کتاب سیمای رستم و خاندان او در حماسه های ملی ایران
معرفی کتاب سیمای رستم و خاندان او در حماسه های ملی ایران
کتاب «سیمای رستم و خاندان او در حماسه های ملی ایران» نوشتۀ مرضیه حسنکی است و انتشارات هورین آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب سیمای رستم و خاندان او در حماسه های ملی ایران
رستم معروفترین و محبوبترین شخصیت شاهنامۀ فردوسی، فرزند زال و رودابه و همچنین از نوادگان گرشاسب است. او در زمرۀ بزرگترین شخصیتهای حماسی، ادبی و اسطورهای در ادبیات ایران قرار میگیرد. خاندان رستم چه پیش از او و چه پس از او همواره جنگاوران و پهلوانان بزرگی را پرورش داده است. ازاینرو شناخت این خاندان درس آزادگی به خوانندگان میدهد و آنها را با روحیات پهلوانی، سلحشوری، مبارزه با ظالمان، از خودگذشتگی و جوانمردی آشنا میکند.
مرضیه حسنکی برای نوشتن دربارۀ خاندان رستم ترتیب تاریخی شخصیتها را در نظر گرفته است بنابراین ابتدا از گرشاسبنامه آغاز کرده و سپس به تحلیل شخصیتهای شاهنامه، بهمننامه و برزونامه پرداخته است تا بتواند تصویری جامع از آنان را فراروی خوانندگان قرار دهد. او در کتاب سیمای رستم و خاندان او در حماسه های ملی ایران تلاش کرده است ۴ اثر حماسی مهم شاهنامه، گرشاسبنامه، برزونامه، بهمننامه را واکاوی کرده و به تحلیل شخصیت و کنش رستم و دیگر پهلوانان خاندانش بپردازد و از این طریق شباهتها، همسوییها و تفاوتهای آنها را مشخص کند. برای مثال در اثری مثل برزونامه رستم که دلیرترین پهلوان ایرانی بهحساب میآید شخصیتی ضعیف و حتی ناجوانمرد توصیف شده است یا در بهمننامه فرامرز پهلوان سلحشوری است که دلاوریهایش فراوان بیان شده اما در شاهنامه به ندرت از فرامز سخن به میان آمده است.
کتاب سیمای رستم و خاندان او در حماسه های ملی ایران ۵ فصل دارد. فصل اول: کلیات، فرضیهها، اهداف، پیشینه و روششناسی است. فصل دوم به جایگاه خاندان رستم در گرشاسبنامه میپردازد. فصل سوم جایگاه رستم و خاندان او در شاهنامه است، فصل چهارم بررسی جایگاه رستم و خاندان او در برزونامه است و فصل پنجم جایگاه رستم و خاندان او در بهمننامه تحلیل و بررسی شده است.
خواندن کتاب سیمای رستم و خاندان او در حماسه های ملی ایران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به علاقهمندان به شاهنامه و داستانهای حماسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب سیمای رستم و خاندان او در حماسه های ملی ایران
«رستم بزرگترین چهرهٔ حماسی ادب فارسی و از نامآوران ادبّیات اساطیری جهان است. او بازتابی از روح آزادیخواه یک ملّت است و ازاینرو، محبوبترین شخصیّت حماسی در میان تودهٔ مردم ایران به شمار میرود. محبوبیّتی که شاید یکی از انگیزههای حکیم طوس در سرودن شاهنامه باشد. او نمایندهٔ مهمترین خاندان پهلوانی ایران است. خاندانی که پیش از رستم نیز جنگاوران بزرگی را در دامان خود پرورانده است و پیشینهای به دیرینگی سیستان دارد. در واقع سلحشوری مردهریگی است که در این دودمان از پدر برای پسر به یادگار گذاشته شده است. جایجای زندگی هرکدام از این پهلوانان پر از پند و اندرز است. روحیات سلحشوری، عشق به آرمان، ستیز با ستمپیشگان و آزادگی در سرتاسر زندگی آنان به چشم میخورد. این ویژگیها و نیز ازخودگذشتگی و جوانمردي در رستم بهعنوان بزرگترین پهلوان سیستان، بیش از دیگران نمود دارد. رستم نه تنها پهلوانزاده است بلکه فرزندان او نیز در زمرۀ جنگاوران بزرگ روزگار خود بهشمارمیروند.»
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۰۰ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۰۰ صفحه
نظرات کاربران
عالی