تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب داستان های بهارات (کتاب اول)
معرفی کتاب داستان های بهارات (کتاب اول)
معرفی کتاب داستان های بهارات (کتاب اول)
کتاب الکترونیکی «داستانهای بهارات (داستانهایی معنوی از سرزمین هند)» با گردآوری «ناراینا کاستوری» و ترجمه «هومن بابک» توسط نشر لیوسا منتشر شده است. این مجموعه، نخستین جلد از داستانهایی کوتاه و تمثیلی است که ریشه در فرهنگ و معنویت هندوستان دارند و با زبانی ساده، آموزههای اخلاقی و معنوی را روایت میکنند. کتاب در دسته آثار معنوی و ادبیات داستانی کوتاه قرار میگیرد و برای علاقهمندان به حکایتهای اخلاقی و عرفانی جذابیت دارد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب داستان های بهارات (کتاب اول)
این کتاب مجموعهای از حکایتها و تمثیلهای معنوی است که از سنتهای شفاهی و مکتوب هند گردآوری شدهاند. داستانها از دل سخنرانیها و آموزههای بزرگان معنوی هند استخراج شده و به شیوهای روایی و قابل لمس برای مخاطب امروزی بازگو شدهاند. دوره نگارش و گردآوری این داستانها به زمانی بازمیگردد که «ناراینا کاستوری» سالها در پراشانتی نیلایام زندگی میکرد و این روایتها را از زبان بزرگان و در مناسبتهای مختلف جمعآوری میکرد. کتاب، تصویری از فرهنگ تمثیلپرداز هند ارائه میدهد و نشان میدهد چگونه آموزههای اخلاقی و معنوی در قالب داستانهای کوتاه و نمادین به نسلهای مختلف منتقل شدهاند. در مقدمه، به نقش تمثیل در ادیان و فرهنگهای مختلف اشاره شده و مقایسههایی با سنتهای ایرانی و اسلامی نیز صورت گرفته است. این مجموعه، همزمان با روایت داستانها، به بررسی جایگاه تمثیل در انتقال مفاهیم معنوی و اخلاقی میپردازد و خواننده را با فضای فکری و اجتماعی هند آشنا میکند.
خلاصه کتاب داستان های بهارات (کتاب اول)
این کتاب داستانی نیست و مجموعهای از حکایتهای کوتاه و تمثیلی است که هر یک پیام اخلاقی یا معنوی خاصی را منتقل میکند. محور اصلی روایتها، تاکید بر ارزشهایی چون فروتنی، بخشش، ایمان، صداقت، خدمت به دیگران و اهمیت نیت در اعمال است. بسیاری از داستانها با شخصیتهایی از اسطورهها، پادشاهان، قدیسان و مردم عادی شکل میگیرند و هرکدام موقعیتی را به تصویر میکشند که در آن، فرد با انتخابی اخلاقی یا معنوی روبهرو میشود. برای نمونه، داستانهایی درباره پادشاهان دادگر، عارفان، کودکان باایمان، یا حتی حیوانات روایت میشود که هرکدام با تصمیم یا رفتاری، معنایی ژرف را آشکار میکنند. برخی حکایتها به موضوعاتی مانند قدرت دعا، ارزش خدمت بیچشمداشت، اهمیت عمل به دانستهها، و نقش نیت در ارزشمندی کارها میپردازند. در مجموع، کتاب «داستانهای بهارات» مجموعهای از روایتهای کوتاه است که هرکدام با زبانی نمادین، مفاهیم عمیق معنوی و اخلاقی را به مخاطب منتقل میکنند و خواننده را به تامل درباره رفتار و باورهای خود دعوت میکنند.
چرا باید کتاب داستان های بهارات (کتاب اول) را خواند؟
این کتاب فرصتی فراهم میکند تا مخاطب با حکمتهای کهن هند و شیوه انتقال آموزههای معنوی از طریق داستانهای کوتاه آشنا شود. روایتهای کتاب، با مثالهایی ملموس و شخصیتهایی متنوع، مفاهیم اخلاقی و معنوی را به شکلی غیرمستقیم و تاثیرگذار بیان میکنند. خواندن این مجموعه میتواند الهامبخش باشد برای کسانی که به دنبال تامل در ارزشهای انسانی، معنویت و اخلاق در زندگی روزمره هستند. همچنین، کتاب به دلیل تنوع داستانها و پرداختن به موضوعات مختلف، برای مطالعه کوتاهمدت و بازخوانیهای مکرر مناسب است.
