کتاب گفت و گو کنیم درباره ترس ها و نگرانی ها فلیسیتی بروکز + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب گفت و گو کنیم درباره ترس ها و نگرانی ها

کتاب گفت و گو کنیم درباره ترس ها و نگرانی ها

مترجم:رها مقدم
انتشارات:نشر افق
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب گفت و گو کنیم درباره ترس ها و نگرانی ها

کتاب الکترونیکی «ترس‌ها و نگرانی‌ها (چرا می‌ترسیم. و وقتی نگران می‌شویم چه‌کار کنیم؟)» نوشتهٔ فلیسیتی بروکز با تصویرگری «مر فررو» و ترجمهٔ «رها مقدم» توسط نشر افق (کتاب‌های فندق) منتشر شده است. این کتاب با بهره‌گیری از توصیه‌های تخصصی «آنگاراد رودکین» روان‌شناس بالینی، به موضوع ترس و نگرانی در کودکان می‌پردازد و راهکارهایی برای مدیریت این احساسات ارائه می‌دهد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گفت و گو کنیم درباره ترس ها و نگرانی ها

این کتاب با زبانی کودک‌پسند و تصاویر رنگارنگ، به بررسی احساس ترس و نگرانی در کودکان می‌پردازد. نویسنده تلاش کرده است تا با مثال‌های ملموس و فعالیت‌های عملی، به کودکان کمک کند احساسات خود را بشناسند و دربارهٔ آن‌ها صحبت کنند. «ترس‌ها و نگرانی‌ها» در دوره‌ای نوشته شده که توجه به سلامت روان کودکان اهمیت بیشتری یافته است و والدین و مربیان به دنبال ابزارهایی برای کمک به کودکان در مدیریت هیجانات منفی هستند. کتاب علاوه بر توضیح علمی ساده دربارهٔ منشأ ترس و نگرانی، به نقش والدین و بزرگ‌ترها در حمایت از کودکان اشاره می‌کند و توصیه‌هایی برای آن‌ها ارائه می‌دهد. این اثر با تمرکز بر گروه سنی ب، به ویژه برای کودکان زیر هفت سال طراحی شده و بخش‌هایی از آن به فعالیت‌های عملی و بازی‌های آرامش‌بخش اختصاص یافته است تا کودکان بتوانند با استفاده از آن‌ها احساسات خود را بهتر مدیریت کنند.

خلاصه کتاب گفت و گو کنیم درباره ترس ها و نگرانی ها

کتاب با توضیح اینکه ترس و نگرانی احساساتی طبیعی هستند آغاز می‌شود و نشان می‌دهد که این احساسات نه‌تنها در کودکان، بلکه در بزرگ‌ترها و حتی حیوانات هم وجود دارند. نویسنده با مثال‌هایی از زندگی روزمره، به کودکان کمک می‌کند تا نشانه‌های جسمی و ذهنی ترس و نگرانی را در خود شناسایی کنند؛ برای مثال، تپش قلب، عرق کردن یا دل‌درد هنگام اضطراب. کتاب توضیح می‌دهد که مغز انسان گاهی تفاوت بین خطر واقعی و خیالی را تشخیص نمی‌دهد و همین باعث بروز واکنش‌های بدنی می‌شود. در ادامه، به منشأ ترس‌ها پرداخته می‌شود؛ اینکه برخی ترس‌ها از تجربه‌های گذشته، مشاهدهٔ دیگران یا حتی تخیل کودک سرچشمه می‌گیرند. نویسنده هشدار می‌دهد که اگر به ترس‌ها و نگرانی‌ها توجه نشود، ممکن است بزرگ‌تر شوند و بر زندگی کودک سایه بیندازند. سپس راهکارهایی برای مدیریت این احساسات ارائه می‌شود: تنفس عمیق، صحبت با دیگران دربارهٔ احساسات، سرگرم شدن با فعالیت‌های هنری یا بازی، و حضور در طبیعت. کتاب تأکید می‌کند که حرف زدن دربارهٔ نگرانی‌ها با دوستان یا بزرگ‌ترها می‌تواند به یافتن راه‌حل کمک کند. در بخش‌هایی از کتاب، تمرین‌هایی برای شناسایی احساسات، نقاشی کردن نگرانی‌ها و حتی ساختن «جعبهٔ نگرانی» پیشنهاد می‌شود. همچنین به والدین توصیه می‌شود که احساسات کودکان را جدی بگیرند و با آن‌ها همدلی کنند. در پایان، نشانه‌هایی که نیاز به مراجعه به متخصص را نشان می‌دهند، توضیح داده شده است.

