کتاب ارسطو و فن شعر
معرفی کتاب ارسطو و فن شعر
کتاب «ارسطو و فن شعر» نوشتۀ عبدالحسین زرین کوب است و انتشارات امیرکبیر آن را منتشر کرده است. ارسطو و فن شعر اثری است که نهتنها اندیشههای ارسطو را به مخاطب معرفی میکند، بلکه به درک بهتر نقد ادبی و نقش فلسفه در تحلیل ادبیات کمک شایانی میکند.
درباره کتاب ارسطو و فن شعر
کتاب ارسطو و فن شعر، اثری تحلیلی و عمیق است که به بررسی اندیشههای ارسطو، فیلسوف برجستۀ یونان باستان، در زمینۀ نقد ادبی و نظریهپردازی در حوزۀ شعر و نمایش میپردازد. این کتاب تلاش میکند تا پیچیدگیها و سوءتفاهمهای موجود دربارۀ اثر کلاسیک ارسطو، یعنی بوطیقا یا فن شعر، را توضیح داده و روشن کند.
ارسطو، بهعنوان یکی از مهمترین متفکران تاریخ، علاوه بر دستاوردهایش در فلسفه، منطق و علوم طبیعی، پایهگذار نظریات انتقادی در زمینۀ ادبیات و هنرهای نمایشی است. کتاب بوطیقا که ارسطو در آن به بررسی تراژدی، کمدی و حماسه میپردازد، نخستین اثر جدی در تحلیل و طبقهبندی ادبیات به شمار میرود. دکتر زرینکوب با زبانی روان و علمی به واکاوی دیدگاههای ارسطو درباره انواع ادبی میپردازد و تلاش میکند تا مفهوم دقیق اصطلاحات و طبقهبندیهای ارسطو را درک و بازسازی کند. بسیاری از برداشتهای نادرست و تحریفهای تاریخی دربارۀ فن شعر ارسطو، توسط عبدالحسین زرینکوب بررسی و اصلاح شدهاند. او تلاش میکند جوهرۀ اصلی اثر را به خوانندگان منتقل کند.
کتاب ارسطو و فن شعر نشان میدهد که چگونه تحلیلهای ارسطو در زمینۀ هنر و ادبیات، ریشه در نگاه فلسفی او دارد و بهنوعی نگرش جامع و علمی در نقد ادبی منجر میشود. زرینکوب با دانش گسترده و قلم توانمند خود، پیچیدگیهای متن ارسطو را ساده و قابلفهم کرده است.
خواندن کتاب ارسطو و فن شعر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران فلسفه، نقد ادبی و تاریخ هنر پیشنهاد میکنیم.
درباره عبدالحسین زرین کوب
عبدالحسین زرینکوب در اسفند ۱۳۰۱ در بروجرد در ایران به دنیا آمد. او ادیب، تاریخنگار، منتقد ادبی، نویسنده، و مترجم برجستهٔ ایران معاصر است. زرینکوب در رشتهٔ ادبیات فارسی در دانشگاه تهران تحصیل کرد. آثار او بهعنوان مرجع عمده در مطالعات تصوف و مولویشناسی شناخته میشود. او از تاریخنگاران برجستهٔ ایران است و آثار معروفی در تاریخ ایران و تاریخ اسلام دارد. این آثار به دلیل بیان ادبی و حماسی تاریخ از آثار پرفروش در میان ایرانیان هستند. زرینکوب بیش از ۴ دهه در دانشگاه تهران، ادبیات فارسی، تاریخ اسلام و تاریخ ایران تدریس کرد و پس از انقلاب ۱۳۵۷، با مرکز دایرةالمعارف بزرگ اسلامی همکاری کرد؛ از جمله اینکه ۶۵۰۰ کتاب و مجله را به دایرةالمعارف بزرگ اسلامی اهدا کرد. افزون بر دانشگاههای ایران، زرینکوب در دانشگاههای کالیفرنیا، آکسفورد و سوربن بهعنوان استاد مهمان تدریس کرد. «دو قرن سکوت» و «تاریخ ایران بعد از اسلام» از آثار مهم عبدالحسین زرینکوب است که بسیار موردتوجه علاقهمندان به تاریخ ایران قرار گرفته است. «پیر گنجه در جستوجوی ناکجاآباد» دربارهٔ زندگی و آثار نظامی و «دیدار با کعبهٔ جان» دربارهٔ زندگی و آثار خاقانی نیز از کتابهای تاریخی ادبی دیگر او هستند. «بامداد اسلام»، «تصوف ایرانی در منظر تاریخی آن»، «از کوچهٔ رندان»، «آشنایی با تاریخ ایران»، «صدای بال سیمرغ»، «شعلهٔ طور: دربارهٔ زندگی و اندیشهٔ حلاج»، «فرار از مدرسه» و «روزگاران: تاریخ ایران از آغاز تا سقوط پهلوی» از دیگر آثار عبدالحسین زرینکوب هستند. او پیش از مرگش در سال ۱۳۷۸ آثار متنوع و مهمی منتشر کرد.
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۴۴ صفحه
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۴۴ صفحه