کتاب بالون سفید سیده مرجان اخلاقی + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:نشر سخن نو
امتیاز:
۱.۵از ۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب بالون سفید

کتاب بالون سفید نوشتهٔ «سیده مرجان اخلاقی» و منتشرشده توسط نشر سخن نو، رمانی معاصر دربارهٔ روابط انسانی، دوستی‌ها و چالش‌های زندگی زنان جوان است. این رمان معاصر و ایرانی با محوریت شخصیت «ژاله» به روایت روزی پرحادثه و یک مهمانی می‌پردازد که سرنوشت شخصیت‌ها را به هم گره می‌زند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بالون سفید اثر سیده مرجان اخلاقی

کتاب «بالون سفید» یک رمان معاصر و ایرانی و اجتماعی است که فضای آن در میان طبقهٔ متوسط شهری و زنان تحصیل‌کرده می‌گذرد. داستان در بازهٔ زمانی کوتاهی رخ می‌دهد و بیشتر رویدادها حول محور آماده‌سازی یک مهمانی و تعاملات میان شخصیت‌های زن شکل می‌گیرد. نویسنده با تمرکز بر جزئیات زندگی روزمره دغدغه‌ها، احساسات و روابط پیچیدهٔ میان دوستان، همکاران و اعضای خانواده را به تصویر می‌کشد. شخصیت‌ها هرکدام با مسائل شخصی، خاطرات گذشته و چالش‌های هویتی خود دست‌وپنجه نرم می‌کنند. فضای اثر همزمان با طنز و تلخی به مسائل زنان، استقلال، فشارهای اجتماعی و تلاش برای حفظ عزت‌نفس پرداخته است. حضور شخصیت‌هایی از طبقات و پیشینه‌های مختلف، تضادها و تفاوت‌های فرهنگی و طبقاتی را برجسته می‌کند. رمان «بالون سفید» به قلم «سیده مرجان اخلاقی» با زبانی توصیفی و نگاهی جزئی‌نگر، تصویری از زندگی معاصر زنان ایرانی ارائه می‌دهد و به موضوعاتی همچون دوستی، همدلی، رقابت و جست‌وجوی معنا در روابط انسانی می‌پردازد. رمان حاضر ۲۶ فصل دارد.

خلاصه داستان بالون سفید

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان با خستگی و بی‌خوابی «ژاله» در یک صبح آغاز می‌شود. او زنی جوان، نویسنده و استاد دانشگاه است که به‌دعوت دوستش «هما» برای کمک به آماده‌سازی یک مهمانی مهم راهی خانهٔ او می‌شود. ژاله با اکراه و خستگی اما از سر وفاداری به دوستی وارد خانهٔ هما و در کنار هما و دختری به نام «آزاده»، مشغول کارهای خانه می‌شود. در طول روز، روابط میان ژاله، هما و آزاده و همچنین مادر ژاله و «یاسی» (شاگرد ژاله) به‌تدریج آشکار و لایه‌هایی از شخصیت‌ها و دغدغه‌هایشان نمایان می‌شود. ورود مهمانان از جمله «امیرعلی قربانی» (هنرپیشهٔ معروف) و مادرش فضای داستان را پیچیده‌تر می‌کند. سوءتفاهم‌ها، نگاه‌های قضاوت‌گر و برخوردهای طبقاتی میان مهمانان و میزبانان ژاله را با احساس غربت و بیگانگی مواجه می‌کند. در جریان مهمانی، حادثه‌ای برای «روشنک»، دختر «بیتا» رخ می‌دهد و ژاله با فداکاری و سرعت عمل او را به بیمارستان می‌رساند. این حادثه نقطهٔ عطفی در روابط میان شخصیت‌ها و نگاه آن‌ها به یکدیگر ایجاد می‌کند. در پس این رویدادها ژاله با زخم‌های گذشته، احساسات سرکوب‌شده و تلاش برای حفظ عزت‌نفس خود روبه‌رو است. داستان با تمرکز بر روابط انسانی، سوءتفاهم‌ها، همدلی و تلاش برای عبور از مرزهای طبقاتی و ذهنی پیش می‌رود.

چرا باید کتاب بالون سفید را خواند؟

این رمان با پرداختن به جزئیات زندگی روزمره و روابط پیچیدهٔ میان زنان، تصویری ملموس از دغدغه‌ها، احساسات و چالش‌های نسل جوان ارائه می‌دهد. رمان «بالون سفید» به موضوعاتی همچون استقلال، فشارهای اجتماعی، هویت فردی و جمعی و مرزهای طبقاتی می‌پردازد و با روایت چندلایه، مخاطب را به تأمل دربارهٔ نقش دوستی، همدلی و تاب‌آوری در زندگی دعوت می‌کند. شخصیت‌پردازی دقیق و فضای معاصر داستان، امکان همذات‌پنداری با شخصیت‌ها را فراهم می‌کند و خواننده را با تجربه‌های انسانی و اجتماعی تازه‌ای روبه‌رو می‌سازد.

خواندن کتاب بالون سفید را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به رمان‌های اجتماعی معاصر ایران به‌ویژه کسانی که دغدغهٔ روابط انسانی، هویت زنانه، چالش‌های زندگی شهری و مسائل طبقاتی دارند، مناسب است.

بخشی از کتاب بالون سفید

«ژاله در پاسخ به او، سری به نشانهٔ تأسف تکان داد و لبش را گزید. زن و شوهر جوان با نگرانی به او چشم دوخته بودند و ژاله به این فکر می‌کرد چطور برایشان توضیح بدهد که او را مورد قضاوت قرار ندهند، اگرچه، همین جمله‌ای که می‌گفت اخراج شده است، به راحتی ناشایسته بودنش را بیان می‌کرد. پلک‌هایش را کمی روی هم فشرد و به نرمی سرش را بلند کرد. نگاهش بی‌قرار بین هردویشان لغزید، نفس خسته‌اش را بیرون داد و با لحنی که به زحمت سعی می‌کرد قوی باشد، جواب داد:

ــ فقط به جرم ایرانی بودن... اونا به جرم اینکه من یک ایرانی مسلمون هستم، برام سنگ‌اندازی کردند و قبل از اینکه کلاس‌های رسمیم شروع بشه، اخراجم کردند و تمام بودجه‌ای که برای تحصیل پرداخت کرده بودم، مطابق قرارداد، ازم گرفتن... من هم دست از پا درازتر مجبور شدم کشور آمریکا رو ترک کنم... چون دیگه دانشجو نبودم که بمونم... از طرفی هم تو کتم نمی‌رفت که ظرفشور یه رستوران چینی بشم! برگشتم، اما برای اینکه اینجا چی‌کار کنم، هنوز طرحی نچیدم.»