اشتراک یکسالهٔ بینهایت با اسنپپی؛ ۴ قسط ۷۸ هزار تومانی + ۵۰ هزار تومان تخفیف با کد PAYCZMG5

کتاب الادب العربی و الایرانیون
من بدایة الفتح الاسلامی الی سقوط بغداد؛ ویراست ۲ با تجدیدنظر
معرفی کتاب الادب العربی و الایرانیون
کتاب الادب العربی و الایرانیون (من بدایة الفتح الاسلامی الی سقوط بغداد؛ ویراست ۲ با تجدیدنظر) نوشته عبدالغنی ایروانی زاده و نصرالله شاملی توسط نشر سمت منتشر شده است. این کتاب به بررسی تاریخ و تطور ادبیات عربی در ایران از آغاز ورود اسلام تا سقوط بغداد میپردازد و بهعنوان منبع اصلی درس متون نظم و نثر عربی در ایران برای دانشجویان رشتهی زبان و ادبیات عربی در مقطع کارشناسی تدوین شده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب الادب العربی و الایرانیون
کتاب الادب العربی و الایرانیون نوشتهی عبدالغنی ایروانی زاده و نصرالله شاملی به بررسی نقش و جایگاه ایرانیان در شکلگیری و گسترش ادبیات عربی از آغاز فتوحات اسلامی تا سقوط بغداد میپردازد. کتاب در قالب دانشگاهی و پژوهشی نوشته شده است. نویسندگان با رویکردی تحلیلی، به بررسی چگونگی نفوذ زبان و فرهنگ عربی در ایران و همچنین تأثیر متقابل ایرانیان بر ادبیات عربی پرداختهاند.
کتاب الادب العربی و الایرانیون اثر عبدالغنی ایروانی زاده و نصرالله شاملی در پنج باب تنظیم شده و هر باب به یکی از ابعاد مهم این تعامل میپردازد، از گسترش زبان عربی در ایران و عوامل شکوفایی ادبیات عربی گرفته تا نقش ایرانیان در شعر و نثر عربی و معرفی شاعران و نویسندگان برجستهی ایرانی که به زبان عربی آثار مهمی خلق کردهاند. این کتاب نهتنها برای دانشجویان و پژوهشگران رشتهی زبان و ادبیات عربی، بلکه برای علاقهمندان به تاریخ فرهنگی ایران و جهان اسلام نیز تصویری جامع از پیوندهای عمیق میان دو فرهنگ ارائه میدهد.
خلاصه کتاب الادب العربی و الایرانیون
کتاب الادب العربی و الایرانیون با نگاهی تاریخی، روند گسترش زبان و ادبیات عربی در ایران را از زمان ورود اسلام تا پایان خلافت عباسی بررسی میکند. نویسندگان ابتدا به چگونگی ورود زبان عربی به ایران پس از فتوحات اسلامی و نقش آن در تحولات فرهنگی و اجتماعی میپردازند. در این بخش، به عواملی مانند پذیرش اسلام توسط ایرانیان، اهمیت زبان عربی بهعنوان زبان دین و دانش و تعاملات سیاسی و اجتماعی میان ایرانیان و اعراب اشاره شده است. در ادامه، کتاب به دلایل شکوفایی ادبیات عربی در ایران میپردازد و نقش ایرانیان را در انتقال و توسعهی علوم و معارف اسلامی برجسته میکند.
موضوعاتی مانند رقابت و تعامل میان اعراب و موالی (غیرعربها)، ظهور جنبش شعوبیه و تأثیر آن بر شعر و نثر عربی و همچنین تأثیر متقابل زبان و ادبیات فارسی و عربی از جمله مباحث کلیدی این بخش هستند. در بخشهای بعدی، وضعیت شعر عربی در ایران تا پایان خلافت عباسی تحلیل شده و نقش حکومتهای ایرانی مستقل و نیمهمستقل در حمایت یا تضعیف شعر عربی بررسی میشود؛ همچنین به معرفی شاعران ایرانی که به زبان عربی شعر سرودهاند و سهم مهمی در تحول شعر عربی داشتهاند، پرداخته شده است.
بخش دیگری از کتاب به تطور نثر عربی در ایران و معرفی نویسندگان ایرانی که آثار برجستهای به زبان عربی خلق کردهاند، اختصاص یافته است. در مجموع، کتاب نشان میدهد که ایرانیان نهتنها در حفظ و گسترش زبان و ادبیات عربی نقش داشتهاند، بلکه با خلق آثار ادبی و علمی، سهمی اساسی در تمدن اسلامی ایفا کردهاند. این اثر تصویری چندلایه از تعاملات فرهنگی، زبانی و ادبی میان ایرانیان و اعراب در طول چند قرن ارائه میدهد.
چرا باید کتاب الادب العربی و الایرانیون را بخوانیم؟
مطالعهی کتاب الادب العربی و الایرانیون فرصتی برای شناخت عمیقتر ریشههای تعامل فرهنگی و ادبی میان ایران و جهان عرب فراهم میکند. این اثر با بررسی تاریخی و تحلیلی، نشان میدهد چگونه ایرانیان در شکلگیری و گسترش ادبیات عربی نقش داشتهاند و چگونه این تعاملات به غنای هر دو فرهنگ انجامیده است. کتاب با ارائهی نمونههای متعدد از شاعران و نویسندگان ایرانی که به زبان عربی آثار مهمی خلق کردهاند، به خواننده امکان میدهد با ابعاد کمترشناختهشدهی تاریخ ادبیات عربی و سهم ایرانیان در آن آشنا شود؛ همچنین تحلیل پدیدههایی مانند شعوبیه و تأثیرات متقابل زبانها، دیدگاه تازهای دربارهی هویت فرهنگی و ادبی در جهان اسلام ارائه میدهد.
خواندن کتاب الادب العربی و الایرانیون را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
کتاب الادب العربی و الایرانیون برای دانشجویان و پژوهشگران رشتهی زبان و ادبیات عربی، تاریخ، مطالعات اسلامی و ایرانشناسی مناسب است؛ همچنین علاقهمندان به تاریخ فرهنگی و ادبیات تطبیقی و کسانی که بهدنبال درک عمیقتر پیوندهای میان ایران و جهان عرب هستند، میتوانند از این اثر بهرهمند شوند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب الادب العربی و الایرانیون و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | الادب العربی و الایرانیون |
| عنوان دیگر | من بدایة الفتح الاسلامی الی سقوط بغداد؛ ویراست ۲ با تجدیدنظر |