کتاب طامات
خواندن نظراتمعرفی کتاب طامات
«طامات»، اثر علی خادمی (-۱۳۶۲)، سومین کتاب از مجموعه «گزینگویه» انتشارات سولار است. این مجموعه، بِهگزینهای عرفانی، فلسفی و میراث فکری ایران در گذر تاریخ است که در آن علاوه بر جایگاه عرفان ایرانی ـ اسلامی، سیر تحولات تاریخی ـ زبانی نیز مشهود است. ساحتهای فرا انسانی و فرازبانی سرشار از فوران روح که گاه با گفتار عامیانه درآمیخته و گاه به بیان تمثیل، گاه به کلام و گاه به فلسفه نظر میبازد.
«طاماتِ» خادمی هم اگرچه به ظاهر به ریشه تاریخی این نحله چندان وابسته نیست اما از همان آبشخور سیراب است. با این تفاوت که به جهان مدرن و گذار روانِ انسان از دهلیزهای پر صعب دنیای امروزی میپردازد و البته با نگاه به همان منظر کلامی فلسفی و گاه میراث عرفانی ما.
بریدهای از کتاب:
جامعه شناسی نظم: بیایید به مطلوبترین شکل ممکن هرز برویم
مهمترین کارکرد نظم، محو کردن گذر زمان است نشانهای امیدوارکننده: برای بهیادآوردن نام آن کسالت ِ پر زرق و برق، مجبور به فکر کردن میشوی. آن کسالت پرزرقوبرق و توت فرنگیهای نهچندان وحشیاش او (آن یهودی اهل پراگ) طوری مینوشت که انگار تنها او روی این سیّاره بودهاست. بدیهی است اینطور نیست و در عین حال اینطور است.
بانکداری و مدیریت بانک
کومکَت و جنگل اسرارآمیزفلورنت بنارد
قدرت عادتچارلز دوهیگ
کاربرد علمسوزان بوزاک
ترک اعتیاد و کاهش آسیب هاربابه فرمانی
آمادگی آزمون کارشناسی ارشد و دکتری بهداشت و بازرسی گوشتگروه مولفان سنجش امیرکبیر
معجزه زباننادیه ناصری
تشکل جهان تاریخی در علوم انسانیویلهلم دیلتای