کتاب منفی باف درونت را به چالش بکش! مری کاراپتیان آلورد + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب منفی باف درونت را به چالش بکش!

کتاب منفی باف درونت را به چالش بکش!

معرفی کتاب منفی باف درونت را به چالش بکش!

کتاب منفی باف درونت را به چالش بکش! (Conquer Negative Thinking for Teens) نوشته مری کاراپتیان آلورد و آن مک گراث و ترجمه حانیه بیات، اثری است که نشر کتاب چار (انتشارات میلکان) آن را در سال ۱۴۰۴ منتشر کرده است. این کتاب با رویکردی تمرین‌محور و کاربردی به نوجوانان کمک می‌کند تا افکار منفی و عادت‌های ذهنی آسیب‌زا را شناسایی و مدیریت کنند. نویسندگان باتکیه‌بر تجربه‌های روان‌شناختی و پژوهش‌های معتبر، مجموعه‌ای از تمرین‌ها و مثال‌های ملموس را ارائه داده‌اند تا نوجوانان بتوانند با چالش‌های هیجانی و فکری خود روبه‌رو شوند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای طراحی شده که هر فرد بتواند متناسب با نیازهای خود روی عادت‌های فکری خاصی تمرکز کند و مهارت‌های لازم برای تغییر نگرش و رفتار را بیاموزد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب منفی باف درونت را به چالش بکش! اثر مری کاراپتیان آلورد و آن مک گراث

کتاب منفی‌باف درونت را به چالش بکش! (تمرین‌هایی برای غلبه بر افکار منفی) اثری به قلم مری کاراپتیان آلورد و آن مک گراث است که با هدف آموزش مهارت‌های مقابله با افکار منفی و تحریف‌های شناختی به نوجوانان نوشته شده است. این کتاب با زبانی ساده و مثال‌هایی روزمره به بررسی ۹ عادت رایج تفکر منفی می‌پردازد که بسیاری از نوجوانان را درگیر خود می‌کند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر فصل به یکی از این عادت‌ها اختصاص یافته و با تمرین‌های عملی، راهکارهایی برای شناسایی و تغییر آن‌ها ارائه می‌دهد. نویسندگان علاوه‌بر بازسازی شناختی، مهارت‌هایی مانند ذهن‌آگاهی، مهربانی با خود و فعال‌سازی رفتاری را آموزش داده‌اند تا نوجوانان بتوانند با انعطاف‌پذیری بیشتری با چالش‌های زندگی روبه‌رو شوند.

تمرکز اصلی کتاب منفی‌باف درونت را به چالش بکش! بر این است که نوجوانان بیاموزند افکارشان همیشه بازتاب واقعیت نیست و می‌توانند با تمرین و آگاهی، نگرش مثبت‌تر و واقع‌بینانه‌تری نسبت به خود و جهان پیدا کنند. ‫عنوان اصلی و کامل این اثر در زبان مبدأ عبارت است از Conquer negative thinking for teens : a workbook to break the nine thought habits that are holding you back.

خلاصه کتاب منفی باف درونت را به چالش بکش!

نویسندگان توضیح می‌دهند که هیجانات و رفتارهای ما به‌شدت تحت‌تأثیر افکارمان است و بسیاری از این افکار، نادقیق یا تحریف‌شده‌اند. کتاب ۹ عادت فکری رایج را معرفی می‌کند؛ «من نمی‌توانم!»، فاجعه‌پنداری، تفکر صفر یا صدی، تمرکز بر مسائل منفی، «من باید، تو باید»، پیش‌گویی، ذهن‌خوانی، مقصردانستن و «این عادلانه نیست!». هر فصل با مثال‌هایی از زندگی نوجوانان آغاز می‌شود و سپس با تمرین‌های بازسازی شناختی به خواننده کمک می‌کند تا مچ افکار نادقیق خود را بگیرد، شواهد را بررسی کند و به نگرشی واقع‌بینانه‌تر برسد. علاوه‌براین مهارت‌هایی مانند ذهن‌آگاهی، مهربانی با خود و فعال‌سازی رفتاری به‌عنوان ابزارهای کمکی معرفی شده‌اند. هدف نهایی کتاب این است که نوجوانان بتوانند با شناخت و تغییر الگوهای فکری منفی، اعتمادبه‌نفس و تاب‌آوری بیشتری در زندگی روزمره داشته باشند و روابط بهتری با خود و دیگران برقرار کنند.

