کتاب توانمندی های نهان آدام گرانت + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب توانمندی های نهان

کتاب توانمندی های نهان

معرفی کتاب توانمندی های نهان

کتاب توانمندی های نهان (Hidden Potential) نوشته آدام گرانت، ترجمه هانیه علیایی، ویراسته شبنم دانشمند و اثری است که نشر میلکان آن را در سال ۱۴۰۴ منتشر کرده است. این کتاب به بررسی ریشه‌ها و عوامل موفقیت‌های بزرگ در زندگی افراد می‌پردازد و می‌کوشد تصویری تازه از مفهوم استعداد، رشد و پرورش توانمندی‌ها ارائه دهد. نویسنده باتکیه‌بر پژوهش‌های علمی، روایت‌های الهام‌بخش و مثال‌های واقعی نشان می‌دهد که موفقیت صرفاً نتیجه‌ی استعداد ذاتی نیست؛ بلکه مجموعه‌ای از مهارت‌ها، فرصت‌ها و انگیزه‌ها در کنار هم نقش‌آفرینی می‌کنند. این اثر با رویکرد تحلیلی به موضوعاتی چون نقش محیط، اهمیت مربیان، مهارت‌های شخصیتی و چگونگی غلبه بر موانع می‌پردازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب توانمندی های نهان اثر آدام گرانت

کتاب توانمندی‌های نهان (علم دستیابی به دستاوردهای بزرگ‌تر) به قلم آدام گرانت این پرسش را بررسی کرده است که چه عواملی باعث می‌شود برخی افراد به دستاوردهای بزرگ دست یابند درحالی‌که بسیاری دیگر با وجود استعدادهای مشابه، فرصت شکوفایی پیدا نمی‌کنند. این کتاب با روایت داستان‌هایی از زندگی افراد موفق و پژوهش‌های علمی، باور رایج درباره‌ی ذاتی‌بودن استعداد را به چالش می‌کشد و بر اهمیت پرورش، محیط و مهارت‌های شخصیتی تأکید می‌کند. کتاب در سه بخش اصلی تنظیم شده است. بخش نخست به مهارت‌های شخصیتی و نقش آن‌ها در رشد فردی می‌پردازد. بخش دوم به ایجاد انگیزه و ساختارهای حمایتی برای حفظ پویایی و پیشرفت اختصاص دارد و بخش سوم به بررسی سیستم‌ها و فرصت‌هایی می‌پردازد که می‌توانند زمینه‌ی رشد را برای افراد بیشتری فراهم کنند. نویسنده با مثال‌هایی از دنیای ورزش، آموزش، کسب‌وکار و زندگی روزمره نشان می‌دهد که موفقیت نتیجه‌ی ترکیب فرصت، تلاش، انگیزه و مهارت‌های آموختنی است. عنوان کامل این اثر در زبان مبدأ عبارت است از Hidden Potential: The Science of Achieving Greater Things.

خلاصه کتاب توانمندی های نهان

کتاب با طرح این باور آغاز می‌شود که استعداد و موفقیت برخلاف باور عمومی، بیش از آنکه ذاتی باشد، نتیجه‌ی فرصت‌ها، انگیزه و مهارت‌های قابل‌پرورش است. نویسنده با روایت داستان تیم شطرنج رخ‌های دیوانه از هارلم نشان می‌دهد که چگونه گروهی از نوجوانان با کمترین امکانات و بدون پیشینه‌ی خاص، تنها با پرورش مهارت‌های شخصیتی و بهره‌گیری از مربی الهام‌بخش به قهرمانی ملی دست یافتند. این روایت بهانه‌ای است برای ورود به بحث درباره‌ی نقش محیط، مربیان و ساختارهای حمایتی در شکوفایی استعدادها. کتاب به پژوهش‌هایی اشاره می‌کند که نشان می‌دهد موفقیت‌های بزرگ اغلب حاصل انگیزه، فرصت و تمرین مستمر است؛ نه صرفاً استعداد اولیه. مثال‌هایی از موسیقی‌دانان، دانشمندان و ورزشکاران برجسته آورده شده که بسیاری از آن‌ها در کودکی نشانه‌ای از نبوغ نداشتند و تنها با پشتکار و قرارگرفتن در محیط مناسب توانستند به اوج برسند. نویسنده به اهمیت مهارت‌های شخصیتی مانند پیش‌کنشگری، انضباط و مصمم‌بودن می‌پردازد و تأکید می‌کند که این مهارت‌ها قابل‌آموختن و پرورش هستند. همچنین نقش داربست‌سازی (ایجاد ساختارهای موقت حمایتی برای یادگیری مستقل) در رشد فردی و جمعی بررسی می‌شود. کتاب با مثال‌هایی از آموزش، کسب‌وکار و زندگی روزمره نشان می‌دهد که چگونه می‌توان با تغییر نگرش و تمرکز بر رشد، فرصت‌های بیشتری برای موفقیت ایجاد کرد. اثر حاضر بر این نکته تأکید کرده که معیار واقعی موفقیتْ مسافتی است که فرد برای رسیدن به قله پیموده؛ نه صرفاً ارتفاع قله‌ای که فتح کرده است. نویسنده با ترکیب داده‌های علمی و روایت‌های انسانی، راه‌هایی برای کشف و پرورش توانمندی‌های پنهان در هر فرد ارائه می‌دهد.

