دانلود و خرید کتاب فرقه ترامپ استیون حسن ترجمه محسن حسن پور
تصویر جلد کتاب فرقه ترامپ

کتاب فرقه ترامپ

معرفی کتاب فرقه ترامپ

کتاب الکترونیکی «فرقه ترامپ (روان‌شناسی کنترل ذهن و نفوذ دونالد ترامپ بر پیروانش)» نوشتهٔ استیون حسن و ترجمهٔ محسن حسن‌پور، توسط انتشارات ۳۶۰ درجه منتشر شده است. این اثر در دستهٔ کتاب‌های روان‌شناسی سیاسی و جامعه‌شناسی قرار می‌گیرد و به بررسی پدیدهٔ دونالد ترامپ و پیروانش از منظر فرقه‌گرایی و کنترل ذهن می‌پردازد. نویسنده با تکیه بر تجربیات شخصی و پژوهش‌های تخصصی خود، رفتارها و تکنیک‌های نفوذ ترامپ را تحلیل می‌کند. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب فرقه ترامپ

«فرقه ترامپ» اثری است که در بستر تحولات سیاسی آمریکا و با تمرکز بر دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ نوشته شده است. استیون حسن، که خود سابقهٔ عضویت در یک فرقهٔ مذهبی را داشته و سال‌ها در زمینهٔ مشاوره و پژوهش دربارهٔ فرقه‌ها فعالیت کرده، در این کتاب تلاش می‌کند پدیدهٔ ترامپ و پیروانش را با مدل‌های روان‌شناسی اجتماعی و نظریه‌های کنترل ذهن تحلیل کند. کتاب در سال‌هایی نوشته شده که بحث دربارهٔ اقتدارگرایی، شخصیت‌محوری و تاثیر رسانه‌ها بر افکار عمومی در آمریکا به اوج خود رسیده بود. نویسنده با مقایسهٔ رفتار ترامپ با رهبران فرقه‌ای مشهور، به دنبال پاسخ به این پرسش است که آیا می‌توان رفتار و ساختار پیرامون ترامپ را فرقه‌وار دانست یا نه. کتاب از منظر روان‌شناسی و جامعه‌شناسی سیاسی به موضوع می‌پردازد و به جای تمرکز صرف بر سیاست، به لایه‌های عمیق‌تر نفوذ و تاثیرگذاری بر ذهن و رفتار جمعی توجه دارد. در کنار تحلیل‌های نظری، نمونه‌ها و روایت‌هایی از تاریخ معاصر آمریکا و جهان نیز آورده شده تا تصویر روشنی از پدیدهٔ فرقه‌گرایی در سیاست ارائه شود.

خلاصه کتاب فرقه ترامپ

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! در «فرقه ترامپ»، استیون حسن با تکیه بر تجربهٔ شخصی خود به عنوان عضو سابق یک فرقه و سال‌ها فعالیت در حوزهٔ سلامت روان، به بررسی رفتار دونالد ترامپ و حلقهٔ اطراف او می‌پردازد. نویسنده ابتدا توضیح می‌دهد که چگونه فرقه‌ها با استفاده از تکنیک‌هایی مانند کنترل اطلاعات، القای ترس، ایجاد دوگانگی «ما و آن‌ها» و مطالبهٔ وفاداری مطلق، اعضای خود را جذب و کنترل می‌کنند. سپس این الگوها را در رفتار ترامپ و پیروانش جست‌وجو می‌کند. کتاب به نقش رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی و تکنیک‌های تبلیغاتی در گسترش نفوذ ترامپ اشاره دارد و نشان می‌دهد که چگونه تکرار پیام‌ها، ایجاد دشمنان خیالی و وعدهٔ نجات، پیروان را به اطاعت و حمایت بی‌چون‌وچرا سوق می‌دهد. نویسنده با مقایسهٔ ترامپ با رهبران فرقه‌ای دیگر، به شباهت‌ها و تفاوت‌های آن‌ها می‌پردازد و در نهایت هشدار می‌دهد که چنین الگوهایی می‌تواند به تضعیف نهادهای دموکراتیک و افزایش اقتدارگرایی منجر شود. پیام اصلی کتاب این است که شناخت تکنیک‌های کنترل ذهن و تقویت تفکر انتقادی، راه مقابله با نفوذ فرقه‌ای در سیاست است.

