تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب اپیکور و هنر خوش باشی
معرفی کتاب اپیکور و هنر خوش باشی
معرفی کتاب اپیکور و هنر خوش باشی
کتاب الکترونیکی «اپیکور و هنر خوشباشی» (Epicurus and the Art of Happiness) نوشتهٔ «جان سلارز» و ترجمهٔ اسد ناصحی، اثری در حوزهٔ فلسفهٔ یونان باستان است که به بررسی آموزههای اپیکور و تأثیر آنها بر زندگی امروز میپردازد. این کتاب توسط نشر سفیر فرهنگ و هنر منتشر شده و با نگاهی تحلیلی، مفاهیم کلیدی مکتب اپیکوری را واکاوی میکند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اپیکور و هنر خوش باشی
«اپیکور و هنر خوشباشی» به فلسفهٔ اپیکور، فیلسوف یونانی، و تأثیرات عمیق او بر اندیشههای غربی میپردازد. این کتاب در دورهای نوشته شده که توجه به فلسفههای عملی و راهکارهای زیستن، دوباره اهمیت یافته است. نویسنده، «جان سلارز»، با تکیه بر منابع تاریخی و آثار شاگردان اپیکور، تصویری از مکتب اپیکوری ارائه میدهد که فراتر از برداشتهای رایج دربارهٔ لذتگرایی صرف است. کتاب به سوءتفاهمهای تاریخی دربارهٔ اپیکور و پیروانش اشاره میکند و نشان میدهد که آموزههای او بیشتر بر آرامش ذهنی و پرهیز از رنج استوار است تا جستوجوی لذتهای جسمانی. همچنین، ارتباط و تفاوتهای مکتب اپیکوری با رواقیگری و تأثیر آن بر رواندرمانی مدرن بررسی میشود. نویسنده با زبانی روشن، سیر تاریخی و فلسفی این مکتب را از یونان باستان تا تأثیراتش بر شاعران و اندیشمندان رومی و حتی رواندرمانگران معاصر دنبال میکند. کتاب، خواننده را با مفاهیمی چون آتاراکسیا (آرامش ذهنی)، اهمیت دوستی، نگرش به مرگ و طبیعت، و نقش فلسفه در درمان اضطرابهای انسانی آشنا میسازد.
خلاصه کتاب اپیکور و هنر خوش باشی
پیام اصلی کتاب بر پایهٔ آموزههای اپیکور استوار است: آنچه انسان واقعاً نیاز دارد، بسیار کمتر از آن چیزیست که اغلب تصور میشود. اپیکور لذت را غایت زندگی میداند، اما این لذت نه در افراط و مصرفگرایی، بلکه در آرامش ذهنی و پرهیز از رنجهای بیهوده است. او چهار منشأ اضطراب را شناسایی میکند: ترس از خدایان، ترس از مرگ، نگرانی دربارهٔ لذت و رنج، و دغدغهٔ نیازهای غیرضروری. اپیکور راهحل را در شناخت درست طبیعت، محدودکردن خواستهها به نیازهای واقعی، و تمرکز بر دوستی و روابط انسانی میبیند. کتاب نشان میدهد که بسیاری از اضطرابهای انسان، ساختهٔ ذهن و ناشی از تصورات غلط دربارهٔ جهان و آینده است. با تأمل در طبیعت و پذیرش محدودیتهای زندگی، میتوان به آرامش رسید. همچنین، اهمیت دوستی و حمایت متقابل در کاهش اضطراب و افزایش رضایت از زندگی برجسته میشود. نویسنده تأکید میکند که فلسفهٔ اپیکوری، نوعی درمان روانی برای رهایی از ترسها و نگرانیهای بیاساس است و میتواند در دنیای امروز، راهی برای رسیدن به رضایت و خوشی پایدار باشد.
چرا باید کتاب اپیکور و هنر خوش باشی را خواند؟
این کتاب فرصتی فراهم میکند تا با یکی از misunderstoodترین مکاتب فلسفی آشنا شد و دریابیم که خوشی و رضایت، نه در مصرفگرایی و لذتجویی بیحد، بلکه در آرامش ذهنی و شناخت نیازهای واقعی نهفته است. خواندن این اثر، دیدگاه تازهای دربارهٔ رابطهٔ انسان با لذت، رنج، مرگ و دوستی ارائه میدهد و میتواند به کاهش اضطرابهای روزمره و یافتن معنای زندگی کمک کند.
