کتاب تاریخ حکومت های محلی در کرانه های جنوبی دریای خزر
معرفی کتاب تاریخ حکومت های محلی در کرانه های جنوبی دریای خزر
کتاب تاریخ حکومت های محلی در کرانه های جنوبی دریای خزر نوشتهٔ سیدمحمدتقی سجادی است و انتشارات معین آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب تاریخ حکومت های محلی در کرانه های جنوبی دریای خزر
از آغاز تا فروپاشی حکومت هزارماههٔ امویان و از بدو تأسیس دولت آل عباس که ابومسلم در روی کار آمدن ایشان، نقش عمدهای داشت، تا سرنگونی حکومت ۵۲۵سالهٔ آنان به دست هلاکوخان مغول، کرانههای جنوبی دریای خزر، همچون دیگر نواحی ایران، تحت فرمان این دو سلسله و سلسلههای وابسته به آنان، شاهد رویدادهای مهمی بود که در این منطقه، بهویژه سرزمین طبرستان، به وقوع پیوست. موضوع کتاب تاریخ حکومت های محلی در کرانه های جنوبی دریای خزر، بررسی تحولات سیاسی و حکومتهای منطقهای در سرزمینهای شمالی ایران و طی هزارهٔ اول هجری است. بخش اول کتاب به رویدادهای مذهبی و تحولات دینی در کرانههای جنوبی دریای خزر اختصاص دارد و در ادامهٔ این بخش، اقدامات امویان، خوارج، بنیعباس و ابومسلم در طبرستان و نیز اقدامات علویان در دورهٔ فرمانروایی هر سلسله تشریح شده است. در کتاب همچنین حکومتهای دیالمه آل بویه و آلزیار، اقدامات آنها و شخصیتهاسی سیاسی هر سلسله نیز معرفی و تشریح شده است. بخشهای پایانی کتاب به چگونگی قیامهای علویان در قرن هشتم هجری و اقدامات خاندان «سادات مرعشی» و «سادات کیایی ملاطی» اختصاص یافته است.
خواندن کتاب تاریخ حکومت های محلی در کرانه های جنوبی دریای خزر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن کتاب تاریخ حکومت های محلی در کرانه های جنوبی دریای خزر را به پژوهشگران حوزهٔ تاریخ پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب تاریخ حکومت های محلی در کرانه های جنوبی دریای خزر
بیشتر مردم کرانههای جنوبی دریای خزر، پیش از ورود اسلام به این سرزمین، پیرو آیین مزدیسنا بوده و پیشتر از آن، بر اثر گسترش یونانیت و تأثیر چشمگیر آن که در مذهب آنان بر جای گذاشت، به پرستش آفتاب و ماه میپرداختند که این دو، بزرگترین خدایانشان به شمار میآمدند، آفتاب را مهر یعنی مظهر محبت و دوستی میدانستند و به هنگام طلوع آن وی را پرستش میکردند و در پرستشگاههای خویش برای او قربانی مینمودند و تندیسهایی برایش میساختند و آن را همراه ماه، نماینده روشنایی میپنداشتند.
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۴۱۶ صفحه
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۴۱۶ صفحه