
کتاب انتخابات ریاست جمهوری ایران و آمریکا
معرفی کتاب انتخابات ریاست جمهوری ایران و آمریکا
کتاب «انتخابات ریاست جمهوری ایران و آمریکا» نوشتۀ سیدعلی موسوی است و انتشارات سدید آن را منتشر کرده است. نگاه منصفانه، زبان تحلیلی و بهرهگیری از نمونههای تاریخی و تأکید بر ضرورت ارتقای فهم حقوقی از انتخابات، از ویژگیها و نقاط قوت این اثر به شمار میرود.
درباره کتاب انتخابات ریاست جمهوری ایران و آمریکا
کتاب انتخابات ریاستجمهوری ایران و آمریکا اثری پژوهشی و تطبیقی است که با نگاهی تحلیلی، به مقایسۀ ساختار، سازوکار و چارچوب حقوقی انتخابات ریاستجمهوری در ۲ نظام سیاسی کاملاً متفاوت جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا میپردازد. هدف اصلی این کتاب آن است که باتکیهبر تجربۀ بیش از ۲۰۰ سالۀ آمریکا در برگزاری انتخابات ریاستجمهوری و با درنظرگرفتن تفاوتهای بنیادین فرهنگی، سیاسی و حقوقی، امکانی برای اصلاح و ارتقای نظام انتخاباتی ایران فراهم آورد.
نویسنده در کتاب انتخابات ریاستجمهوری ایران و آمریکا تلاش کرده است تا از زاویهای فراتر از کلیشههای رایج سیاسی، به بررسی دقیق و علمی تفاوتها و شباهتهای این ۲ نظام بپردازد. او بر این باور است که مطالعۀ تطبیقی در نظامهای حقوقی مختلف، بهویژه در حوزۀ حقوق عمومی و انتخابات، میتواند بستر مناسبی برای بهینهسازی قوانین موجود فراهم کند. این نگاه بهویژه زمانی اهمیت مییابد که بدانیم در نظام جمهوری اسلامی ایران، تجربۀ برگزاری انتخابات در چارچوب مردمسالاری دینی و با محوریت ولایتفقیه، ساختار خاصی را شکل داده که طبیعتاً با مدل لیبرال دموکراسی آمریکایی تفاوتهای بنیادین دارد.
کتاب انتخابات ریاستجمهوری ایران و آمریکا در عین وفاداری به چارچوب حقوق اساسی جمهوری اسلامی، از ضرورت بهرهگیری از تجربیات ملل دیگر برای تقویت نظام حقوقی و ارتقای سطح شفافیت، سلامت و اثربخشی فرایندهای انتخاباتی سخن میگوید. برای نمونه، نویسنده با بررسی چگونگی نظارت بر انتخابات در آمریکا، به مواردی چون عملکرد بحثبرانگیز وزیر امور داخلی فلوریدا در انتخابات ۲۰۰۰ میپردازد و پیچیدگیهای حقوقی پیرامون بازشماری آرا را شرح میدهد. ابعاد حقوقی و سیاسی انتخابات در آمریکا نیز با نگاهی انتقادی تحلیل شده و مسائلی چون تأثیر نظام الکترال کالج، تمرکز قدرت در ایالتها و نقش دادگاهها در تعیین سرنوشت انتخابات موردتوجه قرار گرفتهاند. این بررسی تطبیقی، خواننده را نهتنها با ساختار انتخابات در آمریکا آشنا میکند، بلکه او را به تأملی عمیقتر دربارۀ ظرفیتها و کاستیهای نظام انتخاباتی ایران نیز فرامیخواند.
خواندن کتاب انتخابات ریاست جمهوری ایران و آمریکا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به پژوهشگران علوم سیاسی، حقوق اساسی، سیاستگذاران، دانشجویان و نهادهای ناظر بر انتخابات پیشنهاد میکنیم.
حجم
۷٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۵۲ صفحه
حجم
۷٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۵۲ صفحه