خواندن کتاب داستان های بهارات (کتاب اول) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به حکایتهای اخلاقی، آموزههای معنوی، فرهنگ و ادبیات هند، و کسانی که به دنبال تامل در ارزشهای انسانی و معنویت هستند، مناسب است. همچنین برای مربیان، معلمان، والدین و هر کسی که به دنبال داستانهایی برای انتقال مفاهیم اخلاقی به کودکان و نوجوانان است، کاربرد دارد.
فهرست کتاب داستان های بهارات (کتاب اول)
- مقدمه: درباره اهمیت تمثیل و داستان در انتقال مفاهیم معنوی و اخلاقی در فرهنگ هند و مقایسه با سنتهای ایرانی و اسلامی.- داستانهای کوتاه: هر داستان به موضوعی اخلاقی یا معنوی میپردازد. برخی از موضوعات اصلی عبارتاند از: • فروتنی و گذشت (مثلاً داستان شاهدختی که آینه غرورش میشکند) • اهمیت عمل به دانستهها (مانند حکایت راما کریشنا و پسر عاشق شیرینی) • قدرت نیت و ایمان (داستان محبوبخان پینهدوز) • خدمت بیچشمداشت و بخشش (حکایت ادیگال و قدیس اپار) • نقش دعا و ذکر در زندگی معنوی • ارزش راستگویی و صداقت • تاثیر نیت در ارزشمندی اعمال • اهمیت زندگی در لحظه حال و انجام کار نیک بدون تعویق • داستانهایی با محوریت شخصیتهای اسطورهای و تاریخی هند (مانند کریشنا، بودا، پانداواها، عیسی مسیح)- نتیجهگیری: تاکید بر اینکه داستانها وسیلهای برای انتقال حکمت و ارزشهای معنویاند و هرکدام میتوانند الهامبخش رفتار و نگرش مخاطب باشند.
بخشی از کتاب داستان های بهارات (کتاب اول)
«در زمانهای بسیار دور خاندان بزرگ پانداواها بر سرزمین بهارات فرمانروایی میکردند. یودهشترا یکی از بز رگترین شاهان پانداوا بود. او نه تنها پادشاهی داد گر بلکه فرزانهای تقواپیشه بود و به همین دلیل به او لب دارما راجا" داده بودند. روزی مرد بسیار تنگدستی به کاخ پادشاه آمد. دارما راجا او را در بارگاه پذیرفت و از او پرسید: برادرم چه میخواهی؟ مرد فقیر گفت: سرورم بسیار تنگدست هستم و فرزندان زیادی دارم. به من کمک کنید. دارما راحا گفت: "برادر خوبم فردا نزد من بیاه اکنون بسیار کار دارم. فردا هر آنچه خواستی به تو خواهم داه۲در " هنگام باهیما؛ برادر کوچک دارما راحا در بار گاه حضور داشت و گفتوگوی برادرش را با مرد فقیر شنید. پس از اینکه مرد فوری نزد خود فرا خواند و به آنها گفت در شهر اعلام کنند که پادشاه به پیروزی بزرگی دست یافته و فردا روز جشن و پایکوبی است. ولولهای در شهر و قصر پیچید. همه مردم شهر میخواستند بدانند پادشاه بر چه چیزی پیروز شده و جشن و پایکوبی روز بعد برای چیست.خبرها به دارما راجا رسید. پادشاه شگفتزده شد. کار باهیما به هیچ وجه برایش قابل توجیه نبود بنابراین» بر تخت نشست و باهیما را فرا خواند و از او توضیح خواست.دارما راحا گفت: برادن در شهر ولولهای افتاده است درحالیکه خود نمیدانم بر چه چیزی پیروز شدهام. این چه پیروزی است که من از آن بیخبرم؟" باهیما لبخندی زد و گفت: آسرورم شما پیروزی کمی به دست نیاورداید. شما توانستید یک روز زمان مرگ را عقب بیندازید. دارما راجا با شگفتی به باهیما نگاه کرد و پرسید: "چطور؟"باهیما گفت: شمابه آن مرد فقیر گفتید فردا نزد شما بیاید» بنابراین» مطمئن هستید که او تا فردا زنده خواهد ماند. آیا این پیروزی بزرگی برای پادشاه نیست؟"دارما راجا سکوت کرد. او فهمید برادرش درس بزرگی به او داده است؛ نخست اینکه گذشته گذشته است و آینده ناپایدار پس باید در زمان حال زندگی و عمل کند و دوم اینکه خیری را که میتواند اکنون انجام دهد ه رگز به فردا واگذار نکند. پادشاه پیکی نزد مرد فقیر فرستاد و از او دلجویی کرد و هر آنچه میخواست به او داد.