دانلود و خرید کتاب در پی خودآگاهی آلن دوباتن ترجمه خشایار خدیور

معرفی کتاب در پی خودآگاهی

کتاب در پی خودآگاهی با عنوان اصلی Essential Ideas: Self-Awareness نوشتهٔ آلن دوباتن و ترجمهٔ خشایار خدیور توسط انتشارات کتاب‌ سرای نیک منتشر شده است. این کتاب یکی از آثار مجموعهٔ «مدرسهٔ زندگی» است که به موضوع بنیادین خودشناسی می‌پردازد. این کتاب با رویکردی فلسفی اما کاربردی، به خوانندگان کمک می‌کند تا لایه‌های مختلف وجود خود را بهتر بشناسند و به درک عمیق‌تری از افکار، احساسات و رفتارهایشان برسند. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب در پی خودآگاهی

کتاب در پی خودآگاهی اثری عمیق و کاربردی از آلن دوباتن، فیلسوف و سوئیسی - بریتانیایی است که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عناوین در مجموعه «مدرسهٔ زندگی» (The School of Life) منتشر شده است. این کتاب به طور خاص به مفهوم بنیادین خودشناسی می‌پردازد و آن را از منظری نو و قابل فهم برای زندگی روزمره مورد بررسی قرار می‌دهد. آلن دوباتن، که به خاطر توانایی‌اش در ساده‌سازی مفاهیم پیچیده فلسفی و مرتبط ساختن آن‌ها با چالش‌های انسانی مدرن شهرت دارد، در این اثر نیز به بهترین شکل این مهارت را به کار گرفته است. در جهانی که با سرعت سرسام‌آوری پیش می‌رود و توجه ما به سمت بیرون و اطلاعات بی‌شمار معطوف است، اغلب فرصت یا انگیزه کافی برای کندوکاو درونی و شناخت واقعی خود را از دست می‌دهیم. کتاب در پی خودآگاهی دقیقاً به این نیاز پاسخ می‌دهد و به خواننده کمک می‌کند تا به جای غرق شدن در تلاطم‌های بیرونی، نگاهی عمیق به درون خود بیاندازد. دوباتن معتقد است که ریشه بسیاری از اضطراب‌ها، سوءتفاهم‌ها و نارضایتی‌ها در زندگی ما، فقدان خودشناسی است. بنابراین، این کتاب نه تنها یک اثر تئوریک در باب روانشناسی یا فلسفه نیست، بلکه راهنمایی عملی است برای کشف لایه‌های پنهان شخصیت، درک انگیزه‌ها و هیجانات، و نهایتاً دستیابی به زندگی‌ای اصیل‌تر و رضایت‌بخش‌تر. دوباتن در این کتاب، با زبانی شیوا و نثری جذاب، خواننده را به سفری درونی دعوت می‌کند. او از مثال‌های واقعی زندگی، بینش‌های فلسفی و یافته‌های روانشناختی استفاده می‌کند تا نشان دهد که چگونه می‌توانیم به درک بهتری از افکار، احساسات، ترس‌ها و آرزوهایمان برسیم. این کتاب به خواننده می‌آموزد که چگونه به الگوهای رفتاری خودآگاه شود، روابط سالم‌تری برقرار کند و تصمیماتی بگیرد که واقعاً با ارزش‌های درونی‌اش همسو باشند. عنوان «مجموعه پندارهای پایه» نیز حاکی از آن است که این کتاب، اصول اولیه و اساسی خودشناسی را در قالب نکاتی کلیدی و قابل تأمل ارائه می‌دهد که خواننده می‌تواند آن‌ها را به عنوان پایه‌ای برای رشد و توسعه فردی خود به کار گیرد. ساختار کتاب به گونه‌ای است که پندارها و ایده‌های کلیدی را به شیوه‌ای موجز و قابل تأمل ارائه می‌دهد. خواننده در هر بخش، با جنبه‌ای متفاوت از خودشناسی مواجه می‌شود؛ از شناخت هیجانات و افکار ناخودآگاه گرفته تا درک نیازها، ترس‌ها و الگوهای رفتاری. این کتاب به ما می‌آموزد که چگونه با نقاط ضعفمان کنار بیاییم، چگونه از تجربیات گذشته درس بگیریم و چگونه روابطی سالم‌تر و اصیل‌تر برقرار کنیم. دوباتن در این اثر، از توانایی بی‌نظیر خود در ترکیب فلسفه، روانشناسی و ادبیات بهره می‌گیرد تا متنی عمیق، اما در عین حال بسیار خواندنی و جذاب خلق کند. هدف او از نوشتن این کتاب، توانمندسازی خواننده برای کشف پتانسیل‌های نهفته و دستیابی به یک زندگی آگاهانه‌تر است. «در پی خودآگاهی» نه تنها اطلاعاتی را در اختیار ما قرار می‌دهد، بلکه ما را به تأمل، پرسشگری و نهایتاً عمل دعوت می‌کند. این کتاب برای هر کسی که به دنبال رشد شخصی، درک عمیق‌تر از خود و دیگران، و زندگی‌ای سرشار از معنا و رضایت است، یک منبع ارزشمند به شمار می‌رود.