خواندن کتاب اپیکور و هنر خوش باشی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعهٔ این کتاب برای علاقهمندان به فلسفه، روانشناسی، خودشناسی و کسانی که به دنبال راهی برای کاهش اضطراب و افزایش رضایت از زندگی هستند، مفید است. همچنین برای دانشجویان رشتههای فلسفه و علوم انسانی که به مکاتب یونان باستان علاقه دارند، توصیه میشود.
فهرست کتاب اپیکور و هنر خوش باشی
- دربارهٔ نویسنده: معرفی کوتاه «جان سلارز» و فعالیتهای او در حوزهٔ فلسفه.- پیشگفتار: زمینهسازی برای ورود به بحث فلسفهٔ اپیکور و اهمیت آن در زندگی امروز.- درمان با فلسفه: بررسی نقش فلسفه به عنوان ابزاری برای درمان رنجهای انسانی و معرفی اپیکور و مکتب او.- راه رسیدن به آرامش: شرح مفهوم آتاراکسیا (آرامش ذهنی) و راهکارهای اپیکور برای غلبه بر اضطراب و نگرانی.- از زندگی چه میخواهید؟: تحلیل خواستهها و نیازهای واقعی انسان و تمایز میان نیازهای ضروری و غیرضروری.- لذتهای دوستی: اهمیت روابط انسانی و دوستی در فلسفهٔ اپیکور و نقش آن در خوشی و آرامش.- چرا باید در طبیعت تأمل کنیم؟: تأکید بر شناخت طبیعت و جهان به عنوان راهی برای رهایی از خرافات و ترسهای بیاساس.- از مرگ نترس: مواجهه با ترس از مرگ و استدلالهای اپیکور برای بیاهمیت دانستن آن.- توضیح هرچه هست و نیست: شرح اتمباوری اپیکور و تأثیر آن بر نگاه انسان به جهان و زندگی.- پیگفتار: جمعبندی آموزهها و تأملی بر کاربرد آنها در زندگی معاصر.- مطالعهٔ بیشتر، منابع و نمایه: معرفی منابع تکمیلی و راهنمایی برای پژوهش بیشتر.
بخشی از کتاب اپیکور و هنر خوش باشی
«واقعاً برای شاد زیستن به چه چیزهایی نیاز داریم؟ خیلی از ما مقدار بیحسابی وقت و توان صرف میکنیم تا چیزهایی را به دست بیاوریم که به خیالمان ضروری هستند تا خوب زندگی کنیم. اما چند نفر از ما لحظهای درنگ کردهایم تا فکر کنیم جیست که الحق لازم است تا راضی و خشنود باشیم؟ دست کم دو هزار سال پیش بود که اپیکور، فیلسوف یونانی، در اینباره لحظهای درنگ کرد. نشست و فکر کرد جیست که واقعاً خواهانش هستیم و چه لازم است و چه نیست تا آن خواهش محقق بشود. جوابش بهظاهر ساده بود: لذت. لذت. غایت جیزیست که واقعاً میطلبیم. امروزه معمولاً «اپیکوری» را با حظی که از غذا و نوشیدنی خوب میبریم و ارضای پرولع امیال جسمانی و خودپرستی مترادف میگیریم. اما اینها کجا و تصوری که اپیکوریان قدیم از زندگی لذتبخش داشتند کجا. دغدغه اپیکور بیشتر لذتهای ذهنی بود تا جسمانی و از بعضی جهات بیشتر دغدغه پرهیز از رنج داشت تا دنبال لذت رفتن. تصورش از زندگی ایدهال آدمی نه به ارضای امیال جسمانی بلکه رسیدن به حالتی رها از همهٔ رنجهای ذهنی و روانی معطوف بود. خودش اسمش را گذاشته بود آتاراکسیا. که برگردان تحتاللفظیاش میشود «بیغمی». اما یحتمل ترجمهای که به آن مینشیند «آرامش» است. اپیکور گفته درواقع همین آرامش است که هم ما دنبالش هستیم و ادعا کرده بهترین راه دستیابی به آن را هم میداند.»
خیلی کتاب جالبی است، هدف زندگی که رسیدن به شادی و آرامشه به خوبی در کتاب توضیح میدهد. نظریات اپیکور همیشه پرطرفدار و بحثبرانگیز است.