معرفی و دانلود کتاب نوجوان من (جلد بیست و چهارم، آموزش مقابله با وسواس) pdf + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب نوجوان من (جلد بیست و چهارم، آموزش مقابله با وسواس)

کتاب نوجوان من (جلد بیست و چهارم، آموزش مقابله با وسواس)

راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی کودکان؛ شکستن حلقه تکرار

نوع کتاببدون نظر

معرفی کتاب نوجوان من (جلد بیست و چهارم، آموزش مقابله با وسواس)

کتاب نوجوان من (جلد بیست و چهارم، آموزش مقابله با وسواس) نوشته منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ است که انتشارات حکمت و عرفان آن را منتشر کرده است. این کتاب به یکی از تجربه‌های فرساینده‌ی نوجوانی نزدیک می‌شود: فکرهای ناخواسته‌ای که مدام برمی‌گردند و رفتارهایی که فقط برای چند لحظه آرامش می‌آورند. نویسندگان به‌جای ترساندن یا برچسب‌زدن، توضیح می‌دهند وسواس چگونه از پیوند فکر، اضطراب و عمل شکل می‌گیرد و چطور می‌توان این چرخه را کم‌کم شل کرد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نوجوان من (جلد بیست و چهارم، آموزش مقابله با وسواس)

کتاب نوجوان من (جلد بیست و چهارم، آموزش مقابله با وسواس) نوشته منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ، یکی از جلدهای مجموعه‌ای است که بر توانمندسازی نوجوانان تمرکز دارد. محور اصلی این کتاب، شناخت وسواس و یادگرفتن شیوه‌ی برخورد با آن در زندگی روزمره است. متن از همان ابتدا وسواس را نه به‌عنوان ضعف شخصیت، بلکه به‌عنوان چرخه‌ای از فکر ناخواسته، اضطراب، رفتار وسواسی و آرامش موقت توضیح می‌دهد. همین زاویه باعث می‌شود بحث از سرزنش فاصله بگیرد و بیشتر روی فهمیدن الگوها و تغییر تدریجی آن‌ها بایستد.
این کتاب در ۷ فصل تنظیم شده و هر فصل روی بخشی مشخص از این مسئله دست می‌گذارد. فصل‌های آغازین به تفاوت وسواس فکری و وسواس عملی، بزرگ‌نمایی خطر در ذهن و فرق میان داشتن فکر و انجام‌دادن آن می‌پردازند. بعد از آن، کتاب سراغ ترسیم حلقه‌ی تکرار وسواس می‌رود و از خواننده می‌خواهد موقعیت‌های واقعی خود را دقیق‌تر ببیند. در ادامه، تکنیک‌هایی مثل تأخیر آگاهانه، کاهش تدریجی، تمرین یک بار کمتر از دیروز و ثبت موفقیت‌های کوچک مطرح می‌شوند؛ یعنی روش‌هایی که قرار نیست همه‌چیز را یک‌باره عوض کنند، بلکه بر تغییرهای کوچک و مداوم تکیه دارند.
این کتاب فقط به رفتارهای بیرونی محدود نمی‌ماند و بخش مهمی از آن را به کار با فکرهای وسواسی اختصاص می‌دهد. فصل‌هایی درباره‌ی نام‌گذاری فکر، فاصله‌گرفتن از آن، گفت‌وگوی درونی سالم، تفاوت آرام‌سازی با اطمینان‌خواهی و تکنیک‌های برگشت به اینجا و اکنون نشان می‌دهند که مسئله فقط کم‌کردن اضطراب نیست، بلکه مهم‌تر از آن، اطاعت‌نکردن از فرمان وسواس است. در فصل پایانی هم موضوع لغزش، عود، ارزش‌ها و ساختن برنامه‌ی شخصی ادامه‌ی تمرین مطرح می‌شود تا مسیر کتاب به چند توصیه‌ی مقطعی ختم نشود و به زندگی واقعی نوجوان پیوند بخورد.

