معرفی و دانلود کتاب جعبه عجایب تاریخ؛ کشف جهان و شکستن قراردادها + خلاصه رایگان

کتاب جعبه عجایب تاریخ؛ کشف جهان و شکستن قراردادها

بدون نظرنوع کتاب

۲۵٪

معرفی کتاب جعبه عجایب تاریخ؛ کشف جهان و شکستن قراردادها

کتاب جعبه عجایب تاریخ؛ کشف جهان و شکستن قراردادها نوشته رومن کرزناریک و ترجمه سحر رمضانی یاهوئی است که انتشارات کتاب‌سرای نیک آن را منتشر کرده است. این کتاب با رجوع به تجربه‌های تاریخی، از حواس و سفر تا باور و خلاقیت، نشان می‌دهد که بسیاری از عادت‌های امروز ما طبیعی و بدیهی نیستند، بلکه در طول زمان ساخته شده‌اند. نویسنده تاریخ را به‌صورت گنجینه‌ای از ایده‌ها و شیوه‌های زیستن می‌بیند و از دل آن، امکان‌هایی برای بازنگری در رابطه‌ی انسان با جهان بیرون و درون بیرون می‌کشد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب جعبه عجایب تاریخ؛ کشف جهان و شکستن قراردادها

کتاب جعبه عجایب تاریخ؛ کشف جهان و شکستن قراردادها نوشته رومن کرزناریک، تاریخ را نه به‌عنوان فهرستی از رویدادها، بلکه به‌عنوان مخزنی از تجربه‌های انسانی پیش می‌گذارد. محور اصلی اثر این است که برای پاسخ‌دادن به پرسش چگونه باید زیست، فقط نباید به فلسفه، روان‌شناسی یا توصیه‌های روزمره تکیه کرد؛ گذشته هم می‌تواند منبعی زنده برای فکرکردن باشد. نویسنده از همان ابتدا توضیح می‌دهد که بسیاری از شیوه‌های ادراک، انتخاب و قضاوت ما محصول قراردادهای فرهنگی‌اند. به‌همین دلیل، بازگشت به تاریخ فقط کنجکاوی درباره‌ی گذشته نیست، بلکه راهی برای دیدن محدودیت‌های اکنون است.

کتاب جعبه عجایب تاریخ؛ کشف جهان و شکستن قراردادها در فصل‌های مختلف، سراغ موضوع‌هایی می‌رود که در نگاه اول پراکنده به نظر می‌رسند، اما همگی به یک دغدغه‌ی مشترک وصل‌اند: گشودن افق تجربه. در فصل حواس، نویسنده نشان می‌دهد که برتری بینایی بر دیگر حواس یک امر طبیعی و همیشگی نیست و ریشه‌های تاریخی دارد. از بحث حواس پنج‌گانه و حواس درونی گرفته تا نمونه‌هایی مثل کاسپار هاوزر و هلن کلر، متن مدام این سؤال را پیش می‌کشد که انسان تا چه اندازه از ظرفیت ادراکی خود فاصله گرفته است. در ادامه، موضوع سفر هم فقط جابه‌جایی مکانی نیست، بلکه ابزاری برای زدودن پیش‌داوری‌ها و روبه‌روشدن با جهان از زاویه‌ای دیگر است.

کتاب جعبه عجایب تاریخ؛ کشف جهان و شکستن قراردادها حال‌وهوایی تأملی دارد و از مثال‌های تاریخی، فرهنگی و فکری برای ساختن بحث‌هایش استفاده می‌کند. نویسنده از یونان باستان و قرون وسطا تا جهان مدرن حرکت می‌کند و نشان می‌دهد که باورهای جاافتاده درباره‌ی ادراک، فراغت، تخصص، طبیعت و حتی مرگ، همیشه به این شکل نبوده‌اند. اهمیت این کتاب در همین جابه‌جایی زاویه‌ی دید است: گذشته به آینه‌ای تبدیل می‌شود که از خلال آن می‌توان زندگی امروز را دوباره سنجید و قراردادهایی را دید که معمولاً پنهان مانده‌اند.

خلاصه کتاب جعبه عجایب تاریخ؛ کشف جهان و شکستن قراردادها

جعبه عجایب تاریخ؛ کشف جهان و شکستن قراردادها مجموعه‌ای از جست‌وجوهای فکری درباره‌ی شیوه‌ی مواجهه‌ی انسان با جهان است. رومن کرزناریک با تکیه بر نمونه‌های تاریخی نشان می‌دهد که حواس، سفر، طبیعت، باور و خلاقیت فقط موضوع‌هایی شخصی یا ذهنی نیستند، بلکه در بستر فرهنگ و تاریخ شکل گرفته‌اند. یکی از بحث‌های مهم کتاب به حواس مربوط است؛ جایی که نویسنده توضیح می‌دهد چگونه بینایی در جهان مدرن بر دیگر حواس غلبه کرده و تجربه‌ی ما را محدودتر ساخته است. پیام اصلی اثر این است که تاریخ می‌تواند امکان‌های فراموش‌شده‌ی زیستن را پیش چشم بگذارد و کمک کند قراردادهای تثبیت‌شده دوباره بررسی شوند.

