کتاب همشهری داستان ـ شماره ۶۸ ـ مرداد ۹۵
خواندن نظراتمعرفی همشهری داستان ـ شماره ۶۸ ـ مرداد ۹۵
همشهری داستان، از سری مجلات گروه همشهری است؛ ماهنامهای در حوزهٔ ادبیات داستانی که شامل داستانهای نویسندههای ایرانی، ترجمهٔ داستانهای نویسندههای خارجی، مصاحبه با نویسندههای ایرانی و خارجی و برندگان جوایز مختلف و... است. اولین نسخهٔ آن در تیرماه ۱۳۸۹ با عنوان ویژهنامهٔ داستانِ خردنامهٔ همشهری منتشر شد و در اردیبهشت ۹۰، با دریافت مجوز مستقل، با عنوان «داستان» روی کیوسکها قرار گرفت.
شمارهی شصتوهشتم داستان همشهری بهمناسبت همزمانی با برگزاری بازیهای المپیک 2016 به موضوع ورزش اختصاص داده شده است.
بخش «درباره زندگی» این شماره هفت روایت دارد. در روایت اول با عنوان «اسکیزمو جنسیس» کامران سپهران از فردیت پسری که نمیخواهد وارث ترجیحات خانوادگی باشد گفته، در روایت دوم با عنوان «نایت گارد» حبیبه جعفریان تماشاگری فوتبال را توصیف کرده است. جمشید گرگین در خودزندگینگارهی «تاختن با اسب » از اسبی که در چند سریال تلویزیونی همبازیش روایت کرده است. در آخرین روایت ایرانی این بخش،«سوت پایان»، پژمان جمشیدی بازنشستگی یک فوتبالیست را به تصویر کشیده. روایتهای خارجی این شماره با «کِلی، من و راکی» راجر ایبرت آغاز می شود. ایبرت ماجرای تماشای فیلم راکی همراهمحمدعلی کلی، بوکسور معروف را روایت کرده. این بخش با مطلب«بچههای آب» ادامه مییابد که در آن اولیور ساکس از شنا و تاثیر آن در زندگی شخصیاش گفته. در آخرین روایت این بخش «بازی روی آینه» بیل بردلی، بسکتبالیست معروف رابطهاش با توپ و زمین را توصیف کرده.
بخش داستان این شماره با داستان ابوتراب خسروی آغاز میشود و با داستانهای احمد مدقق، امید بلاغتی و زهرا درمان ادامه مییابد. نویسندگان خارجی این بخش ماهر اونسال اریش، دان دلیو، جاشوا هاوز و سیگیزموند کرژیژانفسکی هستند.
روایتهای داستانی شماره مرداد ماه ، با «رویای دماوند» آغاز میشود که گزارشی از صعود اعضای سفارت آلمان به دماوند در دوران ناصری است.. در ادامه گزیده عکسهای ایلخی مسعود میرزا ضلالسلطان را میبینیم. آخرین روایت داستانی آداب کُشتی در یکی از فتوتنامههای بهجامانده از قرن نهم هجری است.
«روایتهای مستند» این شماره با روایتی از اشیای ورزشی خاکخورده آغاز میشود. همهی ما تجربه خرید لوازم ورزشی و به گوشهای افتادنش را داریم. «ناکامها» روایت افراد از این اشیای ورزشی است. این بخش با چند قاب از شطرنجبازان کوچک ادامه مییابد.در ادامه «راجر فدرر: یک تجربه فراانسانی» روایتگر ویژگی ها و سبک بازی تنیس راجر فدرر است. آخرین مطلب این بخش «بیکرایه» سفر به شیوه هیچهایک را روایت میکند.
پایان خوش این شماره با بخش «سبکخانه» در قالب کمیک آغاز میشود، «بنفشچرکتاب» که ادامهی نوشتههای نویسندهی پرمخاطب این صفحات، ارما بومبک است. «داستانهای دیدنی» کامبیز درمبخش و مسابقهی داستان یکخطی به روال همیشه صفحات ثابت این بخش هستند.
همشهری داستان این شماره در چهار بخش کلی زیر تقسیمبندی شده است (دربارهٔ زندگی، داستان، روایتهای داستانی، روایتهای مستند و پایان خوش) که فهرست یادداشتهای آن به شرح زیر است:
در آستانه
دونده | دان دلیلو/ محمود حمیدی
گریز |جاشوا هاوز/ نیلوفر شاندیز
کوآدراتورین | سیگیزموند کرژیژانفسکی/ ونداد جلیلی
روایتهای داستانی
روایت × خاطره رویای دماوند | گزارشی از صعود اعضای سفارت آلمان به دماوند در دورهی ناصری
روایت × تصویر قزل گلگون | گزیدهی عکسهای ایلخی مسعود میرزا ظلالسلطان
روایت کهن جلای درون | آداب کُشتی در یکی از فتوتنامههای بهجامانده از قرن نهم هجری
روایتهای مستند
ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۶ ـ شهریور ۱۴۰۰
همشهری داستان
ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۵ ـ مرداد ۱۴۰۰همشهری داستان
ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۴ ـ تیر ۱۴۰۰همشهری داستان
همشهری داستان ـ شماره ۱۲۲ ـ اردیبهشت ۱۴۰۰ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۳ ـ خرداد ۱۴۰۰همشهری داستان ـ شماره ۱۲۱ ـ ویژه نوروز ۱۴۰۰ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۰ ـ اسفند ۹۹ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۱۹ ـ بهمن ۹۹ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۱۸ ـ دی ۹۹ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۱۷ ـ آذر ۹۹نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است