چرا باید کتاب گفت و گو کنیم درباره ترس ها و نگرانی ها را خواند؟

این کتاب با ترکیب داستان، فعالیت و توصیه‌های تخصصی، به کودکان و والدین کمک می‌کند تا ترس و نگرانی را بهتر بشناسند و راه‌هایی برای مدیریت آن پیدا کنند. تمرین‌های عملی و مثال‌های ملموس، امکان مشارکت فعال کودک را فراهم می‌کند و به او یاد می‌دهد که احساساتش طبیعی است و می‌تواند دربارهٔ آن‌ها صحبت کند. همچنین والدین و مربیان با مطالعهٔ این کتاب، ابزارهایی برای حمایت از کودکان در موقعیت‌های اضطراب‌آور به دست می‌آورند.

خواندن کتاب گفت و گو کنیم درباره ترس ها و نگرانی ها را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای کودکان گروه سنی ب (تقریباً ۴ تا ۷ سال)، والدین، مربیان مهدکودک و معلمان دبستان مناسب است. همچنین برای خانواده‌هایی که کودکشان با اضطراب، ترس یا نگرانی روبه‌رو است، می‌تواند راهنمایی کاربردی باشد.

فهرست کتاب گفت و گو کنیم درباره ترس ها و نگرانی ها

- ترس و نگرانی چیست؟ توضیح می‌دهد که این احساسات چگونه در کودکان و بزرگ‌ترها شکل می‌گیرند و چه نشانه‌هایی دارند. - چرا بدن ما دچار تغییر می‌شود؟ به واکنش‌های بدنی هنگام ترس و نگرانی و نقش مغز در این فرآیند می‌پردازد. - منشأ ترس‌ها و نگرانی‌ها بررسی می‌کند که ترس‌ها چگونه به وجود می‌آیند و چه عواملی در شکل‌گیری آن‌ها مؤثرند. - راهکارهای مدیریت ترس و نگرانی تمرین‌های تنفس عمیق، صحبت دربارهٔ احساسات، سرگرمی‌های هنری و بازی‌های آرامش‌بخش را معرفی می‌کند. - نقش والدین و بزرگ‌ترها توصیه‌هایی برای والدین و مراقبان دربارهٔ نحوهٔ حمایت از کودکان و تشخیص زمان مراجعه به متخصص ارائه می‌دهد.

بخشی از کتاب گفت و گو کنیم درباره ترس ها و نگرانی ها

«آدم‌بزرگ‌ها نگران می‌شوند. بچه‌ها نگران می‌شوند. حتی حیوان‌ها نگران می‌شوند. گاهی متوجه نمی‌شویم کسی نگران است یا نه و گاهی وقت‌ها حتی نمی‌فهمیم خودمان نگرانیم (یک‌کوچولو نگرانی مفید هم باشد). ترس زمانی به وجود می‌آید که کسی از چیزی می‌ترسد یا می‌هراسد یا وحشت‌زده می‌شود. چیزهایی را می‌بینید که به نظر بعضی‌ها کمی ترسناک‌اند (درحالی‌که ممکن است فردی دیگر از همان چیز نترسد یا حتی خوشش بیاید). تا به حال شده از چیزی خوشت بیاید اما فرد دیگری از آن بترسد؟ ترس‌ها و نگرانی‌ها چگونه‌اند؟ با اینکه ترس‌ها و نگرانی‌هایمان طبیعی‌اند، احساس‌های خوبی نیستند. بعضی از بچه‌ها وقتی دچار ترس و نگرانی می‌شوند چنین چیزهایی می‌گویند: «انگار تمام بدنم من را به پایین هل می‌دهد.» «انگار سرم دارد می‌ترکد.» «انگار دارم سعی می‌کنم از وسط یک‌عالمه گل چسبناک رد بشوم.» وقتی خیلی نگران می‌شویم یا می‌ترسیم، بدن ما تغییراتی می‌کند که نمی‌توانیم جلویشان را بگیریم. اشکمان سرازیر می‌شود. صورتمان قرمز شده. کف دست‌هایمان می‌خارند. قلبمان خیلی تندتند می‌تپد. دست‌هایمان شل‌وول شده‌اند. باید همین الان بروم... خیلی زودا! آیا هیچ‌کدام از این چیزها تا به‌حال برایت اتفاق افتاده‌اند؟ این تغییرها بسیار طبیعی‌اند و خیلی کارها می‌توانی انجام دهی تا از بین بروند و دوباره آرامش پیدا کنی. اما خوب است اول بدانیم چرا بدن ما دچار چنین تغییرهایی می‌شود...»

۲۰%