کتاب لذت خودخواه بودن میشل المن + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:میشل المن
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب لذت خودخواه بودن

معرفی کتاب لذت خودخواه بودن

کتاب الکترونیکی «لذت خودخواه بودن (چرا به حد و مرزها نیاز داریم و چگونه آن‌ها را مشخص کنیم؟)» نوشتهٔ میشل المن و ترجمهٔ لیلا نیک‌خو، اثری در حوزهٔ روان‌شناسی است که توسط انتشارات هرماس منتشر شده است. این کتاب به موضوع اهمیت تعیین حد و مرزهای شخصی در روابط و زندگی فردی می‌پردازد و راه‌هایی برای شناخت و حفظ این مرزها ارائه می‌دهد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب لذت خودخواه بودن

«لذت خودخواه بودن» اثری است که در فضای روان‌شناسی معاصر، به موضوع مرزهای شخصی و اهمیت آن‌ها در سلامت روان و روابط انسانی می‌پردازد. نویسنده با تکیه بر تجربیات شخصی و حرفه‌ای خود، به بررسی این می‌پردازد که چرا بسیاری از افراد، به‌ویژه زنان، در تعیین مرزهای خود دچار مشکل هستند و چگونه جامعه، خانواده و باورهای فرهنگی می‌توانند این روند را دشوارتر کنند. کتاب در دوره‌ای نوشته شده که بحث مراقبت از خود و خوددوستی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. نویسنده با مثال‌های واقعی و روایت‌هایی از زندگی خود و مراجعانش، تلاش می‌کند نشان دهد که تعیین مرزها نه‌تنها نشانهٔ خودخواهی منفی نیست، بلکه ضرورتی برای داشتن زندگی سالم و رضایت‌بخش است. اثر حاضر با زبانی صریح و بی‌پرده، به باورهای رایج دربارهٔ فداکاری، نقش‌های جنسیتی و احساس گناه ناشی از نه‌گفتن می‌پردازد و تلاش می‌کند تصویری واقع‌بینانه از چالش‌ها و موانع تعیین مرزها ارائه دهد.

خلاصه کتاب لذت خودخواه بودن

پیام اصلی کتاب «لذت خودخواه بودن» این است که تعیین حد و مرزهای شخصی، بخش جدایی‌ناپذیر از مراقبت از خود و سلامت روان است. نویسنده با نقد باورهای رایج دربارهٔ فداکاری و اولویت‌دادن به دیگران، توضیح می‌دهد که چگونه بی‌توجهی به نیازهای خود می‌تواند به احساس خشم، اضطراب، گناه و حتی فرسودگی منجر شود. کتاب تأکید می‌کند که مرزها، ابزاری برای آموزش دیگران دربارهٔ نحوهٔ رفتار با ما هستند و به ما کمک می‌کنند تا هویت مستقل و عزت‌نفس خود را حفظ کنیم. نویسنده با مثال‌های ملموس، نشان می‌دهد که مرزها انواع مختلفی دارند: مادی، فیزیکی، احساسی و فکری. همچنین به موانع رایج در تعیین مرزها مانند احساس گناه، ترس از طردشدن و ناآگاهی از نیازهای واقعی اشاره می‌کند و راهکارهایی برای شناسایی و غلبه بر این موانع ارائه می‌دهد. در نهایت، کتاب بر این نکته پافشاری می‌کند که خودخواهی سالم به معنای بی‌اعتنایی به دیگران نیست، بلکه به معنای احترام به خود و ایجاد روابط سالم‌تر است.

چرا باید کتاب لذت خودخواه بودن را خواند؟

این کتاب با رویکردی کاربردی و مبتنی بر تجربه، به یکی از چالش‌های مهم زندگی روزمره یعنی تعیین مرزهای شخصی می‌پردازد. خواننده با مطالعهٔ این اثر، می‌تواند به درک بهتری از نیازهای خود برسد، احساس گناه ناشی از نه‌گفتن را کاهش دهد و روابط سالم‌تری با دیگران برقرار کند. همچنین کتاب به‌ویژه برای کسانی که در روابط خود احساس فرسودگی یا سوءاستفاده می‌کنند، راهنمایی‌های عملی و مثال‌های واقعی ارائه می‌دهد.

خواندن کتاب لذت خودخواه بودن را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

مطالعهٔ این کتاب برای افرادی که در روابط خانوادگی، دوستانه یا کاری دچار مشکل در نه‌گفتن یا تعیین مرز هستند، مفید است. همچنین برای کسانی که احساس می‌کنند نیازهایشان نادیده گرفته می‌شود یا عزت‌نفس پایینی دارند، این کتاب می‌تواند راهگشا باشد. دانشجویان و علاقه‌مندان به روان‌شناسی و توسعهٔ فردی نیز مخاطبان مناسبی برای این اثر هستند.

فهرست کتاب لذت خودخواه بودن

- مقدمه: نویسنده اهمیت مرزها را شرح می‌دهد و تفاوت میان خودخواهی سالم و فداکاری افراطی را بررسی می‌کند.- موانع تعیین حد و مرز: به دلایل روان‌شناختی و اجتماعی که مانع از تعیین مرز می‌شوند، می‌پردازد؛ از جمله ناآگاهی از نیازها، احساس گناه و ترس از طردشدن.- مراحل تعیین حد و مرز: گام‌های عملی برای شناسایی ارزش‌ها، احساسات و نیازهای شخصی و نحوهٔ بیان آن‌ها به دیگران را توضیح می‌دهد.- تعیین مرزها در زمینه‌های گوناگون: انواع مرزها (مادی، فیزیکی، احساسی و فکری) را معرفی می‌کند و مثال‌هایی از زندگی واقعی برای هرکدام ارائه می‌دهد.

بخشی از کتاب لذت خودخواه بودن

«خودخواهی: تمرکز بر منافع، لذت یا رفاه خود بدون توجه به طرز تفکر دیگران. خوددوستی مفهومی است که همه شما آن را پذیرفته‌اید؛ اما به شرطی که کارهای دیگران را مقدم بر کارهای خود بدانید و آن‌ها را انجام دهید. مشکل اینجاست که وقتی این کار را انجام دادید، معمولاً زمان یا انرژی کافی برای خودتان باقی نمی‌ماند. اغلب ما خیلی سریع آمادهٔ خدمت به دیگران هستیم اما مهم است که بدانید باید بهای این کار را بپردازید؛ بهای آن خود شما هستید. این کار به قیمت مراقبت نکردن از خودتان تمام می‌شود. اینجاست که حد و مرزها اهمیت پیدا می‌کنند. حد و مرزها جنبهٔ عملی خوددوستی هستند. این بخشی است که هیچ‌کس دوست ندارد در مورد آن صحبت کند، زیرا در مقابل این روایت قرار می‌گیرد که برای اینکه انسان خوبی باشید، باید نیازهای دیگران را ارجح بر نیازهای خود بدانید و اگر نیازهای خود را در اولویت قرار دهید، شما فرد خودخواهی به حساب می‌آیید. خوددوستی یعنی اینکه بگوییم: «من خودم را دوست دارم و هیچ مسئولیتی در مقابل کار دیگران ندارم.» تعیین حد و مرز به این معناست که بگوییم: «من نیازهای خودم را برآورده خواهم کرد و انتظار ندارم دیگران این کار را برای من انجام دهند.» اگر این خودخواهی است، پس من خودخواه هستم.»