تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب چگونه جهان گرفتار کمبود شد درون زنجیره تامین جهانی
معرفی کتاب چگونه جهان گرفتار کمبود شد درون زنجیره تامین جهانی
کتاب چگونه جهان گرفتار کمبود شد درون زنجیره تامین جهانی با عنوان اصلی HOW THE WORLD RAN OUT OF EVERYTHING —INSIDE THE GLIBAL SUPPLY CHAIN نوشتهٔ «پیتر اس. گودمَن» و ترجمهٔ «علی حبیبی» توسط انتشارات نور علم در سال ۱۴۰۴ منتشر شده است. این اثر به بررسی ریشهها و پیامدهای بحرانهای زنجیرهٔ تأمین جهانی بهویژه در دوران همهگیری کووید - ۱۹ پرداخته و با رویکردی تحلیلی، ساختارها و سیاستهایی را که به کمبودهای گسترده کالا در جهان انجامیده، واکاوی کرده است. کتاب حاضر را یکی از معتبرترین روزنامهنگاران اقتصادی معاصر نوشته است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب چگونه جهان گرفتار کمبود شد درون زنجیره تامین جهانی اثر پیتر اس. گودمن
کتاب «چگونه جهان گرفتار کمبود شد؛ درون زنجیرهٔ تأمین جهانی» تصویری جامع از تحولات زنجیرهٔ تأمین جهانی ارائه و نشان داده است که بحران کمبود کالاها صرفاً نتیجهٔ یک شوک کوتاهمدت مانند همهگیری کرونا نبوده، بلکه ریشه در ساختارهای اقتصادی، سیاستهای مقرراتزدایی و تمرکز تولید در کشورهایی مانند چین دارد. نویسنده با تکیه بر تجربهٔ روزنامهنگاری تحقیقی، روند جهانیشدن، برونسپاری تولید و پیامدهای آن برای کارگران، مصرفکنندگان و کسبوکارها را بررسی کرده است. این کتاب به نقش شرکتهای چندملیتی، سیاستهای تجاری آمریکا و چین و تأثیرات تصمیمات مدیریتی بر تابآوری زنجیرههای تأمین پرداخته؛ همچنین با روایت نمونههای واقعی از کسبوکارها و کارگران در نقاط مختلف جهان، ابعاد انسانی و اجتماعی این بحران را برجسته کرده است.
اثر حاضر به قلم «پیتر اس. گودمَن» در دورهای نوشته شده که جهان پس از همهگیری کووید - ۱۹ با چالشهای جدیدی در حوزهٔ تجارت، حملونقل و تولید مواجه شده و پرسشهایی اساسی دربارهٔ آیندهٔ اقتصاد جهانی و ضرورت بازنگری در ساختارهای کنونی مطرح شده است. کتاب «چگونه جهان گرفتار کمبود شد؛ درون زنجیرهٔ تأمین جهانی» که نخستینبار در سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر شده، به قلم یک خبرنگار اقتصاد جهانی در نشریهٔ نیویورک تایمز نوشته شده است. «پیتر اس. گودمن» سازوکارهای درونیِ شگفتانگیز زنجیرهٔ تأمین ما را آشکار کرده و عواملی را که باعث آسیبپذیری مستمر و خطرناک آن شده، بررسی کرده است. گزارشهای او خواننده را به درون این شبکهٔ عظیم میبرد؛ از کارخانههایی در آسیا و یک کشاورز بادام در شمال کالیفرنیا گرفته تا گروهی از کارگران راهآهن اعتصابی در تگزاس و رانندهٔ کامیونی که این نویسنده در سفری صدها کیلومتری در دشتهای بزرگ با او همراه شده است. او از خلال داستان این افراد، استدلالی قدرتمند برای بازسازی زنجیرهٔ تأمین (بهنحوی که قابل اعتماد و مقاوم باشد) ارائه داده است. این بازسازی نیازمند بازنگری رادیکال در قرارداد میان نیروی کار و سهامداران و توجهی عمیقتر به چگونگی تهیهٔ کالاهای موردنیاز ما است.
