کتاب بیع با ثمن شناور
معرفی کتاب بیع با ثمن شناور
کتاب بیع با ثمن شناور نوشتۀ محمدمهدی حفیدی در انتشارات دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی به چاپ رسیده است. این کتاب موضوع بیع با ثمن شناور را از دیدگاه فقهی مذاهب اسلامی و قانون مدنی ایران و مصر بررسی کرده است.
درباره کتاب بیع با ثمن شناور
عقد یا بیع با ثمن شناور، عبارت است از عقودی که در حین انعقاد، ثمن در آنها معین نشده و تعیّن ثمن وابسته به زمان آینده، یا نظر شخص ثالث باشد. مسئلهای که در میان فقها مشهور است لزوم تعیین قطعی ثمن معامله و آگاهی طرفین به مورد معامله است. به عبارت دیگر، مبیع و ثمن معامله باید معلوم و معین باشد و در صورت جهل به آن، بطلان بیع را به دنبال خواهد داشت. در مقابل این نظریه، عدهای عقیده دارند که وجود نوعی جهل در ثمن نیز مصحح عقد بیع است. این نوع عقود البته بر مبنای قانون مدنی ایران باطل هستند؛ زیرا در تمامی عقود، مورد معامله و ثمن بایستی معلوم و معین باشد.
کتاب بیع با ثمن شناور ضمن معرفی ثمن شناور، معاملات بیع با ثمن شناور و مصادیق آن و نیز ضابطههایی که تعیین ثمن به آنها ارجاع داده میشود به این پرسشها پاسخ داده است: مبانی فقهی و حقوقی و دلایل پذیرفتن یا نپذیرفتن ثمن شناور از سوی فقهای مذاهب اسلامی و حقوقدانان ایرانی و بینالمللی چیست؛ فقهای مذاهب اسلامی در مورد این معاملات چه نظری دارند؛ تفاوت این نوع معاملات با معاملات غرری چیست؛ با توجه به قوانین موضوعۀ ایران و مصر، بهویژه مواد قانون مدنی، جایگاه چنین معاملاتی در حقوق این دو کشور چیست؛ ضابطۀ کفایت علم اجمالی به موضوع معامله چیست و آیا در بیع میتوان چینی تسامحی روا داشت یا نه.
خواندن کتاب بیع با ثمن شناور را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران کتابهای فقه و حقوق پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب بیع با ثمن شناور
«شناساندن قرارداد بیع در قالب الفاظ اندک و عبارتی کوتاه کاری است سهل و ممتنع. سهل به نظر میرسد چون بیع، مفهومی آشنا برای همگان است و کاری است که روزانه بیشتر افراد آن را انجام میدهند. درعینحال دشواریهایی نیز دارد؛ زیرا موشکافی فقیهان دراثنای قرون متمادی و دقت نظر حقوقدانان خواستهاند در تعریفی موجز، ارکان و شرایط بیع را بگنجانند و حتی در پی آن بودهاند تعریف آن را که وجوه تمایز آن را از قراردادهای مشابه، بیان کنند، باعث شده تا تعاریف گوناگونی از بیع پیشنهاد و بیان شود.»
حجم
۱٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۵۱ صفحه
حجم
۱٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۵۱ صفحه