چرا باید کتاب فرقه ترامپ را خواند؟

این کتاب با ترکیب تجربهٔ زیسته و تحلیل روان‌شناختی، به یکی از مهم‌ترین پدیده‌های سیاسی معاصر از زاویه‌ای متفاوت نگاه می‌کند. خواننده با مطالعهٔ «فرقه ترامپ» می‌تواند با سازوکارهای کنترل ذهن، نفوذ روانی و شکل‌گیری فرقه‌های شخصیتی در سیاست آشنا شود. اثر حاضر به جای پرداختن به بحث‌های صرفاً سیاسی، به ریشه‌های روانی و اجتماعی پیروی کورکورانه و خطرات آن برای جامعه می‌پردازد. آگاهی از این فرآیندها می‌تواند به تقویت قدرت تحلیل و مقاومت در برابر نفوذهای مخرب کمک کند.

خواندن کتاب فرقه ترامپ را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به روان‌شناسی اجتماعی، جامعه‌شناسی سیاسی، مطالعات رسانه و کسانی که دغدغهٔ شناخت سازوکارهای نفوذ و کنترل ذهن در سیاست را دارند مناسب است. همچنین برای افرادی که با پدیدهٔ فرقه‌گرایی یا اقتدارگرایی در محیط‌های اجتماعی و سیاسی مواجه‌اند، مطالعهٔ این اثر می‌تواند راهگشا باشد.

فهرست کتاب فرقه ترامپ

- مقدمه: نویسنده از تجربهٔ شخصی خود در یک فرقه و انگیزه‌اش برای نگارش کتاب می‌گوید و زمینهٔ بحث را دربارهٔ فرقه‌گرایی و سیاست فراهم می‌کند. - فصل اول: تعریف فرقه، تاریخچهٔ فرقه‌ها، معیارهای شست‌وشوی مغزی و کنترل ذهن، و مقایسهٔ رفتار ترامپ با رهبران فرقه‌ای. در این فصل به مدل‌های روان‌شناسی اجتماعی و آزمایش‌های معروفی مانند میلگرام و زیمباردو نیز اشاره می‌شود. - فصل دوم: بررسی زندگی و شخصیت ترامپ، تاثیر خانواده و محیط کودکی بر شکل‌گیری ویژگی‌های شخصیتی او و مقایسه با رهبران فرقه‌ای دیگر. نویسنده به ریشه‌های روانی رفتارهای اقتدارگرایانه و خودشیفتگی می‌پردازد. - فصل‌های بعدی (در ادامه کتاب): تحلیل ساختار قدرت در اطراف ترامپ، نقش رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، تکنیک‌های نفوذ و کنترل ذهن در سیاست، و راهکارهایی برای مقابله با فرقه‌گرایی و تقویت تفکر انتقادی. هر فصل با مثال‌ها و روایت‌هایی از تاریخ معاصر و پژوهش‌های علمی همراه است تا مفاهیم کتاب ملموس‌تر شود.

بخشی از کتاب فرقه ترامپ

«من نوزده ساله بودم و در کالج کویینز تحصیل می‌کردم که جذب یا بهتر بگویم فریب‌خوردهٔ پیوستن به یک فرقهٔ خطرناک کنترل ذهن شدم: کلیسای اتحاد سان میونگ مون. در طول مدتی که در این گروه بودم، تغییرات اساسی زیادی در شخصیت خودم تجربه کردم و به شدت به باورها و آموزه‌های این فرقه ایمان داشتم و به ترویج آن‌ها کمک می‌کردم. احساس می‌کردم که کاملاً بر ذهن و افکار خود تسلط دارم – چیزی که حالا با اطمینان می‌توانم بگویم که این‌چنین نبوده است. تنها به لطف شانس و بعضی تدابیر هوشمندانه از سوی خانواده‌ام بود که توانستم خود را رها کنم. من تنها دو سال و نیم عضو این فرقه بودم. در واقع من یکی از افراد خوش‌شانس هستم. از آن زمان تاکنون، به حرفهٔ مشاوره در زمینهٔ سلامت روان پرداخته‌ام و تمام زندگی‌ام را وقف کمک به افرادی کرده‌ام که بتوانند از فرقه‌های مخرب رهایی یابند و آموخته‌های خود از فرآیند خارج شدن از فرقه را به دیگران منتقل می‌کنم. در طی چهل سال گذشته، نگاه نزدیکی به صدها گروه خطرناک و همچنین روابط فردی داشته‌ام و می‌دانم که دقیقاً چه چیزی باعث می‌شود این گروه‌ها، مخرب و فرقه‌گون باشند. من به طور علنی دربارهٔ فرقه‌ها صحبت کرده‌ام و با واکنش‌های زیادی از سوی بعضی سازمان‌های ترسناک و قدرتمند روبه‌رو شده‌ام. به دفعات با دعاوی حقوقی، تهدید به مرگ و تهمت و افترا به شخصیت خود مواجه شده‌ام. با این حال، احساس می‌کنم که به کاری که انجام می‌دهم، افتخار می‌کنم.»