خلاصه کتاب چگونه جهان گرفتار کمبود شد درون زنجیره تامین جهانی
پیام اصلی کتاب حاضر بر این نکته استوار است که بحران کمبود کالاها و آشفتگی زنجیرهٔ تأمین جهانی، حاصل مجموعهای از تصمیمات و روندهای ساختاری در اقتصاد جهانی است که طی مدتی شکل گرفتهاند. نویسنده نشان میدهد که چگونه تمرکز بر کارآیی و سودآوری کوتاهمدت، برونسپاری تولید به چین و سایر کشورهای آسیایی و کاهش موجودی انبارها به امید کاهش هزینهها، زنجیره تأمین را در برابر شوکهایی مانند همهگیری یا بحرانهای ژئوپلیتیک آسیبپذیر کرده است. این کتاب به نقش سیاستهای مقرراتزدایی، تضعیف اتحادیههای کارگری و اولویتیافتن منافع سهامداران بر منافع کارگران و مصرفکنندگان اشاره میکند؛ همچنین با بررسی نمونههایی از صنایع مختلف، از خودروسازی تا تجهیزات پزشکی، نشان میدهد که چگونه وابستگی به تأمینکنندگان محدود و نبود انعطافپذیری، بحرانهای کمبود را تشدید کرده است. «پیتر اس. گودمَن» بر ضرورت بازنگری در ساختار زنجیرهٔ تأمین، افزایش تابآوری و توجه به منافع گروههای مختلف اجتماعی تأکید دارد.
چرا باید کتاب چگونه جهان گرفتار کمبود شد درون زنجیره تامین جهانی را خواند؟
این کتاب با روایتی مستند و تحلیلی به یکی از مهمترین مسائل اقتصاد معاصر میپردازد و نشان میدهد که بحرانهای کمبود کالا و اختلال در زنجیرهٔ تأمین چگونه بر زندگی روزمرهٔ مردم، کسبوکارها و سیاستگذاریهای کلان اثر میگذارد. مطالعهٔ این اثر به درک عمیقتر از پشتپردهٔ جهانیشدن، سیاستهای تجاری و پیامدهای آن برای جوامع مختلف کمک میکند؛ همچنین این کتاب با بررسی نمونههای واقعی و تحلیل روندهای تاریخی، مخاطب را با پیچیدگیها و آسیبپذیریهای اقتصاد جهانی آشنا میسازد و زمینهای برای اندیشیدن به راهحلهای آینده فراهم میکند.
خواندن کتاب چگونه جهان گرفتار کمبود شد درون زنجیره تامین جهانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به علاقهمندان به اقتصاد جهانی، سیاستگذاری تجاری، مدیریت زنجیرهٔ تأمین و کسانی که دغدغهٔ فهم ریشههای بحرانهای اقتصادی و اجتماعی معاصر را دارند، پیشنهاد میکنیم؛ همچنین دانشجویان و پژوهشگران حوزهٔ اقتصاد، مدیریت، روابط بینالملل و فعالان کسبوکار که با مسائل تأمین، تولید و تجارت بینالمللی سروکار دارند، از این کتاب بهره خواهند برد.
