کتاب گفت و گوی بعدی جفرسون فیشر + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب گفت و گوی بعدی

کتاب گفت و گوی بعدی

معرفی کتاب گفت و گوی بعدی

کتاب گفت‌وگوی بعدی (کمتر بحث کنید، بیشتر حرف بزنید) نوشته‌ی جفرسون فیشر و با ترجمه‌ی شادی تفضلی، اثری در حوزه‌ی مهارت‌های ارتباطی و گفت‌وگو است که نشر میلکان آن را منتشر کرده است. این کتاب با رویکردی مبتنی‌بر تجربه‌های شخصی نویسنده، که خود وکیل دادگستری و فعال شبکه‌های اجتماعی است، به بررسی چالش‌های ارتباطی روزمره و راهکارهای عملی برای عبور از بحث‌های بی‌نتیجه و رسیدن به گفت‌وگوهای سازنده می‌پردازد. نویسنده با روایت‌هایی از زندگی خانوادگی، حرفه‌ای و تعاملات اجتماعی خود، تلاش کرده است تا مهارت‌های ارتباطی را از زاویه‌ای ملموس و کاربردی به مخاطب ارائه کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گفت و گوی بعدی

گفت‌وگوی بعدی اثری غیرداستانی در حوزه‌ی توسعه فردی و مهارت‌های ارتباطی است که جفرسون فیشر، وکیل و مدرس ارتباطات، آن را بر پایه‌ی تجربیات شخصی و حرفه‌ای خود نوشته است. کتاب با زبانی صمیمی و روایی، به جای تکیه‌بر نظریه‌های پیچیده یا دستورالعمل‌های انتزاعی، از دل موقعیت‌های واقعی زندگی نویسنده و اطرافیانش شکل گرفته است. ساختار کتاب به دو بخش اصلی تقسیم شده: بخش نخست بر شناخت خود و ایجاد نظم ذهنی در مواجهه با تعارض‌ها تمرکز دارد و بخش دوم به ارائه‌ی تکنیک‌های عملی برای برقراری ارتباط مؤثر با دیگران می‌پردازد. نویسنده با مثال‌هایی از جلسات دادگاه، روابط خانوادگی و حتی پیام‌های شبکه‌های اجتماعی، نشان داده است که مهارت گفت‌وگو نه‌تنها در موقعیت‌های رسمی، بلکه در ساده‌ترین تعاملات روزمره نیز اهمیت دارد. دغدغه‌ی اصلی کتاب، عبور از فضای رقابتی و برنده-بازنده در بحث‌ها و حرکت به‌سوی ارتباطی مبتنی‌بر فهم، همدلی و شفافیت است. جفرسون فیشر تأکید کرده است که هدف از گفت‌وگو، پیروزی نیست، بلکه ایجاد پیوند و درک متقابل است؛ و این رویکرد را با روایت‌های شخصی و توصیه‌های قابل اجرا به مخاطب منتقل کرده است.

خلاصه کتاب گفت و گوی بعدی

در گفت‌وگوی بعدی، جفرسون فیشر با تکیه‌بر تجربه‌های زیسته‌ی خود، به بررسی ریشه‌های تعارضات کلامی و راه‌های عبور از آن‌ها می‌پردازد. کتاب با خاطراتی از دوران کودکی نویسنده در جمع خانواده‌ای وکیل، آغاز می‌شود و نشان می‌دهد که مهارت‌های ارتباطی نه‌تنها آموختنی، بلکه قابل تمرین و تقویت‌اند. فیشر روایت می‌کند که چگونه در جلسات دادگاه و زندگی شخصی، بارها با موقعیت‌هایی روبه‌رو شده که طرف مقابل به‌جای گفت‌وگو، به‌دنبال پیروزی در بحث بوده است. او با مثال‌هایی از پرونده‌های حقوقی و حتی مکالمات خانوادگی، نشان می‌دهد که پشت هر واکنش تند یا رفتار تدافعی، لایه‌هایی از احساسات و دغدغه‌های پنهان وجود دارد که اگر به آن‌ها توجه شود، مسیر گفت‌وگو تغییر می‌کند. کتاب تأکید دارد که هدف از گفت‌وگو، برنده‌شدن نیست؛ بلکه باید به‌دنبال فهم متقابل و حل گره‌های ارتباطی بود. فیشر سه اصل کلیدی را معرفی می‌کند: صحبت‌کردن با آرامش و تسلط، بیان شفاف و قاطعانه‌ی خواسته‌ها و استفاده از گفت‌وگو برای ایجاد ارتباط، نه اثبات برتری. او با روایت‌هایی از شکست‌ها و موفقیت‌های خود، نشان می‌دهد که حتی در روابط نزدیک یا محیط کار، سوءتفاهم‌ها و اختلاف‌ها اجتناب‌ناپذیرند، اما با تنظیم انتظارات واقع‌بینانه و تمرکز بر ارزش‌های شخصی، می‌توان از هر گفت‌وگوی دشوار فرصتی برای رشد و پیوند ساخت. در ادامه، کتاب به نقش فناوری و پیام‌رسان‌ها در ایجاد سوءتفاهم‌های ارتباطی می‌پردازد و تفاوت میان انتقال پیام و برقراری ارتباط واقعی را شرح می‌دهد. فیشر بر اهمیت خودآگاهی، فهم متقابل و اعتمادبه‌نفس در گفت‌وگوها تأکید کرده و راهکارهایی برای عبور از سه شکاف اصلی ارتباطی (فقدان آگاهی، فقدان فهم و فقدان اتکابه‌نفس) ارائه داده است. در بخش دوم، با معرفی یک دستورالعمل سه‌گانه، مخاطب را به تمرین عملی مهارت‌های ارتباطی دعوت می‌کند تا بتواند در گفت‌وگوهای بعدی، نه‌تنها شنیده شود، بلکه واقعاً ارتباط برقرار کند.

