کتاب بیت الحکمه : راز تکامل تمدن غرب
معرفی کتاب بیت الحکمه : راز تکامل تمدن غرب
جاناتان لیونز، سردبیر و خبرنگار خارجی خبرگزاری رویترز در کشورهای اسلامی است.
لیونز با داشتن تحصیلاتی در حوزه تاریخ روسیه و زبان روسی، سال ۲۰۰۹ در مرکز تحقیقات تروریسم جهانی دانشگاه موناش در ملبورن استرالیا مشغول گذراندن دوره دکتری در رشته جامعه شناسی دین شده است.
او در این کتاب تلاش می کند میزان و عمق دانش مسلمانان در قرون وسطای غرب را به تصویر بکشد و ماجرای ناگفته اروپاییانی را بیان کند که با جسارت بی نظیری در جست وجوی این علوم به شهرهای اسلامی- مثل انطاکیه، بغداد و قرطبه که در اوج تحرکات علمی بودند- سفر کردند و با انتقال دانش و فلسفه از سرزمین های اسلامی به غرب، پایه های رنسانس یا نوزایی غرب را بنا نهادند.
او به این نتیجه می رسد که غرب امروز مدیون فرهنگ و تمدن با شکوه قرون گذشته اسلامی است و آنچه در جریان رنسانس «احیای معرفت کلاسیک» نامیده می شد، در واقع حاصل تلاش معرفت شناسان بزرگ عربی (اسلامی) از جمله در «بیت الحکمه»ی بغداد در سده هشتم میلادی بوده است.
در این اثر نویسنده به صراحت می گوید که آثار آکویناس و کوپرنیک نیز با نظریه های اولیه به زبان عربی به ویژه ابن رشد گرایی ارتباط مستقیم داشته است و باعث شد تا غرب نه تنها به اکتشاف خود، بلکه جهان نائل آید.
از همین رو، نویسنده معتقد است روشنفکران غرب به کمک معرفت عربی موفق به ابداع و نوسازی غرب شدند و عرب ها را معماران ماهر جهان بینی نوظهور غرب می نامد.
متن سلیس و خوبی داره. من شروع به خوندن کردم از روی کنجکاوی و قصد خواندن کتاب رو اول نداشتن ولی خیلی جالب بود و ادامه دادم. کلا راجع به انتقال علوم از کشورهای مسلمان به کشور های غربی توسط
ای کاش در این مورد یعنی در مورد بیت الحکمه ها و موسسین و بنیان گذاران و در کل جریانات علمی و عقلانی ای که در اون روزگار برای پرداختن هرچه بیشتر به این امور و وفاداری به بنیان های
لطافا دانلود کنید کتاب را خریداری شده