کتاب لذت خودخواه بودن
معرفی کتاب لذت خودخواه بودن
معرفی کتاب لذت خودخواه بودن
کتاب لذت خودخواه بودن (چرا به حد و مرزها نیاز داریم و چگونه آنها را مشخص کنیم؟) نوشته میشل المن و ترجمه لیلا نیکخو، اثری در حوزهی روانشناسی است که به موضوع اهمیت تعیین حد و مرزهای شخصی در روابط و زندگی فردی میپردازد و راههایی برای شناخت و حفظ این مرزها ارائه میدهد. این اثر را انتشارات هرماس منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب لذت خودخواه بودن
کتاب لذت خودخواه بودن اثری است که تلاش دارد در چهارچوب روانشناسی معاصر به موضوع مرزهای شخصی و اهمیت آنها در سلامت روان و روابط انسانی بپردازد. میشل المن با تکیه بر تجربیات شخصی و حرفهای خود، این را بررسی میکند که چرا بسیاری از افراد، بهویژه زنان، در تعیین مرزهای خود دچار مشکل هستند و چگونه جامعه، خانواده و باورهای فرهنگی میتوانند این روند را دشوارتر کنند. نویسنده با مثالهای واقعی و روایتهایی از زندگی خود و مراجعانش، تلاش میکند نشان دهد که تعیین مرزها نهتنها نشانهی خودخواهی منفی نیست، بلکه ضرورتی برای داشتن زندگی سالم و رضایتبخش است. کتاب لذت خودخواه بودن با زبانی صریح و بیپرده، باورهای رایج دربارهی فداکاری، نقشهای جنسیتی و احساس گناه ناشی از نه گفتن را مطرح و تلاش میکند تصویری واقعبینانه از چالشها و موانع تعیین مرزها ارائه دهد.
خلاصه کتاب لذت خودخواه بودن
پیام اصلی کتاب لذت خودخواه بودن این است که تعیین حد و مرزهای شخصی، بخش جداییناپذیر از مراقبت از خود و سلامت روان است. المن با نقد باورهای رایج دربارهی فداکاری و اولویتدادن به دیگران، توضیح میدهد که چطور بیتوجهی به نیازهای خود میتواند به احساس خشم، اضطراب، گناه و حتی فرسودگی منجر شود. کتاب تأکید دارد که مرزها، ابزاری برای آموزش دیگران دربارهی نحوهی رفتار با ما هستند و به ما کمک میکنند تا هویت مستقل و عزتنفس خود را حفظ کنیم. نویسنده با مثالهای ملموس، نشان میدهد که مرزها انواع مختلفی دارند: مادی، فیزیکی، احساسی و فکری. همچنین به موانع رایج در تعیین مرزها مانند احساس گناه، ترس از طردشدن و ناآگاهی از نیازهای واقعی اشاره میکند و راهکارهایی برای شناسایی و غلبه بر این موانع پیشنهاد میدهد. کتاب بر این نکته پافشاری میکند که خودخواهی سالم به معنای بیاعتنایی به دیگران نیست، بلکه به معنای احترام به خود و ایجاد روابط سالمتر است.
چرا باید کتاب لذت خودخواه بودن را بخوانیم؟
کتاب لذت خودخواه بودن با روشی کاربردی و مبتنی بر تجربه، به یکی از چالشهای مهم زندگی روزمره یعنی تعیین مرزهای شخصی میپردازد. خواننده با مطالعهی این اثر، میتواند به درک بهتری از نیازهای خود برسد، احساس گناه ناشی از نه گفتن را کاهش دهد و روابط سالمتری با دیگران برقرار کند. این کتاب با راهنماییهای عملی و مثالهای واقعیاش، برای کسانی مناسب است که در روابط خود احساس فرسودگی دارد یا فکر میکنند مورد سوءاستفاده قرار گرفتهاند.
خواندن کتاب لذت خودخواه بودن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعهی این کتاب به افرادی توصیه میشود که در روابط خانوادگی، دوستانه یا کاریشان دچار مشکل در نه گفتن یا تعیین مرز هستند. لذت خودخواه بودن برای کسانی که احساس میکنند نیازهایشان نادیده گرفته میشود یا عزتنفس پایینی دارند نیز میتواند راهگشا باشد. دانشجویان و علاقهمندان به روانشناسی و توسعهی فردی نیز مخاطبان مناسبی برای این اثر هستند.
بخشی از کتاب لذت خودخواه بودن
«خودخواهی: تمرکز بر منافع، لذت یا رفاه خود بدون توجه به طرز تفکر دیگران. خوددوستی مفهومی است که همه شما آن را پذیرفتهاید؛ اما به شرطی که کارهای دیگران را مقدم بر کارهای خود بدانید و آنها را انجام دهید. مشکل اینجاست که وقتی این کار را انجام دادید، معمولاً زمان یا انرژی کافی برای خودتان باقی نمیماند. اغلب ما خیلی سریع آمادهٔ خدمت به دیگران هستیم اما مهم است که بدانید باید بهای این کار را بپردازید؛ بهای آن خود شما هستید. این کار به قیمت مراقبت نکردن از خودتان تمام میشود. اینجاست که حد و مرزها اهمیت پیدا میکنند. حد و مرزها جنبهٔ عملی خوددوستی هستند. این بخشی است که هیچکس دوست ندارد در مورد آن صحبت کند، زیرا در مقابل این روایت قرار میگیرد که برای اینکه انسان خوبی باشید، باید نیازهای دیگران را ارجح بر نیازهای خود بدانید و اگر نیازهای خود را در اولویت قرار دهید، شما فرد خودخواهی به حساب میآیید. خوددوستی یعنی اینکه بگوییم: "من خودم را دوست دارم و هیچ مسئولیتی در مقابل کار دیگران ندارم." تعیین حد و مرز به این معناست که بگوییم: "من نیازهای خودم را برآورده خواهم کرد و انتظار ندارم دیگران این کار را برای من انجام دهند." اگر این خودخواهی است، پس من خودخواه هستم.»
من ترجمه دیگری از این کتاب رو خوندم و تعجب میکنم در بین کتب روانشناسی چطور این کتاب هنوز ناشناخته و مهجوره! این کتاب در شناسایی و تعیین مرزها فوق العادهست. و به خوبی جای خالی حدودی که از کودکی والدینمون
کتاب خوبی بود ولی تعداد مثالهاش زیاد بود بدون اونم مطلب قابل فهم بود ولی ارزش خوندن داره
کتابی آموزنده برای معرفی مرزها و چگونگی برقراری آن ها. مباحثی در رابطه با ارتباط بین عزت نفس و مرزگذاری ها. برای من خیلی خیلی مفید بود🌸
خوب و آموزنده و کاربردی