کتاب فوق العاده باشید
معرفی کتاب فوق العاده باشید
کتاب فوق العاده باشید نوشتهٔ جو ناوارو و تونی سیارا پوینتر و ترجمهٔ مجید مجیدی است. انتشارات بله این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب فوق العاده باشید
کتاب فوق العاده باشید پنج ویژگی کلیدی افراد موفق را معرفی میکند. با استفاده از تجربیات شخصی و مطالعههای موردی، ناوارو به شما میآموزد که چگونه با تسلط بر خود، مشاهدهٔ دقیق، و ارتباط مؤثر به اوج تواناییهای خود برسید. جو ناوارو نویسندهٔ پرفروش و مأمور سابق افبیآی است. کریس واس این کتاب را "راهنمای عملی برای موفقیت" و امی کادی آن را "راهنمایی برای بهترین نسخه از خود" توصیف کردهاند. این کتاب راهنمای کاربردی برای رهبری و توسعهٔ فردی در لیست کتابهای پرفروش قرار دارد.
خواندن کتاب فوق العاده باشید را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران توسعهٔ فردی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب فوق العاده باشید
«زبان بدن غیرکلامی به عنوان یک زبان جهانی در روشن کردن افکار و احساسات به روشهای متنوع بسیار ارزشمند است. کودکان در سراسر جهان، چه در بریتانیا و چه در بورنئو، هنگامی که از غذایی ناراضی هستند، لبهایشان را جمع میکنند. وقتی با خبر بد مواجه میشویم، لبهایمان به شکل مشابهی فشرده میشود. هنگامی که پروازمان را از دست میدهیم، گردن یا پیشانی خود را میمالیم، که مشابه تسکینی است که والدین به نوزاد خود میدهند. در صورت درخواست برای کار در آخر هفته، حدقه چشمهایمان باریک میشود و گوشههای دهانمان چین میخورد تا بیمیلیمان را نشان دهد.
از سوی دیگر، کودکان در همه جای دنیا هنگام دیدن مادرشان با مردمکهای گشاد از خوشحالی واکنش نشان میدهند. وقتی کسی که دوستش داریم را میبینیم، ابروهایمان بالا میرود، ماهیچههای صورتمان شل میشود و بازوهایمان به نرمی باز میشوند تا همدلی بروز دهند.
در حضور کسی که دوستش داریم، رفتارهای او را تقلید میکنیم (همانندسازی) و سرمان را کج میکنیم تا آسیبپذیری گردنمان را نشان دهیم. خون به لبهایمان میریزد، آنها را پر و گرم میکند، و در همین حال مردمکهای چشمهایمان گشاد میشود تا حتی بیشتر از شخص و موقعیت لذتبخش دریافت کنیم.
در این همه نمایشهای راحتی و ناراحتی، ما با دقتی که توسط مغز لیمبیک ما در طی میلیونها سال تکامل یافته، احساسات و افکار خود را منتقل میکنیم. حرکات دست ما ممکن است آرام باشد، اما یقیناً قدرتمند و معنادار است.
بنابراین، حتی اگر در زندگی روزمره ما برخی از قدرتهای مشاهدهای خود و آگاهی از موقعیت را کمرنگ کرده باشیم، یک حقیقت وجود دارد: دنیا به طور واضح و بلند با سیستم لیمبیک ما صحبت میکند، به شرطی که تصمیم بگیریم به آن گوش دهیم.
همین امر در موقعیتی مانند زمانی که کارمند شما میگوید: «بله، میتوانم این آخر هفته کار کنم» و در عین حال چشمهای خود را فشار داده و سر خود را کمی خم میکند، صادق است. این حرکات نشان میدهند که موضوعات ناگفتهای وجود دارد. ممکن است این بدان معنا باشد که این تقاضا برنامههای آخر هفتهشان را به هم میریزد یا اینکه خسته هستند از اینکه در حالی که دیگران تعطیلات آخر هفته را میگذرانند، مجبور به کار هستند. شاید دقیقاً ندانید که چیست، اما میتوانید مطمئن باشید که پیشنهاد شما باعث ناراحتی آنان شده است - به ویژه با توجه به آن نمایش دقیق ناراحتی که در حرکت فشار دادن چشمها آشکار است.
تصمیم در مورد اینکه چگونه با مشاهدات غیرکلامی خود برخورد کنید، به خودتان بستگی دارد. در فصلهای بعدی بیشتر در این باره بحث خواهیم کرد. اما چیزی که در اینجا اهمیت دارد، توجه به واکنشهای اصیل لیمبیک نشان داده شده توسط فرد است، خصوصاً زمانی که این واکنشها در کلامشان نیست. در ادامه این فصل، من دوازده رفتار غیرکلامی را معرفی میکنم که در آشکار کردن ناراحتیهای روانی عمیق بسیار دقیق هستند. این رفتارها میتوانند به شما در درک بهتر دیگران کمک کنند و توانایی شما را در شناسایی مشکلات احتمالی تقویت کنند.»