کتاب مسابقات عطش (جلد اول)
معرفی کتاب مسابقات عطش (جلد اول)
کتاب «مسابقات عطش (جلد اول)» نوشتۀ سوزان کالینز و ترجمۀ رویا فولادوند است و انتشارات ربط آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب مسابقات عطش (جلد اول)
کتاب مسابقات عطش، اولین جلد از یک سهگانه، داستانی در ژانر علمی - تخیلی و دیستوپیایی است که به تصویری تیرهوتار از آیندهای پسا آخرالزمانی میپردازد. این کتاب خواننده را به دنیای خیالی پانم میبرد، جایی که یک حکومت استبدادی و قدرتمند به نام «کاپیتول» در کنار ۱۲ منطقۀ فقرزدهای که تحت کنترل آن هستند، وجود دارد. به دنبال شورشی ویرانگر که توسط بخش سیزدهم پانم هدایت شده بود و با شکست و نابودی آن همراه شد، «کاپیتول» هر سال مسابقاتی به نام «مسابقات عطش» برگزار میکند تا قدرت و تسلط خود را به مردم نشان دهد و شورشیان احتمالی را به یاد عواقب هرگونه مقاومت بیندازد. در این مسابقات، هر سال از هر منطقه یک پسر و یک دختر بین ۱۲ تا ۱۸ساله انتخاب میشوند تا در نبردی زنده و بیرحمانه شرکت کنند. آنها مجبورند در نبردی مرگبار به مقابله با یکدیگر بپردازند تا فقط یک نفر بهعنوان برنده زنده بماند. وقتی پریم، خواهر کوچک کتنیس اوردین، بهعنوان یکی از نمایندگان منطقۀ دوازدهم انتخاب میشود، کتنیس ۱۶ساله برای نجات او داوطلب میشود و وارد مسابقهای میگردد که به عقیده او همانند حکم مرگ است. کتنیس که در زندگیاش بارها با خطرات مرگ دستوپنجه نرم کرده، این بار نیز تمام تلاشش را میکند تا زنده بماند.
مسابقات عطش علاوه بر روایت جذاب و پرکشش خود، مضامینی عمیق از جمله نابرابری اجتماعی، قساوت و بیرحمی قدرت و تمایل بشر به بقا و انسانیت را به تصویر میکشد. این داستان بامهارت کالینز در شخصیتپردازی و ایجاد لحظات نفسگیر، به یکی از پرطرفدارترین کتابهای نوجوانان تبدیل شد و جایزههایی چون گلدن داک سال ۲۰۰۹ را نیز به دست آورد. فیلمی موفق نیز بر اساس این کتاب در سال ۲۰۱۲ ساخته شد که موفقیتهای بیشتری برای این اثر رقم زد و شخصیت کتنیس اوردین به یکی از قهرمانان بهیادماندنی دنیای داستانی معاصر تبدیل کرد.
مسابقات عطش داستانی از بقا، مقاومت و تلاش برای انسان ماندن در شرایط سخت است و خواننده را به تفکر دربارۀ تأثیرات اجتماعی و اخلاقی این شرایط وامیدارد. این کتاب نقطۀ آغازی برای سهگانهای است که بسیاری آن را یکی از تأثیرگذارترین داستانهای ژانر دیستوپیایی در عصر حاضر میدانند.
خواندن کتاب مسابقات عطش (جلد اول) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به نوجوانان و علاقهمندان به کتابهای علمی تخیلی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مسابقات عطش (جلد اول)
«وقتی بیدار شدم، سمت دیگر تخت سرد بود انگشتانم پی گرمای بدن پریم روي تخت میگشتند، اما فقط پوشش زبر کرباس روتختی را یافتند. حتماً خواب بدی دیده بود و چهاردستوپا به سمت مادرمان رفته. البته که همین کار را کرده. امروز، روز انتخاب بود خودم را روی یکی از آرنجهایم بلند کردم. اتاقخواب برای دیدن آنها بهاندازه کافی روشن بود. خواهر کوچکترم، پریم، روی پهلویش چرخیده بود و خودش را در آغوش مادرم جمع کرده بود، گونههایشان بههمچسبیده بود. مادرم در خواب جوانتر به نظر میرسید، اگر چه شکسته شده بود، اما بازهم جوانتر به نظر میرسید.»