
کتاب داستان هایی از مدرسه
معرفی کتاب داستان هایی از مدرسه
کتاب داستان هایی از مدرسه نوشتهٔ سید ابوالقاسم حاجی میر است. نشر سنجاق این کتاب را بهصورت الکترونیک منتشر کرده است. کتاب حاضر به تجربیات موفق و ناموفق در محیط مدرسه میپردازد و هدف آن انتقال دانش و بینش به خوانندگان است. این کتاب که بر اساس بیش از ۳۰ سال فعالیت نویسنده در مدرسه نگاشته شده، تلاش دارد تا با تحلیل این تجربهها، درسهایی برای استفاده در موقعیتهای مشابه ارائه دهد. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب داستان هایی از مدرسه
سید ابوالقاسم حاجی میر در کتاب داستان هایی از مدرسه بیان کرده است که تجارب را میتوان به دو دسته تقسیم کرد: تجارب موفق و ناموفق. هر یک از این دو نوع تجربه، به نوبهٔ خود، ظرفیت بالایی برای انتقال دانش و بینش دارند. ثبت و تحلیل دقیق این تجارب، این امکان را برای خوانندگان فراهم میآورد تا دریابند که چه عواملی منجر به موفقیت یا شکست یک اقدام شده است. با استخراج درسهای آموختهشده، افراد قادر خواهند بود تا تصمیمات آگاهانهتری در موقعیتهای مشابه اتخاذ نمایند. تجربهٔ موفق را میتوان بهعنوان پیامد اجرای صحیح یک تصمیمگیری تعریف کرد. در مقابل، تجربهٔ ناموفق، نتیجهٔ به کار بستن یک انتخاب یا رویکرد نادرست است. آگاهی از این نوع تجارب، به مخاطبان کمک میکند تا از تکرار اشتباهات پرهزینه اجتناب ورزند و مسیرهای ثمربخشتری را برگزینند. به طور کلی، تلفیق دانش نظری با تجربیات عملی، رویکردی صحیح و کارآمد است. انکار هر یک از این دو وجه، اقدامی غیرمنطقی و گمراهکننده محسوب میشود. نویسندهٔ این کتاب، پیش از دوران بازنشستگی، برنامهٔ خود برای نگارش کتابی در مورد مدرسه را با همکارانش در میان گذاشته بود. اکنون، پس از گذشت دورهٔ خدمت، و در پی تشویقهای مکرر از سوی همکاران، او تصمیم گرفته است تا خاطرات و تجربیات بیش از ۳۰ سال فعالیت خود در محیط مدرسه را به رشته تحریر درآورد. کتاب حاضر حاوی درسهایی است که میتواند در موقعیتهای مشابه مورد استفاده قرار گیرد. ساختار این کتاب شامل چهار بخش است: داستانهای مربوط به دانشآموزان، روایتهای مرتبط با معلمان، حکایتهای مربوط به اولیای دانشآموزان و گزارشهای مربوط به اداره آموزش و پرورش. نویسنده، با گزینش دقیق رویدادها و اتفاقاتی که در طول بیش از سه دهه (۱۳۶۰ - ۱۳۹۰ شمسی) در محیط مدرسه روی داده است، تلاش کرده تا تصویری جامع و در عین حال جذاب از این دوران ارائه دهد. هدف نویسنده این بوده است که وقایع را به گونهای بازگو کند که هم قابل بیان باشند و هم حاوی نکات آموزنده، به طوری که خواننده را درگیر کرده و باعث خستگی او نشوند. به عقیدهٔ نویسنده، در میان جنبههای مختلف کار فرهنگی، تعامل با دانشآموزان از اهمیت ویژهای برخوردار است. دانشآموزان فطرتی پاک و دستنخورده دارند، اما متأسفانه، قرار گرفتن در معرض عوامل نامناسب میتواند آنها را به انحراف بکشاند. دانشآموز، عنصر محوری در مدرسه است و سایر عوامل، تحت تأثیر او قرار دارند. تمام تلاشها در مدرسه معطوف به این است که دانشآموزان در مسیر درست قرار گرفته و به اهداف خود دست یابند. مدیریت یک محیط، بهویژه یک محیط آموزشی، مستلزم ظرافتها و مهارتهای خاصی است. از یک سو، مدیر با دانشآموز سروکار دارد که موجودی است دارای جسم و روح و نیازمند پرورش در ابعاد گوناگون و از سوی دیگر، او با اولیای دانشآموزان مواجه است که هر کدام دنیایی از مسائل و مشکلات خاص خود را دارند و درنهایت، کارکنان مدرسه نیز بهعنوان ضلع سوم این تعامل، مسائل و دغدغههای خود را دارند. در چنین شرایطی، مدیر مدرسه باید پاسخگوی اداره آموزش و پرورش نیز باشد.