درباره پیتر اس. گودمن
«پیتر اس. گودمن» (Peter S Goodman) روزنامهنگار برندهٔ جوایز متعدد، خبرنگار اقتصاد جهانی در روزنامهٔ نیویورک تایمز و از معتبرترین روزنامهنگاران اقتصادی معاصر است. او پیشتر بهعنوان خبرنگار اقتصاد اروپا در دفتر لندن نیویورک تایمز فعالیت میکرد و خبرنگار ملی اقتصاد در نیویورک بود؛ جایی که نقشی کلیدی در پوشش خبری نیویورک تایمز از رکود بزرگ ایفا کرد؛ از جمله در مجموعهگزارشهایی که به مرحلهٔ نهایی جایزهٔ پولیتزر راه یافت. او پیش از نیویورک تایمز، خبرنگار حوزهٔ ارتباطات و فناوری در روزنامهٔ واشنگتن پست بود و دوران حباب اینترنت و فروپاشی آن را پوشش داد؛ همچنین بهعنوان خبرنگار اقتصادی آسیا در چین برای واشنگتن پست فعالیت داشت. «پیتر اس. گودمن» نویسندهٔ کتابهای «Davos Man» و «Past Due: The End of Easy Money and the Renewal of the American Economy» و «چگونه جهان گرفتار کمبود شد؛ درون زنجیرهٔ تأمین جهانی» بوده است. او از دانشگاه رید فارغالتحصیل شده و مدرک کارشناسیارشد خود را در رشتهٔ تاریخ ویتنام از دانشگاه کالیفرنیا (برکلی) دریافت کرده است.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
کتاب «چگونه جهان گرفتار کمبود شد؛ درون زنجیرهٔ تأمین جهانی» بهعنوان یکی از بهترین کتابهای سال توسط Foreign Policy و مؤسسه آسپن برگزیده شد و نیز به فهرست اولیهٔ جایزهٔ کتاب تجاری پورچلایت راه یافت.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره این کتاب چیست؟
«مارک لایبوویچ» (Mark Leibovich) این کتاب را برابر با روایتی دانسته که نگاه ما به جهان را تغییر خواهد داد.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
کتاب حاضر با عنوان «چگونه جهان با کمبود همهچیز مواجه شد: نگاهی دقیق به پشت پردهٔ زنجیرهٔ تأمین جهانی (روایتی آشکار از آسیبپذیری سیستم اقتصادی جهان و راهکارهای حفظ پایداری آن)» با ترجمهٔ «زهرا دادمهر» بهوسیلهٔ نشر «بله» در سال ۱۴۰۴ فیپا دریافت کرده است.
بخشی از کتاب چگونه جهان گرفتار کمبود شد درون زنجیره تامین جهانی
«واکر دانش و تجربه چندانی در زمینه روابط میان چین و تایوان نداشت، اما این را میدانست که افزایش تنشها و احتمال وقوع جنگ در منطقه موجب میشود تکیه بر چین برای تولید و ارسال محصولات مورد نیاز خود دیگر ارزش گذشته را نداشته باشد. او بهویژه نگران شرایط داخلی چین بود. اجرای سیاست افراطی کووید صفر توسط رئیسجمهور شی، نهتنها تولید صنعتی را مختل کرده بود، بلکه سردرگمیهایی در رابطه با اولویتهای ملی این کشور نیز بههمراه داشت.
برای دهها سال، رهبران چین ضرورت توسعه هرچه سریعتر کشور و ایجاد دهها میلیون شغل برای روستاییان و، درعینحال، افزایش توانمندیهای فنی و پویایی اقتصادی کشور را سرلوحه کار خود قرار داده بودند. هدف از این کار، جبران چندین سده عقبماندگی و ناامیدی بود- نخست، بهعنوان قربانی استعمار و، سپس، در اثر گرفتاریهای ناشی از ناآرامیهای داخلی. ایجاد یک اقتصاد قدرتمند، به چین کمک میکرد تا سرنوشت خودش را در دست بگیرد.
این شرایط بستری را فراهم میکرد که کسبوکارهای بینالمللی میتوانستند محصولات مورد نیاز خود را در کارخانههای چینی تولید کنند. البته، همیشه خطراتی در بهکارگیری این رویکرد وجود داشت، از دزدی بیرویه مالکیت فکری شرکتهای بینالمللی تا مداخلات مفسدهآمیز مقامهای حزبی. اما صرفهجوییها و منافع حاصل از افزایش کارآیی بهاندازهای بود که این خطرات را توجیه میکرد. تا زمانی که سرمایهگذاران خارجی رقیب مستقیم شرکتهای دولتی بزرگ و قدرتمند چینی نبودند، امکان موفقیتشان وجود داشت. شرکتهای بینالمللی بخشی از برنامههای اقتصادی چین، بهعنوان منابع اصلی تأمین سرمایه و نوآوری، بودند.
اما سیاست کووید صفر، که در چارچوب آن دولت چین تمام شهرهای این کشور را برای چندین ماه قرنطینه کرد، نشان داد که اولویتهای دیگری وجود دارد. دولت آشکارا دنبال کنترل اجتماعی بود و نه رشد اقتصادی، که این امر اعتماد سرمایهگذاران خارجی به چین را تضعیف میکرد.»
حجم
۵۳۴٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۴
تعداد صفحهها
۴۷۲ صفحه
حجم
۵۳۴٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۴
تعداد صفحهها
۴۷۲ صفحه