چرا باید کتاب توانمندی های نهان را بخوانیم؟

کتاب توانمندی‌های نهان با کنارزدن افسانه‌ی استعداد ذاتی، نگاهی واقع‌بینانه و علمی به رشد و موفقیت ارائه می‌دهد. این کتاب با مثال‌های ملموس و پژوهش‌های معتبر نشان می‌دهد که مهارت‌های شخصیتی و فرصت‌های محیطی نقش کلیدی در شکوفایی افراد دارد. خواننده با مطالعه‌ی این اثر با اهمیت داربست‌سازی، نقش مربیان و قدرت انگیزه آشنا می‌شود و می‌آموزد که چگونه می‌توان با تغییر نگرش و تمرکز بر رشد، مسیر پیشرفت را هموارتر کرد. این کتاب نه‌تنها برای کسانی که به‌دنبال موفقیت فردی هستند، بلکه برای والدین، معلمان و مدیرانی که می‌خواهند زمینه‌ی رشد دیگران را فراهم کنند، الهام‌بخش و آموزنده است.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی رشد فردی، آموزش، پرورش استعدادها و غلبه بر موانع را دارند. همچنین کتاب حاضر به والدین، معلمان، مربیان، مدیران و افرادی که به‌دنبال ایجاد فرصت‌های برابر و شکوفایی توانمندی‌های پنهان در خود یا دیگران هستند، توصیه می‌شود.

درباره آدام گرانت

آدام گرانت (Adam Grant) در ۱۳ آگوست ۱۹۸۱ میلادی به دنیا آمد. او نویسنده و استاد روان‌شناسی سازمانی در دانشکده‌ی وارتون در دانشگاه پنسیلوانیا بوده است. این نویسنده مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه هاروارد و مدارک کارشناسی‌ارشد و دکتری را در رشته‌ی روان‌شناسی سازمانی از دانشگاه میشیگان دریافت کرد. پیش از ورود جدی به دانشگاه، مدتی به‌عنوان شعبده‌باز حرفه‌ای و مدیر تبلیغات فعالیت داشت. در سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ استادیار دانشگاه کارولینای شمالی بود و پس از انتشار مقالات علمی متعدد، در سال ۲۰۰۹ به‌عنوان دانشیار به دانشکده‌ی وارتون پیوست. در ۲۸سالگی به جوان‌ترین استاد صاحب کرسی این دانشکده تبدیل و از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷ از سوی دانشجویان به‌عنوان بهترین استاد دانشگاه انتخاب شد. او در سال ۲۰۲۳ میلادی رتبه‌ی دوم تأثیرگذارترین متفکران مدیریت جهان را از مؤسسه‌ی Thinkers50 به دست آورد. آدام گرانت مجری پادکست‌های WorkLife و ReThinking بوده، از بنیان‌گذاران شرکت Give and Take, Inc و عضو هیئت‌مدیره‌ی Lean In نیز بوده است. از کتاب‌های شناخته‌شده‌ی او می‌توان به «ببخش و بگیر»، «نوآفرینی»، «گزینه‌ی ب»، «دوباره فکر کن» و «توانمندی‌های نهان» اشاره کرد.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

آدام گرانت در سال ۲۰۱۱ میلادی موفق به دریافت جایزه‌ی انجمن روان‌شناسی آمریکا (APA) برای مشارکت‌های علمی برجسته در اوایل دوران حرفه‌ای در حوزه‌ی روان‌شناسی شد و نیز در سال ۲۰۱۵ میلادی، از سوی مجمع جهانی اقتصاد به‌عنوان یکی از رهبران جوان جهانی (Young Global Leader) معرفی و برگزیده شد.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

- مالکوم گلدول، نویسنده‌ی نقاط اوج و مجری پادکست Revisionist History: کتاب حاضر را در یک نشست خواندم، عاشقش شدم و از آن زمان مدام به آن فکر می‌کنم. این بالاترین ستایشی است که می‌توانم از یک کتاب داشته باشم. این بهترین اثر آدام گرانت است؛ کتابی که الهام‌بخشِ رؤیاهای بزرگ‌ترِ شما خواهد بود.

- یو - یو ما، نوازنده‌ی ویولنسل و برنده‌ی ۱۹ جایزه‌ی گرمی: کتاب حاضر به ما می‌آموزد چگونه به سطوح تازه‌ای از تسلط برسیم و بزرگ‌ترین منبع خود را آزاد کنیم؛ انسانیتمان را. اگر همگی توصیه‌های خردمندانه‌ی آدام گرانت را جدی بگیریم، جهان جای بهتری خواهد بود.

