کتاب تحصیلات مرگبار
معرفی کتاب تحصیلات مرگبار
کتاب الکترونیکی تحصیلات مرگبار نوشتۀ نائومی نوویک با ترجمۀ یاسمن میرزاپور در انتشارات آذرباد چاپ شده است. این کتاب اولین جلد از مجموعه فانتزی اسکلومنس است که داستان مدرسهای جادویی و خطرناک را روایت میکند که دانشآموزان باید برای بقا با هیولاها مبارزه کنند.
درباره کتاب تحصیلات مرگبار
تحصیلات مرگبار (A Deadly Education) اولین کتاب از سهگانه اسکلومنس است که در سال ۲۰۲۰ منتشر شد. داستان در مدرسهای جادویی به نام اسکلومنس اتفاق میافتد که برخلاف مدارس جادوگری مشهور در ادبیات فانتزی، مکانی تاریک، بیرحم و پر از خطر است. در این مدرسه نه معلمی وجود دارد و نه کارکنانی؛ فقط دانشآموزان هستند که باید خودشان راه بقا را بیاموزند.
شخصیت اصلی داستان، گالاداریل "ال" کورریگان، دختری نوجوان با استعدادهای جادویی قدرتمند و ذاتی برای جادوی سیاه و ویرانگر است. او تلاش میکند این تمایل ذاتی خود را سرکوب کند و همزمان برای زنده ماندن در مدرسهای که هیولاها (که مال نامیده میشوند) دائم به دنبال شکار دانشآموزان هستند، مبارزه کند. ال به طور عمدی خود را از دیگران جدا نگه میدارد و به کسی اعتماد نمیکند، تا اینکه با اُریون لیک، پسری قهرمانمآب که دانشآموزان زیادی را از مرگ نجات داده، آشنا میشود.
نظام اجتماعی مدرسه بر اساس اتحادها و گروههای دانشآموزی شکل گرفته که برای محافظت از یکدیگر در برابر مالها تشکیل شدهاند. ال که عضو هیچ گروهی نیست، مجبور است به تنهایی با خطرات مقابله کند. او کمکم متوجه میشود که چیزی در مدرسه تغییر کرده و مالها به طرز عجیبی رفتار میکنند.
کتاب با ترکیبی از عناصر مدرسه جادویی، وحشت و بقا، روایتی متفاوت از داستانهای نوجوانان جادوگر ارائه میدهد. نوویک با خلق سیستم جادویی پیچیده و منحصر به فرد، دنیایی را به تصویر میکشد که در آن جادو هزینههای سنگینی دارد و هر دانشآموزی باید برای استفاده از قدرتهای خود تصمیمهای دشواری بگیرد.
تحصیلات مرگبار همچنین به موضوعات عمیقتری مانند طبقه اجتماعی، امتیاز، همکاری و عواقب انتخابهای فردی میپردازد. ال به عنوان شخصیتی تنها و منزوی، با پیشداوریهای دیگران و ترس از قدرت خود دست و پنجه نرم میکند، در حالی که کمکم یاد میگیرد که شاید اتحاد با دیگران تنها راه زنده ماندن در این محیط خصمانه باشد.
پایان کتاب با یک نبرد بزرگ و افشای رازهایی درباره ماهیت مدرسه و تهدیدی که همه دانشآموزان را در خطر قرار میدهد، به اوج میرسد و زمینه را برای کتاب دوم مجموعه فراهم میکند.
کتاب تحصیلات مرگبار را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای خوانندگان نوجوان و بزرگسال علاقهمند به ژانر فانتزی تاریک با شخصیتهای پیچیده و سیستم جادویی منحصر به فرد مناسب است.
درباره نائومی نوویک
نائومی نوویک (متولد ۳۰ آوریل ۱۹۷۳) نویسنده آمریکایی در ژانر فانتزی است. او پیش از مجموعه اسکلومنس، با مجموعه پرطرفدار «تمریر» شهرت یافت که داستان جنگهای ناپلئونی را در دنیایی با اژدهایان روایت میکند. کتاب «ریشههای نقرهای» او در سال ۲۰۱۶ جایزه نبولا و جایزه لوکاس را دریافت کرد. نوویک در ابتدا در زمینه برنامهنویسی کامپیوتر و طراحی بازی فعالیت داشت و همچنین یکی از بنیانگذاران سایت Archive of Our Own، پایگاه داستانهای هواداری، بوده است.
بخشی از کتاب تحصیلات مرگبار
«او حتی خاکزادها را ماساژدرمانی میکند چون "خوب کردن حال مردم، خیلی آرامشبخشه عزیزم". اغلب جادوگرها به خودشان زحمت انجام کارهای عادی نمیدهند (کسر شأن حساب میشود) یا اگر چنین کاری کنند، برای خودشان شغلی ظاهری پیدا میکنند؛ مثلاً کسی که بعد از چهلوشش سال کار در مزرعه بازنشسته شده اما هیچکس به یاد نمیآورد دقیقاً چه میکرده؛ یا کتابداری گیجومنگ که هرازگاهی یک نظر بین دستههای کتاب میبینید که ظاهراً کاری نمیکند؛ یا سومین نایبرئیس بخش بازاریابی که فقط برای جلسات مدیران ارشد سروکلهاش پیدا میشود؛ همچین مشاغلی. طلسمهایی برای پیدا کردن این نوع شغلها یا حتی ابداعشان وجود دارد، سپس شما با این شغل برای خودتان مایحتاج زندگی را تأمین میکنید و وقتتان همچنان آزاد است تا مانا جمع کرده و داخل آپارتمان ارزانقیمتتان را تبدیل به یک عمارت دوازده خوابه کنید؛ اما مامان اینطور نیست. او تقریباً هیچ پولی نمیگیرد و همان مقدار اندکی هم که دریافت میکند به این دلیل است که اگر ماساژ حرفهای را مجانی ارائه کنید، مردم به شما چپچپ نگاه میکنند؛ باید هم این کار را بکنند.
همانطور که هر شخصِ آشنا با "قانون تعادل" انتظار خواهد داشت، طبیعتاً من درست نقطهٔ مقابل او از آب درآمدم؛ و وقتی میخواهم اتاقم را مرتب کنم، دستورالعملهایی برای به آتش کشیدنش به دستم میرسد؛ البته قادر نیستم هیچکدام از این طلسمهای فاجعهآمیز دلچسبی که مدرسه مشتاقانه در اختیارم قرار میدهد را استفاده کنم. خندهدار است؛ اما واقعاً نمیتوانید با یک چشمک، ارتشی از شیاطین را احضار کنید؛ این کار نیاز به قدرت دارد، قدرتی خیلی زیاد؛ و هیچکس به شما کمک نمیکند بهقدر کافی مانا جمع کنید تا ارتش شیاطین شخصیتان را داشته باشید، پس بیاید واقعبین باشیم؛ چنین کاری نیاز به مالیا دارد.»