خلاصه کتاب در پی خودآگاهی

کتاب در پی خودآگاهی اثری راهگشا از آلن دوباتن است که در سال ۲۰۲۴ توسط انتشارات «مدرسهٔ زندگی» منتشر شده و در ایران نیز توسط خشایار خدیور ترجمه و توسط انتشارات کتاب سرای نیک به چاپ رسیده است. این کتاب بر محور اصلی و بنیادین خودشناسی متمرکز است؛ مفهومی که دوباتن آن را سنگ بنای یک زندگی سالم و معنادار می‌داند. آلن دوباتن، فیلسوفی است که فلسفه را از محیط‌های آکادمیک بیرون کشیده و آن را به ابزاری عملی برای حل مشکلات روزمره انسان تبدیل کرده است. در کتاب در پی خودآگاهی، او به این پرسش حیاتی می‌پردازد که چگونه می‌توانیم خودمان را بهتر بشناسیم؟ این کتاب، به جای ارائه پاسخ‌های قطعی، خواننده را به سمت پرسشگری و کاوش درونی هدایت می‌کند. دوباتن معتقد است که خودشناسی نه تنها یک ویژگی ذاتی، بلکه مهارتی است که می‌توان آن را آموخت و تقویت کرد.

چرا باید کتاب در پی خودآگاهی را بخوانیم؟

خواندن کتاب «در پی خودآگاهی» ضروری است زیرا در دنیای پرشتاب امروز، اغلب از خود حقیقی‌مان غافل می‌شویم. این کتاب نه تنها به ما کمک می‌کند تا به درک عمیق‌تری از نقاط قوت و ضعف، ترس‌ها و آرزوهایمان برسیم، بلکه راهکارهای عملی برای مدیریت هیجانات، بهبود روابط و انتخاب مسیرهای رضایت‌بخش‌تر در زندگی را ارائه می‌دهد. با افزایش خودآگاهی، می‌توانیم تصمیمات آگاهانه‌تری بگیریم، از دام الگوهای رفتاری ناکارآمد رها شویم و به آرامش درونی بیشتری دست یابیم، که همگی به بهبود کیفیت کلی زندگی ما منجر می‌شود.

خواندن کتاب در پی خودآگاهی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب به کسانی که به دنبال رشد فردی و توسعه خود هستند، افرادی که با چالش‌های ارتباطی مواجه‌اند، کسانی که احساس می‌کنند در زندگی سردرگم هستند یا به دنبال معنایی عمیق‌تر می‌گردند، علاقه‌مندان به فلسفه کاربردی و روان‌شناسان، مشاوران و مربیان زندگی توصیه می‌شود

