کتاب نظریه دولت در مکتب کلامی و فقهی علامه شهید سیدمحمدباقر صدر
معرفی کتاب نظریه دولت در مکتب کلامی و فقهی علامه شهید سیدمحمدباقر صدر
کتاب نظریه دولت در مکتب کلامی و فقهی علامه شهید سید محمدباقر صدر نوشتۀ سید محمدجواد قربی در انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است.
درباره کتاب نظریه دولت در مکتب کلامی و فقهی علامه شهید سید محمدباقر صدر
کتاب نظریه دولت در مکتب کلامی و فقهی علامه شهید سید محمدباقر صدر جزوی از طرح تدوین تاریخ انقلاب اسلامی در مرکز اسناد انقلاب است. سید محمدباقر صدر فقیه، مرجع تقلید و رهبر دینی شیعیان عراق بود و این کتاب، اندیشۀ سیاسی او را در باب دولت مطلوب بررسی میکند.
کتاب نظریه دولت در مکتب کلامی و فقهی علامه شهید سید محمدباقر صدر در ۳ فصل تدوین شده است که عبارتاند از:
فصل ۱: نظریه دولت در تقریرات شهید صدر
فصل ۲: مختصات دولت در اندیشه شهید صدر
فصل ۳: ارکان دولت مطلوب اسلامی در اندیشه سیاسی شهید صدر
خواندن کتاب نظریه دولت در مکتب کلامی و فقهی علامه شهید سید محمدباقر صدر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران اندیشۀ سیاسی و کلام و عقاید اسلامی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب نظریه دولت در مکتب کلامی و فقهی علامه شهید سید محمدباقر صدر
«به اعتقاد شهيد صدر دولت بهدليل نقشی که در پيادهسازی احکام اسلامی، حراست از ارزشهای دینی، رونقدادن فعّاليّتهای اجتماعی و آبادانی و پيشرفت دارد، امری لازم و ضروری است. دولت مطلوب در انديشهی ايشان، دولتی مشروط به رعایت موازين شرعی و قانونی و مصلحت عمومی است. از نظر وی مصداق عينی و اصيل اين دولت، حکومت پيامبران و صالحان در تاريخ بشر و اسلام، و جمهوری اسلامی در جهان معاصر است. دولت جمهوری اسلامی، الگوی برتری است که به اعتقاد وی، سايرِ نظامها و جوامع میتوانند از آن الگو بگيرند. از نظرگاه ايشان ساختارِ دولت اسلامي به گونهای است که بايد مبانی مکتبی و اخلاق در سياست مدنی، نقش فعالی داشته باشد و در عين حال، دولت در نظام اسلامی غايتمند و دارای هدفهای والاست. اين رويکرد مکتبی دولت اسلامی، منجر به جلوگيری از مناسبات استثماری در جامعه، زيستِ مؤمنانهی کارگزاران و تصحيح روابط بينالمللی دولت اسلامی در خصوص مصالح جهان اسلام میشود. علامه شهید صدر، با هوشمندی و نبوغی ویژه به طرح نظریهی استخلاف، استئمان و استئمام میپردازد و نقش انسان مسلمانِ متعهد را در مشروعیتدهی به حکومت تبیین و ساختار حکومت اسلامی را برمبنای خرد جمعی و مشورت مؤمنانه مهندسی میکند.»
حجم
۲٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۴۰۸ صفحه
حجم
۲٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۴۰۸ صفحه