معرفی و دانلود کتاب نوجوان من (جلد بیست و هفتم، آموزش مهارت مقابله با سوگ و فقدان) pdf + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب نوجوان من (جلد بیست و هفتم، آموزش مهارت مقابله با سوگ و فقدان)

کتاب نوجوان من (جلد بیست و هفتم، آموزش مهارت مقابله با سوگ و فقدان)

راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی کودکان؛ من از نبودن‌ها یاد می‌گیرم

نوع کتاببدون نظر

معرفی کتاب نوجوان من (جلد بیست و هفتم، آموزش مهارت مقابله با سوگ و فقدان)

کتاب نوجوان من (جلد بیست و هفتم، آموزش مهارت مقابله با سوگ و فقدان) نوشته منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ است که انتشارات حکمت و عرفان آن را منتشر کرده است. این کتاب به یکی از دشوارترین تجربه‌های نوجوانی نزدیک می‌شود: روبه‌روشدن با نبودن آدم‌ها، موقعیت‌ها و حتی رؤیاهایی که دیگر دست‌یافتنی نیستند. نویسندگان سوگ را فقط به مرگ محدود نمی‌کنند و نشان می‌دهند که مغز و بدن در برابر فقدان چگونه واکنش نشان می‌دهند و چطور می‌توان بدون انکار درد، با آن ماند و از هم نپاشید. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نوجوان من (جلد بیست و هفتم، آموزش مهارت مقابله با سوگ و فقدان)

کتاب نوجوان من (جلد بیست و هفتم، آموزش مهارت مقابله با سوگ و فقدان) نوشته منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ، یکی از جلدهای مجموعه‌ای است که بر توانمندسازی نوجوانان تمرکز دارد. محور اصلی این کتاب، فهم سوگ به‌عنوان تجربه‌ای گسترده‌تر از مرگ است؛ تجربه‌ای که می‌تواند از پایان یک رابطه، تغییر یک دوستی، از دست‌رفتن حس تعلق یا فروپاشی تصویری از آینده هم شکل بگیرد. متن از همان ابتدا پرسش‌هایی را پیش می‌کشد که در دل فقدان زیاد تکرار می‌شوند: چرا بعضی نبودن‌ها این‌قدر درد دارند، چرا واکنش آدم‌ها با هم فرق می‌کند و چرا گاهی احساسات متناقض هم‌زمان ظاهر می‌شوند.
این کتاب فقط به توضیح احساس غم بسنده نمی‌کند و سوگ را در پیوند با بدن، ذهن و رفتار روزمره بررسی می‌کند. فصل‌های آغازین به شناخت واکنش‌های طبیعی مغز و بدن اختصاص دارند؛ از فعال‌شدن سیستم هشدار مغز تا بی‌خوابی، خستگی، بی‌حسی یا میل به فرار از احساس. بعد از این بخش، کتاب وارد فصل‌های مهارتی می‌شود و موضوع‌هایی مثل تفاوت مراقبت از خود و فرار احساسی، نام‌گذاری احساس بدون قضاوت، ماندن با موج غم، تنظیم بدن در لحظه‌های فشار، گفتن نیاز بدون شرم، سکوت آگاهانه، مواجهه با تنهایی و تشخیص زمان کمک‌گرفتن را پیش می‌برد.
این کتاب حال‌وهوایی همدلانه دارد اما از جملات تسکین‌دهنده‌ی کلی فاصله می‌گیرد. نویسندگان به‌جای وعده‌ی حذف درد، بر تحمل‌پذیرکردن آن تکیه کرده‌اند و بارها یادآور می‌شوند که هدف، خوب‌شدن فوری نیست بلکه فهمیدن آن چیزی است که درون فرد می‌گذرد. در فصل پایانی هم بحث ادامه‌دادن زندگی بدون فراموشی، احساس گناه از خوشحال‌شدن، ترس از دلبستگی دوباره و ساختن جعبه‌ابزار شخصی برای روزهای سخت مطرح می‌شود. نتیجه، متنی است که سوگ را نه یک مسیر یکدست، بلکه تجربه‌ای موج‌دار و انسانی نشان می‌دهد.