درباره آلن دوباتن

آلن دوباتن، نویسنده، فیلسوف و مجری تلویزیونی سوئیسی متولد سال ۱۹۶۹، خود را وقف این کرده است که فلسفه را از برج عاج دانشگاهی به زندگی روزمره مردم بیاورد. او به‌عنوان «فیلسوف روزمره» شناخته می‌شود و دغدغهٔ اصلی‌اش نوشتن دربارهٔ موضوعاتی است که همهٔ ما هر روز با آنها درگیر هستیم، از عشق و سفر گرفته تا هنر و معماری. دوباتن تحصیل دکترا در فلسفه را در دانشگاه هاروارد نیمه‌کاره رها کرد تا بتواند ایده‌های فلسفی را به زبانی ساده‌تر و قابل فهم برای عموم مردم بیان کند، رویکردی که او را از بسیاری از فیلسوفان معاصر متمایز می‌کند. اولین کتاب او، «جستارهایی در باب عشق»، در سال ۱۹۹۳ و زمانی که تنها ۲۴ سال داشت، منتشر شد و به سرعت به پرفروش‌ترین‌ها راه یافت. این موفقیت زودهنگام نشان‌دهنده توانایی دوباتن در ارتباط برقرار کردن با مخاطبان گسترده از طریق دیدگاه‌های فلسفی کاربردی بود. او همچنین بنیانگذار «مدرسه زندگی» است؛ موسسه‌ای که هدفش افزایش خودشناسی و کمک به افراد برای داشتن زندگی رضایت‌بخش‌تر است. این مدرسه با ارائهٔ آموزش‌ها در شش دسته اصلی شامل خودشناسی، ارتباطات، کار، آرامش، رفتارهای اجتماعی و فرهنگ و فراغت، تلاش می‌کند تا ابزارهای لازم برای بهبود کیفیت زندگی را در اختیار افراد قرار دهد. آموزش‌های «مدرسه زندگی» به روش‌های گوناگونی از جمله کتاب، کارگاه، ویدئو و جلسات روانکاوی ارائه می‌شود. آثار آلن دوباتن که به بیش از ۳۰ زبان دنیا ترجمه شده‌اند، شامل عناوینی چون «تسلی‌بخشی‌های فلسفه»، «هنر سیر و سفر»، «معماری خوشبختی»، «اضطراب منزلت»، «دین برای خداناباوران» و «سیر عشق» می‌شوند. او با قلم روان و بینش عمیق خود، ما را تشویق می‌کند که به جنبه‌های عادی زندگی خود نگاهی فلسفی داشته باشیم و از این طریق، معنا و رضایت بیشتری را در آن بیابیم. دوباتن به ما نشان می‌دهد که فلسفه نه تنها مجموعه‌ای از نظریه‌های انتزاعی، بلکه ابزاری قدرتمند برای درک بهتر خود و جهان پیرامونمان است.

فهرست کتاب در پی خودآگاهی

کتاب «در پی خودآگاهی» در قالب پندارهایی پایه و اساسی، به کاوش در ابعاد مختلف خودشناسی می‌پردازد. هر بخش یا پندار، به یکی از جنبه‌های کلیدی آگاهی از خویشتن اختصاص دارد و با رویکردی عمیق اما قابل فهم، خواننده را با مفاهیم و بینش‌هایی جدید آشنا می‌کند. به طور کلی، کتاب به بررسی موضوعاتی می‌پردازد که در نهایت به درک جامع‌تر از خود منجر می‌شوند:

شناخت احساسات و هیجانات: یکی از بخش‌های مهم کتاب، به چگونگی شناسایی، درک و مدیریت طیف گسترده‌ای از احساسات انسانی می‌پردازد. دوباتن به ما می‌آموزد که چگونه به جای سرکوب یا نادیده گرفتن هیجانات، با آن‌ها مواجه شویم و از آن‌ها درس بگیریم.

بررسی افکار و الگوهای ذهنی: این بخش به کاوش در ریشه‌های فکری ما، باورهای نهفته و الگوهای تکرارشونده ذهنی می‌پردازد که اغلب ناخودآگاه بر تصمیمات و رفتارهایمان تأثیر می‌گذارند.

درک نیازها و آرزوها: کتاب به خواننده کمک می‌کند تا به صورت عمیق‌تری با نیازهای اساسی و آرزوهای درونی خود آشنا شود؛ این شناخت برای تعیین اهداف و مسیرهای زندگی بسیار حیاتی است.

کاوش در ترس‌ها و نقاط ضعف: دوباتن به ما نشان می‌دهد که چگونه با ترس‌هایمان روبه‌رو شویم و نقاط ضعفمان را نه به عنوان موانع، بلکه به عنوان فرصت‌هایی برای رشد و بهبود بشناسیم.

تأثیر گذشته بر حال: این بخش به نقش تجربیات گذشته، به ویژه دوران کودکی، در شکل‌گیری شخصیت کنونی ما و چگونگی رهایی از الگوهای ناکارآمد گذشته می‌پردازد.

روابط و تعاملات اجتماعی: کتاب همچنین به این موضوع می‌پردازد که خودآگاهی چگونه می‌تواند بر کیفیت روابط ما با دیگران تأثیر بگذارد و چگونه می‌توانیم با درک بهتر خود، ارتباطات مؤثرتری برقرار کنیم.

