کتاب همدلی به چه کار آید
آن هنگام که روابط انسانی زیر و رو میشود
معرفی کتاب همدلی به چه کار آید
کتاب همدلی به چه کار آید (Empathy: why it matters, and how to get it)، نوشته رومن کرزناریک و ترجمه مهدی وهابی، در سال ۱۴۰۴ توسط انتشارات کتابسرای نیک منتشر شده است. این کتاب همدلی را صرفاً احساسی خوشایند یا واکنشی عاطفی به وضعیت دیگران نمیداند، بلکه آن را توانایی مهمی برای بهبود روابط انسانی و تغییر نگاه ما به دیگران معرفی میکند. نویسنده ابتدا تفاوت همدلی با همدردی را توضیح میدهد و سپس به این پرسش میپردازد که چگونه میتوان این توانایی را در زندگی روزمره تقویت کرد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب همدلی به چه کار آید اثر رومن کرزناریک
کتاب همدلی به چه کار آید، نوشتهی رومن کرزناریک، مفهومی را بررسی میکند که در نگاه اول ساده به نظر میرسد، اما میتواند بر روابط فردی و زندگی اجتماعی تأثیر عمیقی بگذارد. نویسنده همدلی را از همدردی جدا میکند و آن را توانایی درک احساسات و زاویهی دید دیگری و تلاش برای دیدن جهان از جایگاه او میداند. از این منظر، همدلی فقط یک ویژگی اخلاقی فردی نیست و میتواند بر حوزههایی مانند آموزش، سیاست، روابط اجتماعی و شیوهی تصمیمگیری اثر بگذارد.
رومن کرزناریک برای توضیح این دیدگاه به تعریفهای نظری محدود نمیماند و از نمونههای واقعی و تجربههای اجتماعی کمک میگیرد. ماجرای پاتریشیا مور یکی از نمونههایی است که نشان میدهد چگونه میتوان با قرارگرفتن در موقعیت دیگران، تجربه و نیازهای آنان را بهتر شناخت. کتاب همچنین از یافتههای روانشناسی کودک، علوم اعصاب، زیستشناسی تکاملی و تاریخ اندیشه استفاده میکند تا این تصور را که انسان ذاتاً موجودی خودمحور و منفعتطلب است، به چالش بکشد. یکی دیگر از موضوعهای کتاب رابطهی میان خودشناسی و شناخت دیگران است؛ نویسنده معتقد است شناخت خود فقط از طریق دروننگری حاصل نمیشود و تجربهی جهان از منظر دیگران نیز میتواند به شناخت بهتر خود کمک کند.
بخش مهمی از کتاب به شش عادت افراد همدل اختصاص دارد. این عادتها از تقویت توانایی همدلانه و استفاده از تخیل آغاز میشوند و به گفتوگو، تجربهی موقعیتهای تازه، بهرهگیری از هنر و گسترش همدلی در زندگی اجتماعی میرسند. رومن کرزناریک در مجموع میان بحثهای فلسفی، یافتههای علمی، روایتهای واقعی و پیشنهادهای عملی حرکت میکند و میکوشد تا نشان دهد همدلی میتواند از یک احساس درونی فراتر برود و به شیوهای برای ارتباط با دیگران و حضور مسئولانهتر در جامعه تبدیل شود.
خلاصه کتاب همدلی به چه کار آید
کتاب همدلی به چه کار آید همدلی را توانایی فهم جهان از زاویهی دید دیگران و تبدیل این شناخت به رفتار میداند. رومن کرزناریک ابتدا تفاوت همدلی با همدردی و شفقت را توضیح میدهد و سپس به بررسی تأثیر خودمحوری بر روابط انسانی و زندگی اجتماعی میپردازد. او با استفاده از پژوهشهای علمی، نمونههای تاریخی و روایتهای واقعی نشان میدهد که همدلی قابلیتی قابلپرورش است و لزوماً ویژگی ثابتی در شخصیت افراد نیست.
موضوع اصلی کتاب معرفی شش عادت برای تقویت همدلی است. این عادتها به پرورش تخیل، گفتوگو با دیگران، تجربهی موقعیتهای متفاوت، استفاده از هنر و گسترش همدلی در سطح اجتماعی مربوط میشوند. نویسنده در نهایت تلاش میکند تا نشان دهد توانایی دیدن جهان از منظر دیگران به روابط انسانی عمیقتر و جامعهای همدلانهتر کمک میکند.
چرا باید کتاب همدلی به چه کار آید را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب همدلی به چه کار آید را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تفاوت میان همدلی، همدردی و شفقت را توضیح میدهد و به درک دقیقتر این مفاهیم کمک میکند.
- نویسنده نشان میدهد که همدلی به روابط شخصی محدود نیست و میتواند در آموزش، سیاست، اخلاق و زندگی اجتماعی نیز هویدا شود.
- نمونههای واقعی کتاب نشان میدهند که چگونه درک زاویهی دید دیگران میتواند شیوهی رفتار و ارتباط ما را تغییر دهد.
- خواننده با شش عادت پیشنهادی برای تقویت همدلی آشنا میشود و میتواند نقش تخیل، گفتوگو و تجربههای تازه را در این مسیر بررسی کند.
- این کتاب دیدگاه انسان بهعنوان موجودی ذاتاً خودمحور را با استفاده از یافتههای علمی و تاریخی به چالش میکشد.
