کتاب امسال می خواهم...
معرفی کتاب امسال می خواهم...
امسال میخواهم... نوشتهی مری جین رایان و ترجمهی فیروزه مهرزاد، اثری در حوزهی خودیاری و توسعه فردی است که انتشارات لیوسا آن را منتشر کرده است. این کتاب با رویکردی کاربردی و بر پایهی تجربیات نویسنده و پژوهشهای علمی، به موضوع تغییر عادتها، تحقق اهداف شخصی و غلبه بر موانع در مسیر رشد میپردازد. نویسنده با بهرهگیری از مثالهای واقعی و تمرینهای عملی، تلاش کرده است راهکارهایی برای عبور از چرخهی تصمیمگیریهای بینتیجه و رسیدن به تغییرات پایدار ارائه دهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب امسال می خواهم...
امسال میخواهم... نوشتهی مری جین رایان، کتابی است که به بررسی فرایند تغییر عادتها و تحقق اهداف شخصی میپردازد. نویسنده با تکیهبر تجربیات مشاورهای و مطالعات روانشناسی، مراحل مختلف تصمیمگیری، ایجاد انگیزه و مقابله با موانع ذهنی و احساسی را شرح داده است. ساختار کتاب بر پایهی پنج مرحلهی تغییر (از پیشتفکر تا نگهداری) بنا شده و هر فصل با تمرینها و مثالهایی از زندگی واقعی همراه است. رایان در این اثر، به جای ارائهی نسخههای کلیشهای، بر اهمیت شناخت نیازهای فردی، انگیزههای درونی و نقش مغز در شکلگیری عادتها تأکید کرده است. کتاب با زبانی صمیمی و رویکردی واقعگرایانه، به خواننده کمک میکند تا با شناسایی موانع رایج و بهرهگیری از تکنیکهای عملی، مسیر تغییر را هموارتر کند. این اثر نهتنها به تغییرات رفتاری کوچک، بلکه به تحولات عمیقتر در نگرش و سبک زندگی نیز میپردازد و با روایت داستانهای الهامبخش از افراد مختلف، نشان میدهد که تغییر، فرایندی تدریجی و قابل دسترس است.
خلاصه کتاب امسال می خواهم...
پیام اصلی کتاب امسال میخواهم... حول محور امکانپذیر بودن تغییرات فردی و ایجاد عادتهای جدید میچرخد. رایان با اشاره به اینکه بسیاری از افراد تصمیمات مهمی برای سال جدید یا مقاطع خاص زندگی میگیرند اما اغلب در اجرای آنها ناکام میمانند، به بررسی دلایل این ناکامیها میپردازد. او توضیح داده است که مغز انسان تمایل دارد به الگوهای قدیمی بازگردد و برای ایجاد رفتار جدید، نیاز به تمرین، آگاهی و پشتکار وجود دارد. کتاب با معرفی پنج مرحلهی تغییر (پیشتفکر، تفکر، آمادگی، عمل و نگهداری) ساختار یافته است. نویسنده هر مرحله را با مثالهایی از مراجعان خود و داستانهای واقعی توضیح داده و تمرینهایی برای عبور از هر مرحله ارائه داده است. رایان تأکید کرده است که برای موفقیت در تغییر، باید انگیزهی واقعی و شخصی را شناسایی کرد، نیازهای پنهان پشت رفتارهای فعلی را فهمید و با مغز احساسی خود همکاری کرد تا تغییر، آسانتر و لذتبخشتر شود. در بخشهایی از کتاب، به نقش باورها، چارچوبهای ذهنی و داستانهایی که دربارهی خودمان میگوییم پرداخته شده است. نویسنده پیشنهاد داده است که با نوشتن نامهای از آینده به خود، تصویر روشنی از موفقیت ترسیم شود. همچنین به اهمیت پذیرش دمدمیمزاجی، مواجهه با شکستها و استفاده از حمایت اجتماعی اشاره شده است. رایان با ارائهی تمرینهایی مانند فهرست شایستگیها و تکنیک RAIN، ابزارهایی برای تقویت اعتمادبهنفس و عبور از تردیدها معرفی کرده است. در مجموع، کتاب راهنمایی عملی برای کسانی است که میخواهند تغییری پایدار در زندگی خود ایجاد کنند و به اهداف شخصیشان برسند.
چرا باید کتاب امسال می خواهم... را بخوانیم؟
این کتاب با تمرکز بر فرایند واقعی تغییر و عبور از موانع ذهنی و احساسی، به جای وعدههای سریع و غیرواقعی، راهکارهایی ملموس و قابل اجرا ارائه داده است. نویسنده با ترکیب دانش روانشناسی، تجربههای مشاورهای و تمرینهای عملی، به خواننده کمک میکند تا ریشهی عادتهای خود را بشناسد و با ابزارهای ساده اما مؤثر، مسیر تغییر را هموار کند. روایت داستانهای واقعی و مثالهای متنوع، کتاب را از حالت نظری خارج کرده و آن را به راهنمایی کاربردی برای زندگی روزمره تبدیل کرده است. همچنین، توجه به تفاوتهای فردی و تأکید بر انتخاب مسیر شخصی، باعث شده است که هر فرد بتواند راهحل مناسب خود را بیابد.
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که دغدغهی تغییر عادتهای قدیمی، تحقق اهداف شخصی، یا عبور از چرخهی تصمیمگیریهای بینتیجه را دارند. همچنین برای افرادی که با اهمالکاری، کمبود انگیزه یا ترس از شکست روبهرو هستند و به دنبال راهی عملی برای ایجاد تغییرات پایدار در زندگی خود میگردند، مناسب است.
بخشی از کتاب امسال می خواهم...
ما همانیم که مدام به آن میپردازیم. پس تعالی، نه عمل، بلکه عادت است. ارسطو "امسال قصد دارم آنچه را که باعث نگرانیام میشود متوقف کنم. یک بار برای همیشه موقعیتم را مشخص خواهم کرد. از خرج کردن بیشتر از داراییام پرهیز خواهم کرد. رفتارم را با خانوادهام بهتر خواهم کرد. تجارتی را که همیشه رویای آن را در سر داشتم، شروع خواهم کرد. داوطلبانه به اجتماع خدمت خواهم کرد. سرانجام زبان اسپانیایی را یاد خواهم گرفت." چند نفر از ما تصمیم مشابهی مثل یکی از اینها میگیریم؟ همه ما میخواهیم چیزی را درباره خودمان تغییر دهیم و یا بیاموزیم که چگونه این کار را انجام دهیم. بعضی از ما میخواهند وزن کم کنند، منظمتر شوند یا سیگار را ترک کنند. تعدادی دیگر آرزوی زندگی بهتر دارند: دریافتن مفهوم هدف، کار بیشتر، توازن در زندگی، شجاعت ترک کردن یک کار نیمه تمام و دوباره از نو شروع کردن. خواه روز سال نو، یک تولد مهم، بعد از طلاق یا فقط بهخاطر اینکه بیحوصله هستیم، باشد، در بعضی مواقع ما به خود قول کاری را که همیشه میخواستیم، میدهیم. پرسشی که از آن میترسیدیم یا رها کردن چیزی که آزارمان میداد، اما زمانی شور و اشتیاق یک قصد خوب از بین میرود و تصمیمات کنار گذاشته میشود. نه بهخاطر اینکه ما واقعا نمیدانیم چه میخواهیم، بلکه برای اینکه نمیدانیم چگونه تغییر کنیم.