چرا باید کتاب منفی باف درونت را به چالش بکش! را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر نیازهای واقعی نوجوانان، راهکارهایی ملموس و قابل‌اجرا برای مقابله با افکار منفی ارائه داده است. ویژگی شاخص این اثر، تمرین‌های گام‌به‌گام و مثال‌های نزدیک به زندگی روزمره است که باعث می‌شود خواننده بتواند به‌راحتی خود را در موقعیت‌های مطرح‌شده ببیند و راه‌حل‌ها را امتحان کند. همچنین کتاب به‌جای ارائه‌ی توصیه‌های کلی، مهارت‌هایی را آموزش داده که در تمام مراحل زندگی قابل‌استفاده‌اند. نوجوانان با خواندن این اثر می‌آموزند چگونه افکار خود را زیر سؤال ببرند، نگرش واقع‌بینانه‌تری پیدا کنند و در مواجهه با چالش‌ها، احساس قدرت و کنترل بیشتری داشته باشند. این کتاب نه‌تنها به بهبود عزت‌نفس و کاهش اضطراب کمک می‌کند، بلکه ابزارهایی برای رشد فردی و اجتماعی در اختیار نوجوانان قرار می‌دهد.

خواندن این کتاب به نوجوانانی پیشنهاد می‌شود که با افکار منفی، اضطراب، ناامیدی یا احساس درماندگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. همچنین این اثر برای کسانی که تمایل دارند مهارت‌های مدیریت هیجان، حل مسئله و افزایش اعتمادبه‌نفس را بیاموزند، مناسب است. والدین، مشاوران و معلمان می‌توانند از این کتاب برای حمایت بهتر از نوجوانان بهره ببرند.

درباره مری کاراپتیان آلورد

مری کاراپتیان آلورد (Mary Karapetian Alvord) یک روان‌شناس دارای مجوز با بیش از ۴۰ سال سابقه‌ی بالینی است که بر درمان کودکان، نوجوانان و بزرگسالان با استفاده از درمان‌های مبتنی‌بر شواهد، به‌ویژه درمان‌های شناختی - رفتاری (CBT) تمرکز داشته است. او بنیان‌گذار و رئیس سازمان تاب‌آوری فرامرزی (Resilience Across Borders, Inc) بوده که هدف آن ترویج سلامت روان برای کودکان و نوجوانانی است که به خدمات دسترسی ندارند و نیز بنیان‌گذار گروه آلوورد، بیکر و همکاران (Alvord, Baker & Associates) بوده است. تخصص بالینی این نویسنده شامل اختلالات اضطرابی، خلقی، افسردگی، ADHD و مشکلات تنظیم هیجانی و رفتاری است و تمرکز اصلی او بر افزایش تاب‌آوری و مدیریت استرس در کودکان و نوجوانان بوده است. مری کاراپتیان آلورد دانشیار کمکی روان‌پزشکی و علوم رفتاری در دانشکده‌ی پزشکی و علوم بهداشتی دانشگاه جرج واشنگتن بوده و در زمینه‌ی CBT به فلوهای روان‌پزشکی آموزش داده است. همچنین او از نویسندگان همکار کتاب‌هایی چون «برنامه‌ی سازنده‌ی تاب‌آوری برای کودکان و نوجوانان»، «غلبه بر تفکر منفی برای نوجوانان» و «کتاب کار ذهنیت عمل برای نوجوانان» بوده است. کتاب منفی‌باف درونت را به چالش بکش! (Conquer Negative Thinking for Teens) نوشته مری کاراپتیان آلورد و آن مک گراث است.

