دانلود و خرید کتاب هنر تصمیم گیری دیمون زاهاریادس ترجمه احمد لطیفیان
تصویر جلد کتاب هنر تصمیم گیری

کتاب هنر تصمیم گیری

معرفی کتاب هنر تصمیم گیری

کتاب هنر تصمیم گیری نوشتهٔ دیمون زاهاریادس و ترجمهٔ احمد لطیفیان است. انتشارات اندیشه آگاه این کتاب را منتشر کرده است. نویسنده در این اثر ۱۴ تاکتیک مؤثر برای کنترل سوگیری‌های ذهنی، مدیریت هیجانات و گرفتن تصمیمات جسورانه در زندگی ارائه کرده است.

درباره کتاب هنر تصمیم گیری

دیمون زاهاریادس در کتاب هنر تصمیم گیری (How to Make Better Decisions) بیان کرده است که بسیاری از ما تصمیم‌گیری را امری بدیهی می‌دانیم. اغلبِ انتخاب‌های افراد بدون ارزیابی کافی متغیرهایی که بر نتیجه کار اثر می‌گذارند، انجام می‌شود. عدم توجه ما به این متغیرها باعث می‌شود که تصمیماتی ناآگاهانه بگیریم. این یک قانون است که اگر عوامل تأثیرگذار در فرایند تصمیم‌گیری را نادیده بگیرید به‌احتمال‌زیاد شکست خواهید خورد. به عقیدهٔ نویسنده اگر به فرایند تصمیم‌گیری خود توجه بیشتری کنیم می‌توانیم نتایج تصمیمات خود را بهبود بخشیم. به‌جای اعتماد به شهودمان، باید با بررسی اصولی هر متغیری که ممکن است بر نتایج تصمیمات ما اثر بگذارد، به نتایج بهتری دست یابیم. درنهایت، این که یاد بگیرید چگونه به‌طور مداوم تصمیمات درستی بگیرید امری شدنی است. این کتاب ابزارهای لازم برای انجام این کار را در اختیار شما قرار می‌دهد. در کتاب حاضر، سیستم‌های ساده و مؤثری در اختیار شما قرار می‌گیرد تا با اعتمادبه‌نفس کامل از آن‌ها برای تصمیم‌گیری منطقی و سریع استفاده کنید.

خواندن کتاب هنر تصمیم گیری را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران آثار موفقیت و خودیاری و کسانی که می‌خواهند تکنیک‌های تصمیم‌گیری را فرا بگیرند، پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب هنر تصمیم گیری

«در فصل مربوط به «تاکتیک شماره ۱۰: نادیده گرفتن مغلطه هزینه ازدست‌رفته»، هزینه فرصت ازدست‌رفته را موردبحث قرار دادیم. هزینه فرصت به‌طور خلاصه یعنی منابعی که ما به یک کار اختصاص می‌دهیم را نمی‌توان برای پیگیری کارهای دیگر استفاده کرد. به عبارت بهتر، هر تصمیمی که می‌گیریم یک هزینه فرصت دارد.

«پارادوکس انتخاب» یعنی اینکه هزینه فرصت باعث ایجاد مانع بر سر راه فرآیند تصمیم‌گیری ما می‌شود. این اصطلاح توسط روانشناسی به نام بری شوارتز۴۶ در کتابی به نام «پارادوکس انتخاب: چرا بیشتر کمتر است» ابداع شد. شوارتز خاطرنشان می‌کند که داشتن گزینه‌های فراوان در ابتدا یک مزیت به نظر می‌رسد اما به طرز متناقضی، وقتی‌که مجبور شویم یکی از گزینه‌ها را از بین گزینه‌های دیگر انتخاب کنیم این مزیت تبدیل به یک مشکل می‌شود. درواقع به گفته شوارتز، گزینه‌های زیاد نه‌تنها باعث اضطراب در ما می‌شود بلکه پس از انتخاب نیز به دلیل گزینه‌هایی که در این فرآیند کنار گذاشته‌ایم، ناگزیر پشیمان می‌شویم.

برای مثال فرض کنید برای خرید یک بطری سس سالاد به یک فروشگاه مواد غذایی مراجعه می‌کنید. وقتی وارد می‌شوید ده‌ها گزینه به شما ارائه می‌شود و مطمئن نیستید که کدام‌یک را انتخاب کنید و در این هنگام احساس اضطراب می‌کنید. وقتی در راهرو ایستاده و به قفسه‌های پرشده خیره می‌شوید، بلاتکلیفی به وجود می‌آید. درنهایت یکی را انتخاب می‌کنید اما پس از تصمیم خود، به دلیل جایگزین‌های خوشمزه‌ای که آن‌ها را انتخاب نکرده‌اید (هزینه فرصتها) پشیمان می‌شوید. این مثال نمونه‌ای از پارادوکس انتخاب است.

داشتن گزینه‌های بیشتر به معنی آزادی انتخاب است که خوب است اما درعین‌حال منجر به بلاتکلیفی، اضطراب، فلج در تصمیم‌گیری و درنهایت پشیمانی می‌شود. یکی از راه‌های تسریع تصمیم‌گیری، اجتناب از این پدیده است. وقتی با گزینه‌های زیادی روبرو می‌شوید، فوراً اکثر آن‌ها را نادیده بگیرید و روی دو یا سه مورد از گزینه‌ها تمرکز کنید. بیایید به فروشگاه فرضی خود برگردیم. با خودتان عهد ببندید که ۹۵ درصد از سس‌های سالاد را نادیده بگیرید و در عوض روی تعداد معدودی تمرکز کنید که در گذشته آن‌ها را امتحان کرده‌اید. یکی را انتخاب و بقیه را فراموش کنید. تصمیم سریع، نتایج قابل‌اعتماد و پشیمانی صفر.

نکته نهم: به دنبال طناب نجات باشید»

بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است