خلاصه کتاب نوجوان من (جلد بیست و چهارم، آموزش مقابله با وسواس)

کتاب نوجوان من (جلد بیست و چهارم، آموزش مقابله با وسواس) توضیح می‌دهد که وسواس از یک فکر ناخواسته شروع می‌شود، با اضطراب بالا می‌گیرد و بعد فرد را به‌سمت رفتاری می‌برد که فقط آرامشی کوتاه ایجاد می‌کند. نویسندگان نشان می‌دهند همین آرامش موقت، چرخه را قوی‌تر می‌کند. سپس کتاب قدم‌به‌قدم سراغ مهارت‌هایی می‌رود که این چرخه را ضعیف می‌کنند: تأخیر در انجام عمل وسواسی، کاهش تدریجی تکرار، مواجهه با موقعیت‌های اضطراب‌آور، نام‌گذاری فکرهای مزاحم و برگشت‌دادن توجه به لحظه‌ی اکنون. پیام اصلی این کتاب این است که هدف، حذف کامل فکرها نیست؛ هدف این است که فرد بتواند با وجود اضطراب، انتخاب آگاهانه‌تری داشته باشد و زندگی را از فرمان وسواس بیرون بیاورد.

چرا باید کتاب نوجوان من (جلد بیست و چهارم، آموزش مقابله با وسواس) را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب نوجوان من (جلد بیست و چهارم، آموزش مقابله با وسواس) را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب سازوکار وسواس را با زنجیره‌ی فکر، اضطراب، عمل و آرامش موقت توضیح می‌دهد و فهم مسئله را دقیق‌تر می‌کند.
  • خواننده با مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند تفاوت میان فکر ناخواسته و عمل واقعی را بهتر تشخیص دهد.
  • بخش‌های تمرینی کتاب کمک می‌کنند الگوی شخصی وسواس شناسایی شود، نه اینکه مسئله فقط در حد تعریف باقی بماند.
  • تکنیک‌هایی مثل تأخیر آگاهانه، کاهش تدریجی و نردبان مواجهه، مسیر تغییر را به گام‌های کوچک‌تر تقسیم می‌کنند.
  • کتاب نشان می‌دهد آرام‌سازی چه زمانی مفید است و چه زمانی به اطمینان‌خواهی پنهان تبدیل می‌شود.
  • فصل‌های پایانی به لغزش، عود و ادامه‌دادن مسیر می‌پردازند و نگاه کتاب را به تمرین روزمره کامل‌تر می‌کنند.

خواندن کتاب نوجوان من (جلد بیست و چهارم، آموزش مقابله با وسواس) به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• نوجوانانی که با فکرهای تکرارشونده، شک‌های آزاردهنده یا رفتارهای اجباری دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
  • خوانندگانی که می‌خواهند فرق میان وسواس فکری و وسواس عملی را روشن‌تر بفهمند.
  • کسانی که به‌دنبال شناخت مرحله‌به‌مرحله‌ی چرخه‌ی وسواس و راه‌های کم‌کردن قدرت آن هستند.
  • مخاطبانی که می‌خواهند بدون جنگیدن با فکرها، شیوه‌ی برخورد متفاوتی با اضطراب یاد بگیرند.
  • والدین و همراهانی که می‌خواهند زبان و منطق درونی تجربه‌ی وسواس در نوجوانان را بهتر بشناسند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۹ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب نوجوان من (جلد بیست و چهارم، آموزش مقابله با وسواس) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابنوجوان من (جلد بیست و چهارم، آموزش مقابله با وسواس)
عنوان دیگرراهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی کودکان؛ شکستن حلقه تکرار
موضوعروان‌شناسی کودک و نوجوان
نویسندهمنیر کلانتر قریشی، یگانه یکتایی اوغول بیگ
انتشاراتانتشارات حکمت و عرفان
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۳/۱۳
فرمت کتابPDF
برچسبمجموعه نوجوان من، راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی نوجوانان

نظری برای کتاب ثبت نشده است.