- این اثر فرصتی فراهم میکند تا رابطهی میان خودشناسی، شناخت دیگران و کیفیت روابط انسانی با دقت بیشتری بررسی شود.
خواندن کتاب همدلی به چه کار آید را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب همدلی به چه کار آید به این گروهها پیشنهاد میشود:
- کسانی که میخواهند معنای دقیق همدلی و تفاوت آن با همدردی و شفقت را دریابند.
- افرادی که به روابط انسانی، اخلاق و مسائل اجتماعی علاقه دارند.
- خوانندگانی که میخواهند نقش خودمحوری را در شکلگیری فاصله و تعارض میان آدمها بررسی کنند.
- علاقهمندان به روانشناسی، فلسفه و علوم اجتماعی که به پیوند این حوزهها با زندگی روزمره توجه دارند.
- کسانی که میخواهند تأثیر گفتوگو، تخیل و تجربهی موقعیتهای متفاوت بر درک دیگران را بهتر بفهمند.
درباره رومن کرزناریک
رومن کرزناریک، متولد ۱۹۷۰ در سیدنی استرالیا، فیلسوف اجتماعی استرالیاییتبار است که بخش مهمی از آثارش به بررسی قدرت ایدهها در ایجاد تغییرات اجتماعی اختصاص دارد. او از پژوهشگران ارشد مرکز یودایمونیا و شکوفایی انسانی در کالج لیناکر دانشگاه آکسفورد است و موزهی همدلی را نیز بنیان گذاشته است. نوشتههای او دربارهی همدلی و آیندهنگری، در میان فعالان سیاسی و محیطزیست، اصلاحگران نظام آموزشی، کارآفرینان اجتماعی و طراحان تأثیرگذار بوده است.
کرزناریک دوران دبیرستان را در هنگکنگ گذراند و تحصیلات دانشگاهی خود را در رشتهی فلسفه، سیاست و اقتصاد در کالج پمبروک دانشگاه آکسفورد ادامه داد. سپس در مؤسسهی مطالعات آمریکای لاتین دانشگاه لندن، کارشناسی ارشد سیاست آمریکای لاتین گرفت و در ادامه در رشتهی علوم سیاسی از دانشگاه اسکس دکتری گرفت.
او در گواتمالا با پناهندگان بومی در زمینهی حقوق بشر همکاری کرد و پس از آن در دانشگاه اسکس، دانشگاه کمبریج و سیتی یونیورسیتی لندن به تدریس سیاست و جامعهشناسی پرداخت. کرزناریک پس از ترک محیط دانشگاهی، بهعنوان مدیر پروژه در آکسفورد میوز فعالیت کرد.
کرزناریک در سال ۲۰۰۸ از اعضای هیئتعلمی مدرسهی زندگی در لندن شد و تا سال ۲۰۱۲ در آنجا دورههایی دربارهی کار، سیاست و عشق طراحی و تدریس کرد. پس از آن نیز تماموقت به نویسندگی پرداخت.
از شناختهشدهترین آثار کرزناریک میتوان به چگونه کار رضایتبخشی پیدا کنیم (۲۰۱۲)، جعبهی شگفتی (۲۰۱۱)، نیاکان خوب (۲۰۲۰) و تاریخ برای فردا (۲۰۲۴) اشاره کرد. کتاب همدلی الهامبخش تأسیس موزهی همدلی و کتابخانهی دیجیتال همدلی شد.
بخشی از کتاب همدلی به چه کار آید
«وظیفه پیش روی ما تغییر چیزی است که زبانشناس شناختی، جورج لاکف، چارچوب ذهنی مینامد. قالبها ساختارهایی در ذهن ما هستند که شیوهٔ نگاهکردن ما به دنیا را شکل میدهند. لاکف مینویسد این چارچوبها در اعماق ناخودآگاه شناختیمان مدفون هستند و بر «اهدافی که دنبال میکنیم، برنامههایی که میسازیم، نحوهٔ عمل ما و آنچه نتیجهٔ خوب یا بد از اقداماتمان در نظر گرفته میشود،» تأثیر میگذارند. در جامعهٔ غربی، این ایده که نوع انسان اساساً خودخواه است، چارچوب غالب برای تفکر دربارهٔ طبیعت انسانی است؛ تأثیر این چارچوب آنقدر گسترده است که بهسختی متوجهش میشویم. دانشآموزان در فرهنگ فردگرایی رقابتی غوطهور هستند و بهخاطر دستاوردهای شخصیشان پاداش میگیرند، و نه توانایی در همکاری با دیگران. شرکتها فرض را بر این میگذارند که اگر به کارمندانشان مشوقهای مالی بیشتری بدهند بهتر کار میکنند، باوجود شواهدی که عکس این قضیه را نشان میدهد. دولتها استدلال میکنند اگر خدمات عمومی در معرض رقابت بازار قرار بگیرند بهتر خواهد شد. ما بر این باوریم که رفاه ما بیشتر به برآوردن آرزوهای شخصی و جاهطلبیهایمان وابسته است، تا تعهد به اهداف اجتماعی و پروژههای اجتماعی.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب همدلی به چه کار آید و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | همدلی به چه کار آید |
| عنوان دیگر | آن هنگام که روابط انسانی زیر و رو میشود |