کتاب گذرهای جستاری موجود پیاده رونده کامران سپهران + دانلود نمونه رایگان

کتاب گذرهای جستاری موجود پیاده رونده

انتشارات:نشر گیلگمش
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب گذرهای جستاری موجود پیاده رونده

کتاب گذرهای جستاری: موجود پیاده‌رونده نوشتهٔ کامران سپهران توسط نشر گیلگمش منتشر شده است. این اثر یکی از کتاب‌های مجموعهٔ «کولاژ» و دربردارندهٔ مجموعه‌ای از جستارهای ادبی، هنری و فرهنگی است که با نگاهی تحلیلی و تطبیقی به موضوعات متنوعی چون تئاتر، ادبیات، فلسفه و جامعه می‌پردازد. سپهران در این اثر با زبانی دقیق و نگاهی چندوجهی، به بررسی مفاهیم و چهره‌های شاخص فرهنگ معاصر و کلاسیک می‌پردازد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گذرهای جستاری موجود پیاده رونده

کتاب گذرهای جستاری: موجود پیاده‌رونده مجموعه‌ای از جستارهای تحلیلی و انتقادی است که در سال‌های اخیر به قلم کامران سپهران نوشته شده‌اند. کتاب گذرهای جستاری: موجود پیاده‌رونده در فضایی میان نقد ادبی، تاریخ اندیشه و تأملات فرهنگی حرکت می‌کند و موضوعات متنوعی را از نمایش‌نامه‌نویسان یونان باستان تا فیلسوفان معاصر، از فوتبال تا هنر مفهومی و از سبک و ژانر تا نامه‌نگاری در ادبیات در بر می‌گیرد. سپهران با رویکردی تطبیقی و بینارشته‌ای، هر جستار را به بهانه‌ای برای کندوکاو در لایه‌های پنهان فرهنگ و هنر بدل می‌کند. کتاب در دوره‌ای نوشته شده که بحث دربارهٔ چیستی جستار و مرزهای آن در فضای فکری ایران و جهان پررنگ‌تر شده است. نویسنده در مقدمه به تاریخچه و تحولات فرم جستار اشاره می‌کند و جایگاه آن را در میان قالب‌های ادبی و نقد معاصر بررسی می‌کند. کتاب گذرهای جستاری: موجود پیاده‌رونده، علاوه بر پرداختن به موضوعات متنوع، به سیر تحول نقد و جایگاه نویسندهٔ غیرمتخصص در فضای فرهنگی امروز نیز می‌پردازد و از دل تجربه‌های مطبوعاتی و دغدغه‌های روزمره برآمده است.

خلاصه کتاب گذرهای جستاری موجود پیاده رونده

در کتاب گذرهای جستاری: موجود پیاده‌رونده، کامران سپهران با رویکردی جستارنویسانه به موضوعات گوناگون سر می‌زند و هر بار از زاویه‌ای تازه به آن‌ها نگاه می‌کند. جستارها اغلب با یک مسئله یا پرسش آغاز می‌شوند و سپس با ارجاع به متون کلاسیک، تجربه‌های شخصی و نمونه‌های معاصر، به واکاوی آن می‌پردازند. نویسنده در این مسیر، مرز میان روایت شخصی، تحلیل انتقادی و تأمل فلسفی را بارها جابه‌جا می‌کند. برای مثال، در جستاری دربارهٔ اشیل و سوفوکل، به تفاوت‌های بنیادین درام یونانی و تاثیر آن بر تئاتر مدرن می‌پردازد؛ در جستاری دیگر، با نگاهی به چخوف، مرزهای کمدی و تراژدی را به چالش می‌کشد و از زامبی‌وارگی آثار او سخن می‌گوید. موضوعاتی چون مهاجرت و هویت، فوتبال و روشن‌فکری، مرگ و هنر مفهومی، رابطهٔ تئاتر و سیاست، و حتی نامه‌نگاری در ادبیات، هر یک بهانه‌ای برای تأمل در وضعیت معاصر و نسبت ما با گذشته و حال می‌شوند. سپهران در این جستارها، همواره از مثال‌های متنوع و مقایسه‌های بینارشته‌ای بهره می‌گیرد و با نگاهی انتقادی، به پیچیدگی‌های فرهنگ و هنر امروز می‌پردازد. پیام اصلی کتاب گذرهای جستاری: موجود پیاده‌رونده، دعوت به تأمل، پرسشگری و عبور از کلیشه‌ها در مواجهه با مسائل فرهنگی و هنری است.