درباره آن مک گراث

آن مک گراث (Anne McGrath) دارای مدرک کارشناسی‌ارشد در رشته‌ی روزنامه‌نگاری از دانشگاه سیراکوز است. او سردبیر اجرایی سابق انتشارات نشریه‌ی U.S. News & World Report بوده و بیش از ۳۵ سال در این نشریه و در زمینه‌های سلامت و بهداشت روان و سرمایه‌گذاری و آموزش، به نویسندگی و ویراستاری مشغول بوده است. او مسئولیت انتشار سه مورد از کتاب‌های راهنمای برجسته‌ی این ناشر را بر عهده داشته؛ «بهترین دانشکده‌های تحصیلات تکمیلی» (Best Graduate Schools)، «بهترین کالج‌ها» (Best Colleges) و «بهترین بیمارستان‌ها» (Best Hospitals). کتاب منفی‌باف درونت را به چالش بکش! (Conquer Negative Thinking for Teens) نوشته مری کاراپتیان آلورد و آن مک گراث است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

مری کاراپتیان آلورد به‌دلیل تعهد مادام‌العمر به ارتقای سلامت و تاب‌آوری کودکان و نوجوانان، در سال ۲۰۲۰ لوح تقدیر ریاست‌جمهوری انجمن روان‌شناسی آمریکا (APA) را دریافت کرد.

آن مک گراث در سال ۲۰۰۷ مدال نشان استرالیا و در سال ۲۰۱۷ به‌دلیل خدمات شایسته به علوم اجتماعی به‌عنوان دانشگاهی و پژوهشگر در حوزه‌ی تاریخ بومیان و نیز خدمات به آموزش عالی، به‌عنوان عضو نشان استرالیا منصوب شد.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

- جنیفر لیش، دکتر و مدیر مرکز ورچستر برای درمان شناختی - رفتاری: این اثر، کتابی عالی برای هر نوجوان مضطرب یا افسرده است. مری کاراپتیان آلورد عصاره‌ی آنچه را که در درمان CBT انجام می‌دهد، در این کتاب خلاصه کرده است. او نوجوان را در فرایند گرفتن (تشخیص)، به‌چالش‌کشیدن و تغییردادن عادت‌های تفکر منفی که باعث اضطراب یا افسردگی می‌شود، همراهی می‌کند. سبک جذاب این کتاب، نوجوانان و جوانان را جذب خواهد کرد. این اثر دقیقاً همان کاری را برای خواننده انجام می‌دهد که یک درمانگر خوب CBT به‌شکل حضوری انجام می‌دهد. این کتاب گزینه‌ای فوق‌العاده برای نوجوانی است که نیازی به درمانگر CBT حضوری ندارد، نمی‌تواند او را پیدا کند یا ترجیح می‌دهد که نزد درمانگر نرود. کودکان و نوجوانان خودشان را در داستان‌های این کتاب باز خواهند شناخت. من این کتاب بسیار روان و خواندنی را برای استفاده به‌عنوان مکمل یا جایگزینی برای درمان به‌شدت توصیه می‌کنم.

- داون هوبنر، دکتر روان‌شناس و نویسنده: نویسنده‌های این کتاب با زبانی شیوا و با کمک حکایات کوتاه و مفهوم و متناسب با نوجوان‌ها، دقیقاً همان کاری را انجام می‌دهند که عنوان کتابشان نشان می‌دهد؛ آن‌ها ۹ عادت فکری را که باعث افت نوجوانان می‌شود، معرفی می‌کنند و با برنامه‌ای عملی و گام‌به‌گام، چگونگی مقابله با این عادات را توضیح می‌دهند. این کتاب که خواندن و دنبال‌کردنش آسان است و بلافاصله کاربردی خواهد بود، زندگی‌ها را دگرگون خواهد ساخت.