چرا باید کتاب جعبه عجایب تاریخ؛ کشف جهان و شکستن قراردادها را بخوانیم؟

دلایل خواندن جعبه عجایب تاریخ؛ کشف جهان و شکستن قراردادها را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب نشان می‌دهد عادت‌های روزمره و شیوه‌های ادراک امروز، ریشه‌های تاریخی دارند و بدیهی و تغییرناپذیر نیستند.
  • خواننده با مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند رابطه‌ی میان تاریخ و مسائل زندگی امروز را دقیق‌تر ببیند.
  • بحث حواس در این کتاب کمک می‌کند نقش فرهنگ در شکل‌دادن به دیدن، شنیدن، بوییدن و لمس‌کردن بهتر فهمیده شود.
  • نمونه‌های تاریخی متنوع اثر، امکان مقایسه‌ی شیوه‌های مختلف زیستن در دوره‌ها و فرهنگ‌های گوناگون را فراهم می‌کند.
  • این کتاب برای کسانی مناسب است که می‌خواهند قراردادهای جاافتاده درباره‌ی سفر، طبیعت، خلاقیت و معنا را دوباره بررسی کنند.

خواندن جعبه عجایب تاریخ؛ کشف جهان و شکستن قراردادها به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• خوانندگانی که می‌خواهند از تاریخ برای فکرکردن به مسائل زندگی امروز استفاده کنند.
  • علاقه‌مندان به آثاری که درباره‌ی حواس، ادراک و رابطه‌ی انسان با جهان بحث می‌کنند.
  • کسانی که به موضوع شکستن عادت‌های فکری و بازبینی قراردادهای فرهنگی علاقه دارند.
  • مخاطبانی که از متن‌های تأملی با مثال‌های تاریخی و فرهنگی لذت می‌برند.
  • خوانندگانی که می‌خواهند درباره‌ی سفر، طبیعت، باور و خلاقیت از زاویه‌ای گسترده‌تر فکر کنند.

بخشی از کتاب جعبه عجایب تاریخ؛ کشف جهان و شکستن قراردادها

«من تاریخ را جعبهٔ عجایب می‌دانم؛ چیزی شبیه به اتاق‌های عجایب در عصر رنسانس که آلمانی‌ها آن را ووندرکامر می‌نامیدند. مجموعه‌داران در این اتاق‌ها مجموعه‌ای از اشیای شگفت‌انگیز و نامتعارف را به نمایش می‌گذاشتند که هریک قصه‌ای در دل داشت؛ از یک چرتکهٔ مینیاتوری دورهٔ عثمانی گرفته تا عاج‌کاری‌های ظریف ژاپنی. این اشیا که دست‌به‌دست گشته و از نسلی به نسل دیگر می‌رسیدند، گنجینه‌ای سرشار از دانش، علایق و سفرهای یک خانواده و میراثی گران‌بها بودند. تاریخ نیز به همین ترتیب، داستان‌ها و ایده‌هایی مسحورکننده از گنجینهٔ فرهنگ‌های بشری را به ما عرضه می‌کند. این میراث مشترک از اشیایی غریب و گاه پراکنده شکل گرفته که می‌توان به دلخواه در آن‌ها تأمل کرد و دچار شگفتی شد. با گشودن این جعبهٔ عجایب تاریخی، درس‌های بی‌شماری برای زیستن خواهیم یافت.
در این سفر، چهره‌های نامدار و گاه گمنامی همراهی‌مان خواهند کرد؛ از اخترشناسی در قرن هفدهم و رهبر پیشین کو کلاکس کلان گرفته تا فمینیستی عصیانگر و راهبی ویتنامی که در شعله‌های خودخواستهٔ خویش سوخت. آنان ما را به قلمروهایی نامأنوس خواهند برد؛ از ابداع فروشگاه‌های بزرگ گرفته تا اسطورهٔ حواس پنج‌گانه.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب جعبه عجایب تاریخ؛ کشف جهان و شکستن قراردادها و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابجعبه عجایب تاریخ؛ کشف جهان و شکستن قراردادها
عنوان در زبان مبدأThe Wonderbox: Curious Histories of How to Live, 2011
موضوعفلسفه مدرن
نویسندهرومن کرزناریک
مترجمسحر رمضانی یاهوئی
انتشاراتانتشارات کتاب‌سرای نیک
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۶/۰۳
فرمت کتابEPUB
مجموعه و فروستجعبه عجایب تاریخ انتشارات کتاب‌سرای نیک، چشم انداز زندگی انتشارات کتاب‌سرای نیک

مطمئن نیستم.
۱۴۰۵/۰۶/۳۱

همین انتشارات با مترجم متفاوتی همین کتاب را امسال در تعداد صفحات متفاوتی روی طاقچه منتشر کرده. کدام را باید بخریم؟