- سرنا ویلیامز، قهرمان ۲۳ دوره‌ی گرند اسلم تنیس انفرادی: این کتاب درخشان، پیش‌فرض‌های شما را درباره‌ی اینکه برای پیشرفت و موفقیت به چه چیزهایی نیاز است، در هم خواهد شکست. ای کاش می‌توانستم به گذشته برگردم و آن را به خودِ جوان‌ترم هدیه بدهم؛ کتابی که می‌توانست به من کمک کند مسیر شادمانه‌تری برای رشد پیدا کنم.

- مارک کیوبن، سرمایه‌گذار برنامه‌ی Shark Tank، مالک تیم دالاس موریکس و هم‌بنیان‌گذار Cost Plus Drugs: این کتابی است که والدین، رهبران، مربیان و تمام اعضای هیئت‌مدیره‌های آموزشی در آمریکا باید آن را بخوانند. آدام گرانت نشان می‌دهد هر آنچه درباره‌ی پرورش استعداد و ظرفیت بالقوه فکر می‌کنید، نادرست است.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

این کتاب به‌وسیله‌ی نشرهای گوناگونی منتشر شده؛ برای نمونه می‌توان به فهرست زیر اشاره کرد:

- توانایی‌های نهفته : علم رسیدن به دستاوردهای بزرگتر ترجمه‌ی فریده قاسمی، نشر اندیشه مولانا‏‫، ۱۴۰۳.‬

- ‏‫توانمندی‌های نهان‬‏‫: علم دستیابی به دستاوردهای بزرگ‌تر ترجمه‌ی علیایی، نشر ایوان (نشر دنگ‏‫)، ۱۴۰۲.‮‬

- توانمندی‌های نهان: علم دستیابی به دستاوردهای بزرگ‌تر ترجمه‌ی میثم همدمی، نشر نوین توسعه‏‫، ۱۴۰۲.‬

- پتانسیل پنهان: دانش رسیدن به دستاوردهای بزرگ‌تر/ آدام گرانت؛ [مترجم] مهرسا شرع‌الاسلام؛ ویراستار ارغوان فراهانی؛ ویراستار فنی بهار سرلک. ‏مشخصات نشر : تهران: مون‏‫، ۱۴۰۲.‬

بخشی از کتاب توانمندی های نهان

«بخش سوم: سیستم‌های فرصت‌سازی

گشودن درها و پنجره‌ها

مهارت‌های شخصیتی و تکیه‌گاه‌سازی) یا همان پشتیبانیِ آموزشی که از آن با اصطلاح داربست‌سازی نیز یاد می‌شود) می‌تواند کمکمان کند تا توانمندی‌های نهان خودمان و اطرافیانمان را شکوفا کنیم. اما برای اینکه به افراد بیشتری فرصت رسیدن به دستاوردهای بزرگ‌تر را بدهیم، به ابزارهای پیچیده‌تری نیاز داریم. ایجاد فرصت‌ها در مقیاس بزرگ‌تر مستلزم سیستم‌سازی بهتر در مدارس، تیم‌ها و سازمان‌هاست. برخی مستندات معتبر دربارهٔ تأثیر فرصت‌ها که راج چتی ارائه کرده، نشان می‌دهد فرصت‌ها تأثیر شگرفی دارند. راج چتی اقتصاددانی است که قبلاً دربارهٔ ارتباط مهارت‌های شخصیتیِ دوران پیش‌دبستانی و موفقیت‌های آیندهٔ فرد به پژوهش‌هایش ارجاع داده‌ایم.

چتی و همکارانش به چگونگی منجرشدن فرصت‌ها به نوآوری علاقه‌مند بودند. آن‌ها استدلال می‌کردند که برخی از کودکان در محیط‌هایی بزرگ می‌شوند که به منابع دسترسی ویژه‌ای می‌دهد. هنگامی که آن‌ها رابطهٔ میان اظهارنامهٔ مالیات بر درآمد فدرال و سوابق ثبت اختراع بیش از یک‌میلیون امریکایی را بررسی کردند، به نتیجه‌ای هشداردهنده رسیدند: احتمال ثبت اختراع توسط افرادی که ازنظر درآمد خانوادگی جزو ۱ درصد بالایی محسوب می‌شدند، ده برابر بیشتر از احتمال ثبت اختراع توسط اعضای خانواده‌هایی با درآمد متوسط روبه‌پایین بود.»

بریده‌هایی از کتاب

درسی که از این ماجرا می‌گیریم، این نیست که هرکس از نوشتن متنفر است باید به زور هم که شده، این کار را انجام دهد؛ بلکه این است که اگر ما از رنج یادگیریِ تکنیک‌هایی که برایمان راحت نیستند اجتناب کنیم، رشد خودمان را محدود می‌کنیم. به عبارت دیگر، همان‌گونه که تد لاسو، روان‌شناس بزرگ، می‌نویسد: «اگر کارتان راحت پیش می‌رود، پس دارید اشتباه انجامش می‌دهید.» همین کشف بود که باعث موفقیت چندزبانه‌های داستان ما در یادگیری زبان شد. پا در گود گذاشتن

۵۰%