کتاب ارزش میراث صوفیه
معرفی کتاب ارزش میراث صوفیه
کتاب ارزش میراث صوفیه نوشتۀ عبدالحسین زرین کوب در انتشارات امیرکبیر به چاپ رسیده است.
درباره کتاب ارزش میراث صوفیه
کتاب ارزش میراث صوفیه پژوهشی دربارۀ تاریخ تصوف و ارزیابی میراث آن است. این کتاب در اصل، متشکل از یادداشتهایی است که پیشتر عبدالحسین زرینکوب بدون هیچ نظم خاصی و به صورت مقالاتی دنبالهدار در مجلۀ یغما چاپ میکرد. وقتی این مقالات مورد توجه قرار گرفت او تمامی یادداشتها را به صورت کامل و مرتب در قالب این کتاب درآورد که چندین برابر مجموعه مقالات یغما بودند.
زرینکوب در ارزش میراث صوفیه نشان میدهد که جریان تصوف چگونه از زهد آغاز شد، به محبت گرایید و سرانجام آن چیزی شد که امروز میشناسیم. او قلمرو عرفان، زهد، محبت، شیخ و خانقاه، حکمت صوفیه را واکاویده و نقاط مثبت و منفی آراء و عملکرد صوفیان را ارزیابی کرده است. او بخشی را به عقاید صوفیه و آداب و رسوم بزرگان این قوم اختصاص داده است؛ بنابراین میتوان این کتاب را پژوهشی در احوالات عرفانی، حکمت صوفیه و مروری بر عقاید عرفا و صوفیان نامآور دانست.
خواندن کتاب ارزش میراث صوفیه را به چه کسان پیشنهاد میکنیم
به دوستداران تاریخ تصوف و پژوهشهای ادبی پیشنهاد میکنیم.
درباره عبدالحسین زرینکوب
عبدالحسین زرینکوب ۲۹ اسفند ۱۳۰۱ در بروجرد، لرستان به دنیا آمد. او در بروجرد تحصیلات اولیهاش را به پایان رساند. اما هنگامی که به سال آخر دبیرستان رسید، تنها کلاس تنها دبیرستان شهر، تعطیل شد. او برای تکمیل تحصیلاتش به تهران آمد و در رشته ادبی درس خواند. پس از اینکه دبیرستان را به پایان رساند به بروجرد برگشت تا در دبیرستان تدریس کند. او در دانشگاه تهران در رشته زبان و ادبیات فارسی درس خواند و پایاننامه دکترایش با نام نقد شعر؛ تاریخ و اصول آن را زیر نظر استاد بدیعالزمان فروزانفر تحویل داد. زرینکوب در ۱۳۳۵ در دانشگاه تهران، به عنوان دانشیار مشغول به کار شد. او درسهای تاریخ اسلام، تاریخ ادیان و کلام و تصوف را تدریس میکرد. او در سالهای ورودش به دانشکده با قمر آریان، از نخستین زنان فارغالتحصیل دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، آشنا شده بود. آنها پس از نه سال تصمیم به ازدواج گرفتند و پس از ازدواج تحصیلاتشان را تا مقطع دکتری ادامه دادند. جالب است بدانید که دکتر زرینکوب نفر اول کنکور دکتری و دکتر قمر آریان نفر دوم کنکور بودند. آنها پس از ازدواج در کشورهای مختلفی مانند هند، لبنان و چندین کشور اروپایی زندگی کردند.
از عبدالحسین زرینکوب تابهحال کتابهای بسیاری مانند نقد ادبی، سیری در شعر فارسی، پیر گنجه در جستجوی ناکجاآباد (درباره نظامی گنجوی)، از کوچه رندان: درباره زندگی و اندیشه حافظ، سرّ نی: نقد مثنوی معنوی، پله پله تا ملاقات خدا: درباره زندگی و اندیشه مولانا، صدای بال سیمرغ: درباره زندگی و اندیشه عطار، فرار از مدرسه (درباره امام محمد غزالی) و.... منتشر شده است. او در ۲۴ شهریور ۱۳۷۸ در تهران چشم از جهان فروبست.
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۷۸ صفحه
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۷۸ صفحه