جست‌وجوی معنا و هدف: در نهایت، «در پی خودآگاهی» به خواننده کمک می‌کند تا با خودشناسی بیشتر، به معنای عمیق‌تری در زندگی دست یابد و مسیرهای متناسب با ارزش‌ها و استعدادهایش را پیدا کند.

این بخش‌ها با ارائه مثال‌های کاربردی و بینش‌های فلسفی، به خواننده کمک می‌کنند تا سفری عمیق به درون خود آغاز کرده و به درک جامع‌تر و رضایت‌بخش‌تری از خویشتن دست یابد.

بخشی از کتاب در پی خودآگاهی

«ویژگی بسیار عجیب و مخاطره‌آمیز ساختار ما این است که بسیار سخت می‌توانیم آنچه را واقعاً احساس می‌کنیم ثبت کنیم. ذهن گسترده و غریب ما با افکاری غربال‌نشده و احساساتی پر شده است که شهامت نگریستن به آن‌ها را نداریم. ممکن است عصبانی یا ناراحت باشیم درحالی‌که خودمان در این باره عملاً آگاهی نداریم. ممکن است احساس گناه یا حسادت کنیم ولی اصلاً خبر نداشته باشیم در پس پردهٔ نازک روانمان چه نمایشی در حال اجراست. ما ناآگاه باقی می‌مانیم زیرا در برابر پندارهایی مقاومت می‌کنیم که آرامش و توهمات خوشایندی را که دربارهٔ خودمان داریم تهدید می‌کنند.

درحالی‌که بخش عمده‌ای از دستگاه ذهنی ما فراموش کردن را به فهمیدن ترجیح می‌دهد، همچنان بخشی از ما خواستار حقیقت است، هرچند تلخ باشد؛ بخشی کوچک اما به‌شدت مصر که تا زمانی که حرفش شنیده نشود نمی‌گذارد آرامش داشته باشیم. برای‌آنکه از رؤیای خوش بیدارمان کند مشکلات متنوعی برایمان ایجاد می‌کند مانند فروپاشی روانی، بیماری، تیک عصبی و وسواس. به این امید که به ما بفهماند چیزی وجود دارد که از رویارویی با آن سود خواهیم برد.

وقتی وجدان ما تمام توانش را به کار می‌گیرد تا ذهنمان را آگاه کند، تمایل دارد روی بدنمان تأثیر بگذارد. به‌طور خاص ما را مجبور می‌کند تا آنچه را به‌طور مستقیم در قالب پندار یا بینش احساس نکرده‌ایم به شکل علامت بیماری احساس کنیم. نقص آگاهی به شکل بیماری فیزیکی بازمی‌گردد تا ما را گیر بیندازد.

اگر منطق ما به خشممان بی‌توجهی کند، این احساس ممکن است در کمرمان جا خوش کند. اگر اضطراب ما به‌لحاظ روان‌شناختی مورد بررسی قرار نگیرد، ممکن است به دستگاه گوارشمان منتقل شود. احساساتی که درکشان نکرده‌ایم به کمردرد، یبوست، میگرن و تپش قلب منتهی می‌شوند.»

معرفی نویسنده
عکس آلن دوباتن
آلن دوباتن
سوئیسی | تولد ۱۹۶۹

آلن دو باتن فیلسوف، نویسنده و مجری تلویزیونی در ۲۰ دسامبر ۱۹۶۹ میلادی در زوریخ به دنیا آمد. او نویسنده‌ی کتاب های مشهوری مانند آرامش و خودشناسی است. او فرزند ژاکلین و ژیلبر دو باتن بود. ژیلبر در اسکندریه در مصر زاده شده بود و پس از این‌که به خاطر به قدرت رسیدن جمال عبد‌الناصر مجبور به خروج از مصر شد، برای کار و زندگی به سوئیس مهاجرت کرد و هم‌بنیان‌گذار موسسه‌ی مالی-اعتباری جی‌ای‌ام شد (ثروت خانواده‌ی او در سال ۱۹۹۹ م. حدود ۲۳۴ میلیون یورو تخمین زده شد). مادر آلن متولد سوئیس و از اهالی اشکنازی و پدرش از خانواده‌ی یهودیان سفاردی‌ از شهر باتن در کاستیا و لئون بود.

۵۰%