چرا باید کتاب گذرهای جستاری موجود پیاده رونده را خواند؟

کتاب گذرهای جستاری: موجود پیاده‌رونده برای کسانی که به جستارنویسی، نقد فرهنگی و تحلیل‌های چندلایه علاقه دارند، فرصتی فراهم می‌کند تا با رویکردی متفاوت به موضوعات آشنا نگاه کنند. کامران سپهران با ترکیب روایت شخصی، تحلیل تاریخی و ارجاع به متون کلاسیک و معاصر، فضایی می‌سازد که در آن می‌توان به پیچیدگی‌های فرهنگ و هنر امروز اندیشید. خواندن این اثر، ذهن را به پرسشگری و بازاندیشی دربارهٔ مفاهیم رایج و مرزهای میان رشته‌ها دعوت می‌کند و امکان مقایسهٔ تطبیقی میان سنت‌ها و وضعیت معاصر را فراهم می‌آورد.

خواندن کتاب گذرهای جستاری موجود پیاده رونده را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

کتاب گذرهای جستاری: موجود پیاده‌رونده برای علاقه‌مندان به جستارنویسی، دانشجویان و پژوهشگران حوزه‌های ادبیات، هنر، فلسفه و علوم انسانی، و کسانی که دغدغهٔ فهم عمیق‌تر فرهنگ و هنر معاصر را دارند، مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال نگاهی انتقادی و تطبیقی به موضوعات روزمره و تاریخی هستند، پیشنهاد می‌شود.

درباره کامران سپهران

کامران سپهران، متولد ۱۳۵۱ در شمیران تهران، از اعضای هیئت‌علمی دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر تهران، پژوهشگر، نویسنده و مترجم ایرانی است. از میان آثار مکتوب او می‌توان به کتاب‌های «تئاترکراسی در عصر مشروطه (۱۲۸۵ - ۱۳۰۴)»، «ردپای تزلزل؛ بررسی جامعه‌شناختی رمان تاریخی ایران (۱۳۰۰ - ۱۳۲۰)»، «دینامیت، کمانچه، خودکار جادویی؛ قطعاتی برجامانده از درامِ حیات فرهنگی ۱۳۸۰ - ۱۲۸۰» اشاره کرد. کتاب «ردپای تزلزل» که در سال ۱۳۸۱ در انتشارات شیرازهٔ کتاب ما منتشر شد، با مطالعهٔ رمان‌های تاریخی ایران بین سال‌های ۱۳۰۰ تا ۱۳۲۰ و نگاه هم‌زمان به ادبیات جهانی، پرتویی تازه بر این حوزه افکنده است. او همچنین مترجم کتاب‌های «مدرنیسم» نوشته کریس رودریگز، «دریدا» نوشته جف کالینز، «رومانتیسم» نوشته دانکن هیت و «اما آیا این هنر است؟» به قلم سینتیا فریلند است. جستارها و مقالات گوناگونی نیز از کامران سپهران منتشر شده است.

فهرست کتاب گذرهای جستاری موجود پیاده رونده

پیش‌گفتار: نویسنده در این بخش مروری بر تاریخچه و چیستی جستار و جایگاه آن در ادبیات و نقد معاصر داشته است.