- کاترین استامولیس، دکتر، LMHC، درمانگر و استاد کمکی روان‌شناسی در کالج هانتر: کتاب حاضر ابزارهایی را در اختیار خانواده‌ها قرار می‌دهد تا الگوهای فکری منفی را که به اضطراب، افسردگی و عزت‌نفس پایین دامن می‌زند، تغییر دهند. این کتاب مثال‌های مرتبط و تمرین‌های سرگرم‌کننده‌ای را ارائه داده که کنترل لازم بر افکار و احساسات را به نوجوانان می‌دهد. همه‌ی نوجوان (و والدین نوجوانان) باید این کتاب را بخوانند.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب حاضر توسط مترجمان و ناشران متفاوت در سال‌های مختلف ترجمه و منتشر شده است. فهرست زیر چاپ‌هایی از این کتاب را نشان می‌دهد:

- مبارزه‌ی نوجوانان با عادت‌های فکری منفی: رهایی از ۱۷ عادت فکری منفی که باعث عقب‌ماندن شما می‌شوند‏‫ تالیف و ترجمه‌ی حسین زارع و سوسن علیزاده‌فرد (ویراست ۳)، نشر کتاب ارجمند، ۱۴۰۱.

- نیمه‌ی خالی لیوان همیشه پر است...: کتابچه‌ی راهنمایی برای ترک عادت‌هایی که مانع پیشرفت نوجوانان می‌شوند ترجمه‌ی علی ملایجردی، نشر خردگان‏‫، ‏‫۱۴۰۱.‬‬

- غلبه بر عادت‌های فکری منفی برای نوجوانان: کتابی برای ترک ۹ عادت فکری که مانع پیشرفت شما می‌شوند ترجمه‌ی میترا مصلحی جویباری و... زیر نظر میترا مصلحی جویباری، نشر مؤسسه‌ی آموزشی - تألیفی ارشدان‏‫، ۱۴۰۴.‬

بخشی از کتاب منفی باف درونت را به چالش بکش!

«عادت ذهن‌خوانی خطای فکری بسیار رایجی است که در آن بدون هیچ دلیلی سریع نتیجه‌گیری عجولانه می‌کنیم. وقتی اشتباه ذهن‌خوانی را مرتکب می‌شوی، خودبه‌خود فرض را بر این می‌گذاری که می‌دانی طرف مقابل چه فکری می‌کند. مطمئن هم هستی که فکری خصومت‌آمیز یا ناخوشایند دربارهٔ تو است. متقاعد می‌شوی که می‌دانی در ذهن فرد دیگر چه می‌گذرد؛ بدون اینکه هیچ مدرک و شواهدی داشته باشی. معمولاً این کار را می‌کنی بدون اینکه متوجه باشی نتیجه‌گیری‌های منطقی‌تر دیگری هم وجود دارد. درواقع، احتمال زیادی وجود دارد که آن فرد اصلاً به تو فکر نکند!

مثلاً تصور کن در مهمانی هستی و دختری که با او صحبت می‌کنی می‌گوید: «من برم یه نوشابه بردارم.» و دور می‌شود. بلافاصله چه واکنشی نشان می‌دهی؟ اگر به ذهن‌خوانی عادت داشته باشی، به جای اینکه حرفش را باور کنی و فکر کنی تشنه است، شاید به خودت بگویی: «به نظرش من حوصله سربرم!» درنتیجه، شاید آن‌قدر نگران حوصله‌سربربودنت بشوی که بقیهٔ گفت‌وگوهایت هم خراب شود. شاید هم کلاً مهمانی را ترک کنی و به خوش‌گذرانی نپردازی. همچنین ممکن است خیلی آزرده‌خاطر شوی و بی‌اختیار کنایه بزنی که اگر فکرت درست نباشد، گفت‌وگوی ناخوشایندی پیش می‌آید.»