نشر سنجاق زیرمجموعهٔ «طاقچه» برای ناشر- مؤلفان است. نشر سنجاق از صفر تا صد انتشار کتاب کنار مؤلفان و مترجمان است و آنها را با ارائهٔ باکیفیت تمام خدمات لازم، پشتیبانی و همراهی میکند. این نشر سفارش انتشار کتاب و اثر در هر حوزهای (داستان و رمان، کتابهای علمی، کتاب شعر، تبدیل پایاننامه به کتاب و…) را میپذیرد. کتابها با این انتشارات، منتشر میشوند، میتوانند بهدست میلیونها مخاطب برسند و نویسنده میتواند با فروش کتابش درآمدی ماهانه کسب کند. این انتشارات برای افرادی است که میخواهند کتاب جدیدی منتشر کنند و برای افرادی است که پیش از این، کتابی منتشر کردهاند و اکنون میخواهند نسخهٔ الکترونیکی آن را منتشر کنند.
خواندن کتاب داستان هایی از مدرسه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به افرادی پیشنهاد میشود که به دنبال درک عمیقتر پویاییهای محیط مدرسه هستند. این اثر برای معلمان، مدیران، اولیای دانشآموزان و هر کسی که به نوعی با سیستم آموزشی در ارتباط است، میتواند مفید باشد، زیرا تجربیات متنوعی را در بر میگیرد و به تحلیل چالشها و موفقیتها در این حوزه میپردازد.پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب داستان هایی از مدرسه
«جوّ مدرسه خیلی بد بود. دو دستهگی در مدرسه بود. بعضیها طرفدار بنی صدر بودند و بعضیها طرفدار شهید بهشتی. غیر از این دو جریان اصلی، البته خطهای سیاسی دیگری هم بود.
فرقهها و گروههای مختلف به وجود آمده بود و هر کدام ساز خود را میزدند. در مرزها جنگ بود و در داخل چند دستهگی.
کار خیلی سخت شده بود و شناخت حق از باطل مشکل بود. اما تنها نقطه مثبت وجود یک رهبر الهی چون امام خمینی (ره) بود که قوت قلب برای همهٔ بچههای حزبالله بود که هر از چند گاهی با سخنان خود جامعه را آرامش و برای حرکت در مسیر حق، انگیزه میبخشید.
ما در مدرسهمان همه رقم همکار داشتیم با هر نوع تفکر و خط سیاسی که بعضیها هم جرأت نداشتند بیان کنند. نگاه قدیمیترها نسبت به ما که جوان بودیم یک نگاه مثبتی نبود البته قسمت اداری مدرسه بطور کل در دست جوانهای انقلابی بود هر چند که در مدرسه دبیرانی با سابقه بیش از ۲۰ سال داشتیم. یادم میآید روزی یکی از آن قدیمیها در دفتر مدرسه گفت: " اگه بچه بازیه خُب ما رو هم بازی بدین". حتی پا را از این هم فراتر گذاشته و نامهای به دفتر آقای منتظری نوشته و گفته بودند اینجا یک مشت بچه سر کار آمدند و ما را کنار گذاشتن.
البته مدت زیادی طول نکشید که بر آنان ثابت شد، این جوانها که آمدهاند بسیار قوی و پُرانگیزه و جدّی هستند و زحمات زیادی تحمل میکنند تا دانشآموزان به طور صحیح هم درس بخوانند و هم تربیت بشوند و برای این کار حاضرند از جانشان هم بگذرند و بعضی وقتها به جبهه اعزام میشدند و معلوم نبود که برگردند به هر حال ایّام با همهٔ سختیهایش سپری میشد. نیروها طی چندین نوبت پاکسازی شدند تا هماهنگی بیشتر شود و کسانی که به نظام معتقد نیستند در دستگاه فعال نباشند. امام امت فرمودند برای خدا کارکنید و نوید پیروزی و روزهای خوش آینده را میدادند و این قوت قلبی برای همکاران بود که بالاخره این روزها تمام خواهد شد و صبح پیروزی دمیده خواهد شد.»
حجم
۷۷٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۹۹ صفحه
حجم
۷۷٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۹۹ صفحه
نظرات کاربران
اصلا ربطی به مدرسه نداره. داستان کودکسربازانیه که بر اثر تبلیغات اون زمان خونه و مدرسه رو ول کردن و رفتن گوشت دم توپ شدن.