چهره‌نگاری برق‌آسا: این بخش دربردارندهٔ جستارهای «اشیل و سوفوکل/یک تقابل ارسطویی»، «ویلیام شکسپیر/چهار توصیهٔ سرپایی به علاقه‌مندان نمایش‌نامه‌هایم»، «آنتون چخوف/زامبی»، «آرشیل گورکی و فون اشتروهایم/دروغ‌های مهاجرت»، «سعید نفیسی/گزارش فوتبال»، «خورخه ماکی/با کمال تأسف فوت مرحوم آقای خورخه…»، «ارنست تولر و واتسلاف هاول/نمایش‌نامه‌رئیس‌جمهورها» و «آنتونیو نگری/و سوپرمارکت اندیشه‌ها در ایران» است.

تک‌نگاری برق‌آسا: این بخش جستارهایی با عناوین «آلمان/«مسیر خاص آلمان»، «زوندروگ» ایران»، «نامه/و گلایه‌های آن»، «سبک و ژانر/آن‌گاه که سبک بیش‌تر از ژانر دل ما را می‌رباید»، «کَنُن/در باب مسئلهٔ معتبرها در عالم هنر»، «داوری فوتبال/و سنگینی تحمل‌پذیر آن در دههٔ ۱۳۸۰» و «خیابان جردن/هوموجردنیکوس» را در بر دارد.

زندگی‌نگاره: نام جستارهایی که در این بخش گردآوری شده‌اند عبارت است از «اسکیزموجنسیس»، «متن یکی از سخنرانی‌های انجمن معتادان به خرید» و «من موجودی پیاده‌رونده هستم».

بخشی از کتاب گذرهای جستاری موجود پیاده رونده

«هنر طولانی است و زندگی کوتاه. این ضرب‌المثل لاتینی تنها یکی از دلایل حضور پدیده‌ای را که در غرب کَنُن (Canon) خوانده می‌شود توضیح می‌دهد. مقولهٔ کَنُن یا هنرمندان و آثار معتبر در سه چهار دههٔ اخیر با رشد روزافزون دانشگاه‌ها و مدارس هنری بیش‌ازپیش مورد توجه قرار گرفته است. در میان انبوهی از آثار تولیدشده در طول زمان، این نخستین وظیفهٔ چنین مؤسساتی است که برای شاگردان خود فهرستی از آثار معتبر فراهم آورند. وظیفه‌ای چنان خطیر که اغلب پای دولت و وزارت‌خانه‌های آموزشی را نیز به میان می‌کشد. اگر حضور کوتاه‌مدت هنرجو در چنین فضاهایی و بهره‌مندی از سنت‌ها و تجارب پیشینیان به نحوی پرثمر و راه‌گشا باشد چنین غربالگری‌ای ناگزیر به نظر می‌رسد.

ریشهٔ کَنُن به کتاب مقدس برمی‌گردد؛ به آن دسته از انجیل‌هایی که معتبر بودند اتلاق می‌شده است، در برابر apocryphal یا جعلی. همچنان در معادل‌گذاری فارسی هم غلبهٔ همین ریشه‌شناسی قابل‌مشاهده است؛ مثلاً فرهنگ علوم‌انسانی آشوری، در ویراست نخست که در دست دارم، معادل‌های «حکم شرعی»، «کتاب‌های قانونی»، «نوشته‌های اصیل» و «قانون» را آورده است. معادل‌هایی که برای تداول حال حاضر کَنُن در حوزهٔ ادبیات و هنر راه‌گشا نیست. تداولی که به افراد و آثار شاخص هر حوزهٔ هنری اشاره دارد. هر چند معادل رضایت‌بخشی هم نمی‌توان یافت. در ادامه از معادل «معتبر» یا «معتبرها» استفاده می‌کنیم.»

ورود آقایان ممنوع!
مبلغ کودک تبلیغ بانمک
علیرضا خوش قامت
مدیریت ناپیدا
مارکوس ویجنن
الدرر الفقهیة فی شرح اللمعة الدمشقیة (الجزء الثالث عشر)
ماجد کاظمی (دباغ)
ژئوپلیتیک تاریخی ایران