کتاب روش های ممنوعه کنترل ذهن
معرفی کتاب روش های ممنوعه کنترل ذهن
کتاب روش های ممنوعه کنترل ذهن نوشتهٔ دانیل اسمیت و ترجمهٔ سارا مروجی است. انتشارات کدیور این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب روش های ممنوعه کنترل ذهن
کتاب روش های ممنوعه کنترل ذهن به بررسی تکنیکهای کنترل ذهن میپردازد که در بیشتر جوامع و فرهنگها به دلیل تأثیرات منفی و خطرناکشان، ممنوع یا محدود شدهاند. این کتاب قصد دارد تا رازهای تاریک و تکنیکهای پنهان روانشناسی انسانی که توسط افراد یا گروهها برای کنترل ذهن و رفتار دیگران استفاده میشود را افشا کند. روش های ممنوعه کنترل ذهن به تحلیل عمیق و شفاف تکنیکهای مختلفی میپردازد که در گذشته برای دستکاری ذهن و افکار انسانها استفاده شدهاند. نویسنده با معرفی روشهای پیچیده و منفی مانند هیپنوتیزم، دستکاری و فریب، شستشوی مغزی، اقناع و روانشناسی انسانی، به بررسی ابعاد مختلف این تکنیکها و چگونگی کاربرد آنها در کنترل افراد و جوامع میپردازد. موضوعات اصلی کتاب عبارتاند از
- شرح تکنیکهای هیپنوتیزم برای تغییر رفتار و الگوهای فکری افراد.
- روشهایی که از طریق آنها میتوان ذهن فرد را به نحوی هدایت کرد که او به انجام کارهایی تن دهد که در حالت عادی انجام نمیدهد.
- روشهای فریبآمیز برای تغییر تصور افراد و هدایت آنها به سمت اهداف خاص.
- تحلیل عمیق از چگونگی تاثیرات گروههای اجتماعی، تبلیغات، و رسانهها بر ذهن فرد.
- چگونگی اقناع افراد برای پذیرش ایدهها یا انجام کارهایی که ممکن است مخالف خواستههای اصلی آنها باشد.
خواندن کتاب روش های ممنوعه کنترل ذهن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران موفقیت و خودیاری پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب روش های ممنوعه کنترل ذهن
«شستشوی مغزی اولین نوع از کنترل ذهن است که در مورد آن بحث میشود. شستشوی مغزی اساساً فرایندی است که افراد برای اتخاذ آرمانها و ارزشهای جدید، متقاعد به رها کردن عقایدی میشوند که در گذشته داشتهاند. روشهای زیادی برای انجام شستشوی مغزی وجود دارد، گرچه تمام آنها بد تلقی نمیشوند. برای مثال، اگر شما اهل کشور افریقا هستید و بعد به امریکا نقل مکان میکنید، اغلب مجبورید ارزشها و آرمانهایتان را به خاطر همرنگ جماعت شدن با فرهنگ کشور جدید و محیطی که در آن قرار دارید، تغییر دهید؛ به عبارت دیگر، افرادی که در اردوگاههای کار اجباری هستند یا زمانی که دولت دیکتاتور جدیدی روی کار میآید، اغلب فرآیند شستشوی مغزی را طی میکنند تا شهروندان را متقاعد سازند که به طور مسالمتآمیز از آنها پیروی نمایند. بیشتر مردم راجع به ماهیت شستشوی مغزی برداشت اشتباه دارند. برخی از افراد ایدههای پارانوئیدی بیشتری در مورد این عمل دارند، از جمله دستگاههای کنترل ذهن که توسط دولت حمایت میشوند و تصور میشود بهراحتی مانند یک کنترل از راه دور روشن میشوند. از سوی دیگر، افراد شکاکی وجود دارند که معتقد نیستند شستشوی مغزی اصلاً امکانپذیر است و هرکسی که ادعا میکند این اتفاق افتاده، دروغ میگوید. در بیشتر موارد، عمل شستشوی مغزی تقریباً حد وسط این دو ایده قرار میگیرد. در طول عمل شستشوی مغزی، سوژه متقاعد میشود باورهایش را در مورد چیزی، از طریق ترکیبی از روشهای مختلف تغییر دهد. تنها یک رویکرد وجود ندارد که بتواند در طی این فرایند استفاده شود، از این رو قرار دادن این عمل در چهارچوبی نسبتاً منظم میتواند سخت باشد. در اکثر موارد، سوژهها از تمام دانستههایشان جدا میشوند. از آنجا به بعد، در حالتی احساسی رو به افول میروند که قبل از معرفی مفاهیم جدید، باعث آسیبپذیریشان میشود. زمانی که سوژهها این اطلاعات جدید را جذب میکنند، برای بیان ایدهها و افکار مبنی بر توافق با ایدههای جدید پاداش دریافت میکنند. این پاداش چیزی است که برای تقویت شستشوی مغزیِ در حال وقوع استفاده میشود. شستشوی مغزی مقولهی جدیدی برای جامعه نیست. برای مدت مدیدی این روشها روی افراد استفاده میشوند. برای مثال، در یک رویداد تاریخی، افرادی که اسیر جنگی بودند، اغلب قبل از متقاعد شدن به تغییر جناحها، از لحاظ روحی آسیب میدیدند. برخی از موفقترین موارد از این افراد منجر به این میشد که زندانی با شور و اشتیاق زیادی به جناح جدید گرایش پیدا میکرد. این تمرینها در ابتدا خیلی جدید بودند و اغلب بر حسب اینکه چه کسی در شرایط تغییر بود، با زور اِعمال میشدند. در طول زمان، عبارت شستشوی مغزی بسط پیدا کرد و روشهای نسبتاً بیشتری برای جهانیتر شدن این عمل معرفی شد. از آنجایی که بیشتر این ایدهها برای نشان دادن اینکه چطور ممکن است مردم از طریق ترغیب طرز فکرشان را تغییر دهند، استفاده میشدند؛ روشهای جدیدتر به حوزه روانشناسی تکیه کردند.»
حجم
۷۹۱٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۵۳ صفحه
حجم
۷۹۱٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۵۳ صفحه