چرا باید کتاب گفت و گوی بعدی را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی مبتنی‌بر تجربه‌های واقعی و روایت‌های ملموس، مهارت‌های ارتباطی را از سطح توصیه‌های کلیشه‌ای فراتر برده و آن‌ها را به ابزارهایی قابل تمرین و اجرا تبدیل کرده است. گفت‌وگوی بعدی به‌جای تمرکز بر پیروزی در بحث یا ارائه‌ی راه‌حل‌های فوری، بر اهمیت فهم متقابل، شفافیت و همدلی در روابط انسانی تأکید دارد. خواننده با مطالعه‌ی این اثر، می‌تواند به شناخت بهتری از ریشه‌های تعارضات کلامی برسد و یاد بگیرد چگونه با تنظیم انتظارات و ارزش‌های شخصی، گفت‌وگوهای دشوار را به فرصت‌هایی برای رشد و پیوند تبدیل کند. همچنین کتاب با مثال‌های متنوع از زندگی روزمره، محیط کار و روابط خانوادگی، نشان داده است که مهارت گفت‌وگو برای همه‌ی موقعیت‌ها کاربرد دارد و محدود به فضای حرفه‌ای یا تخصصی نیست.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که در روابط شخصی یا حرفه‌ای خود با تعارض، سوءتفاهم یا دشواری در بیان خواسته‌ها روبه‌رو هستند. همچنین برای افرادی که به‌دنبال تقویت مهارت‌های ارتباطی، مدیریت بحث‌های چالش‌برانگیز یا بهبود کیفیت گفت‌وگوهای روزمره‌اند، این اثر مناسب است. دانشجویان، مدیران، والدین و هرکسی که دغدغه‌ی ارتباط مؤثر دارد، می‌تواند از آموزه‌های این کتاب بهره ببرد.

بخشی از کتاب گفت و گوی بعدی

«نیازی نیست شما را متقاعد کنم که سخنوری و برقرارکردن ارتباط امر مهمی است، چون خودتان بهتر از هرکسی به آن واقفید. آنچه لازم است شما را دربارهٔ آن قانع کنم، دامنهٔ تأثیر سخن شماست. سخن شما مانند امواج، پیامدهای ادامه‌دار و فزاینده دارد. مهم نیست چقدر خودتان را کوچک یا بزرگ می‌شمارید. فرقی ندارد فکر کنید برای خودتان کسی هستید یا هیچ نیستید. کلمات شما قدرتی دارند که از آنچه شما در زندگی خود می‌بینید، بسیار فراتر می‌روند. نحوهٔ گفت‌وگوی شما با همکارانتان یا حتی با فروشنده‌ای که روبه‌روی شما ایستاده، بر شیوه‌ای که آن‌ها با دوستان و خانواده‌شان صحبت می‌کنند، تأثیر می‌گذارد. طوری که با فرزندانتان حرف می‌زنید، به آن‌ها می‌آموزید که چطور در آینده با فرزندان خودشان حرف بزنند. کلمات شما فقط برای همین‌حالا نیستند. آن‌ها روی نسل‌هایی اثر می‌گذارند که شما هرگز فرصت دیدار با آن‌ها را نخواهید داشت. بر انسان‌هایی که شاید حتی ندانید وجود دارند. یک جملهٔ درست و به‌موقع، وقتی به گوش شنونده درست برسد، زندگی‌اش را متحول خواهد کرد. درست است، گاهی رفتار انسان رساتر از کلمات سخن می‌گوید، اما هرگز جای آن‌ها را نمی‌گیرد. اگر کلمات مهرآمیز به کار نمی‌برید، نمی‌توانید خود را انسان مهربانی بدانید. از خود بپرسید: کلمات من چه تصویری از من ترسیم می‌کنند؟ موج‌ها، خاطرهٔ افتادن سنگ را تا آن سوی کرانه‌ها با خود می‌برند.»

۷۰%