کتاب خودشیفتگی
معرفی کتاب خودشیفتگی
کتاب خودشیفتگی نوشتهٔ لورا ال. اسمیت و ترجمهٔ مریم فرحزادی است. انتشارات آوند دانش این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب خودشیفتگی
کتاب خودشیفتگی بررسی عمیق از پدیدهٔ خودشیفتگی و تأثیرات آن بر روابط انسانی و جامعه است. این کتاب با رویکردی روانشناختی، به تحلیل ویژگیها، علل و پیامدهای رفتارهای خودشیفته میپردازد. نویسنده با ارائهٔ مثالها و تحقیقاتی از زندگی واقعی، به خواننده کمک میکند تا درک بهتری از این رفتارها و اثرات آن بر زندگی فردی و جمعی پیدا کند. اسمیت به بررسی چگونگی شناسایی افراد خودشیفته و راههای مقابله با آنها در روابط اجتماعی و حرفهای میپردازد. همچنین، او به اهمیت شناخت خود در مسیر درمان و رشد شخصی اشاره میکند. توجه به روشهای تقویت اعتماد به نفس و ساختارهای سالم در روابط نیز از دیگر محورهای مهم این کتاب است. «خودشیفتگی» برای افرادی که به دنبال درک عمیقتری از خود و ارتباطات انسانی هستند، منبعی ارزشمند و آموزنده به شمار میآید.
خواندن کتاب خودشیفتگی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران موفقیت و خودیاری پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب خودشیفتگی
«هنگامی که به نوشتن این کتاب فکر میکردم، به افراد خودشیفتهای میاندیشیدم که در طی سالها دیده بودم. من روانشناس بالینیام و افراد مختلفی را با ویژگیهای خودشیفتگی و مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته (NPD) درمان کردهام. افراد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته سطح بالایی از ویژگیهای خودشیفتگی را دارند.
همچنین روی همسران و اعضای خانوادهای کار کردهام که با تروماهای بهجامانده از فرد خودشیفته در زندگیشان دستوپنجه نرم میکردند. این تروما اغلب اثرات ماندگاری دارد که بر عملکرد آنها در بسیاری از حیطهها، ازجمله کار و روابط خانوادگی و دوستی، تأثیر میگذارد. تخریب حاصل از رابطهای سمی باورنکردنی است.
همچنین به روابطم با افراد خودشیفته فکر کردم. فرد خودشیفتهای را به یاد میآورم که سالها پیش فکر میکردم عاشقش شدهام. یکی از بستگان که سابقاً خودشیفتگی داشته نهتنها همسر بلکه خانوادهاش را نابود کرد. به یاد میآورم با افراد خودشیفتهای کار میکردم که برخی از آنها همکار یا ناظر بودند. دوست خوبی با گرایشهای خودشیفتگی داشتم و همسایههایی که هرازگاهی خودشیفتگی را بروز میدادند. مطمئناً همهٔ افراد ارتباطهایی سطحی با خودشیفتهها داشتهاند؛ مثل آن دسته از افراد حقبهجانبی که بدون توجه به افرادی که در صف ایستادهاند، جلو میروند یا فروشندهٔ زورگویی که مُصرّ است بهتنهایی میتواند پاسخگوی نیازهای مشتریان باشد. چه کسی میتواند سیاستمدار نفرتانگیز یا سلبریتی خودبزرگبینی را فراموش کند که فکر میکند قطعاً دیگران به ویژهبودن و برتری آنها پی میبرند.
نکتهٔ مهم این است که اکثر مردم تعاملات متعددی با خودشیفتهها دارند. ازآنجاکه در حال خواندن این کتاب هستید، احتمالاً حدس میزنید که فردی در زندگیتان خودشیفته است و تمایل دارید دربارهٔ آنچه خودشیفتهها را تحریک میکند، بیشتر بدانید.»