خلاصه کتاب نوجوان من (جلد بیست و هفتم، آموزش مهارت مقابله با سوگ و فقدان)

این کتاب از جایی شروع می‌شود که نوجوان با یک نبودن مهم روبه‌رو شده است؛ نبودنی که می‌تواند مرگ، جدایی، تغییر رابطه، از دست‌رفتن موقعیت یا فرو ریختن یک رؤیا باشد. متن توضیح می‌دهد که چرا مغز و بدن در برابر فقدان آشفته می‌شوند و چرا غم، خشم، بی‌حسی، دلتنگی یا حتی لحظه‌های آرامش می‌توانند کنار هم ظاهر شوند.
بعد از این شناخت اولیه، کتاب سراغ مهارت‌هایی می‌رود که به ماندن با احساسات سخت کمک می‌کنند: تشخیص موج غم، نام‌گذاری احساس، فرق‌گذاشتن میان مراقبت از خود و فرار احساسی، تنظیم بدن، بیان نیاز، تحمل تنهایی و تشخیص زمان کمک‌گرفتن. در ادامه نیز مسئله‌ی ادامه‌دادن زندگی بدون انکار فقدان، ترس از دلبستگی دوباره و ساختن ابزارهای شخصی برای روزهای دشوار مطرح می‌شود.

چرا باید کتاب نوجوان من (جلد بیست و هفتم، آموزش مهارت مقابله با سوگ و فقدان) را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب نوجوان من (جلد بیست و هفتم، آموزش مهارت مقابله با سوگ و فقدان) را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب سوگ را فقط به مرگ محدود نمی‌کند و شکل‌های مختلف فقدان، از نبودن آدم‌ها تا از دست‌رفتن موقعیت‌ها و رؤیاها را توضیح می‌دهد.
  • کتاب کمک می‌کند واکنش‌های مغز و بدن در زمان غم، بی‌حسی، خشم و دلتنگی بهتر فهمیده شوند و احساسات متناقض عجیب یا غیرطبیعی به نظر نرسند.
  • بخش‌های مهارتی آن بر موقعیت‌های مشخص تمرکز دارند؛ مثل وقتی موج احساس بالا می‌آید، وقتی فرد می‌خواهد از احساس فرار کند یا وقتی نمی‌داند چگونه نیازش را بیان کند.
  • کتاب میان مراقبت از خود و فرار احساسی تفاوت می‌گذارد و این مرز را با مثال‌ها و تمرین‌های روشن توضیح می‌دهد.
  • فصل‌های پایانی نشان می‌دهند که ادامه‌دادن زندگی بعد از فقدان لزوماً به معنای فراموشی نیست و می‌توان با نبودن کنار آمد، بی‌آنکه آن را انکار کرد.
  • این کتاب برای کسانی مناسب است که می‌خواهند بدانند چه زمانی ماندن با احساس کافی است و چه زمانی باید کمک حرفه‌ای گرفت.

خواندن کتاب نوجوان من (جلد بیست و هفتم، آموزش مهارت مقابله با سوگ و فقدان) به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• نوجوانانی که با مرگ، جدایی، تغییر رابطه یا از دست‌رفتن یک موقعیت مهم روبه‌رو شده‌اند.
  • کسانی که می‌خواهند بفهمند چرا بعد از فقدان، احساساتی مثل غم، خشم، بی‌حسی و دلتنگی به‌صورت هم‌زمان ظاهر می‌شوند.
  • مخاطبانی که در زمان فشار عاطفی مدام به حواس‌پرتی، خواب زیاد، شلوغی یا سکوت پناه می‌برند و می‌خواهند فرق این واکنش‌ها را با مراقبت از خود بشناسند.
  • خوانندگانی که به دنبال تمرین‌هایی برای ماندن با احساسات سخت، تنظیم بدن و عبور از موج‌های شدید غم هستند.
  • والدین، مربیان و همراهان نوجوانان که می‌خواهند زبان دقیق‌تری برای فهم سوگ و فقدان در دوره‌ی نوجوانی پیدا کنند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۹ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب نوجوان من (جلد بیست و هفتم، آموزش مهارت مقابله با سوگ و فقدان) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابنوجوان من (جلد بیست و هفتم، آموزش مهارت مقابله با سوگ و فقدان)
عنوان دیگرراهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی کودکان؛ من از نبودن‌ها یاد می‌گیرم
موضوعروان‌شناسی کودک و نوجوان
نویسندهمنیر کلانتر قریشی، یگانه یکتایی اوغول بیگ
انتشاراتانتشارات حکمت و عرفان
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۳/۰۵
فرمت کتابPDF
برچسبمجموعه نوجوان من، راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی نوجوانان

نظری برای کتاب ثبت نشده است.