کتاب یکی مثل همه ۱
معرفی کتاب یکی مثل همه ۱
کتاب الکترونیکی «یکی مثل همه ۱» نوشتهٔ محمدرضا حدادپور جهرمی را نشر حداد منتشر کرده است. این اثر داستانی با محوریت زندگی و دغدغههای یک طلبهٔ جوان در فضای معاصر ایران روایت میشود و به موضوعات اجتماعی، فرهنگی و دینی، بهویژه چالشهای تبلیغ دین در میان نسل جدید میپردازد. نویسنده با نگاهی انتقادی و روایی، فضای حوزهٔ علمیه، مسجد و تعاملات میان روحانیون، نوجوانان و خانوادهها را به تصویر کشیده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب یکی مثل همه ۱
«یکی مثل همه ۱» اثری داستانی است که در قالب روایتی پیوسته، زندگی یک طلبهٔ جوان به نام داوود را در بستر حوزهٔ علمیه و مسجد شهری به تصویر میکشد. محمدرضا حدادپور جهرمی در این کتاب، با تمرکز بر فضای تبلیغ دینی و چالشهای ارتباط با نسل جدید، به آسیبشناسی برخی رفتارهای افراطی و سنتی در میان روحانیون و فعالان مذهبی میپردازد. داستان در دورهای معاصر و در ماه رمضان رخ میدهد و از زاویهٔ دید چند شخصیت روایت میشود؛ از جمله داوود، نرجس ایزدی، الهام و خانوادههای محله. ساختار کتاب مبتنیبر روایتهای متوالی و گفتوگوهای زنده میان شخصیتهاست که فضای حوزه، مسجد و خانه را بهصورت موازی پیش میبرد. نویسنده تلاش کرده است با استفاده از زبان روزمره و شخصیتپردازی متنوع، دغدغههای نسل جوان، فاصلههای نسلی و چالشهای جذب نوجوانان به مسجد و فعالیتهای دینی را بازتاب دهد. این کتاب در دستهٔ رمانهای اجتماعی-دینی قرار میگیرد و با رویکردی انتقادی و واقعگرایانه به موضوعات روز جامعه و دینداری میپردازد.
خلاصه داستان یکی مثل همه ۱
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان «یکی مثل همه ۱» با معرفی جمعی از روحانیون حوزهٔ علمیه آغاز میشود که در غیاب امام جماعت مسجدالرسول، بهدنبال جایگزینی برای او هستند. پس از بحث و جدل میان طلبهها، داوود، طلبهٔ جوان، غیرمعمم و متفاوت از دیگران، بهعنوان گزینهای غیرمنتظره برای این مسئولیت انتخاب میشود. داوود که اهل مطالعه و رسانه است و ظاهر و رفتار متفاوتی با طلبههای سنتی دارد با تردید و بیمیلی این مسئولیت را میپذیرد و وارد مسجد میشود. در مسجد، داوود با فضایی روبهرو میشود که از نظر جمعیت و نشاط فاصلهٔ زیادی با گذشته دارد. او با ایدههای نو و شناخت نیازهای نوجوانان تلاش میکند با برگزاری مسابقات بازیهای رایانهای و فوتبال، بچهها را به مسجد جذب کند. این رویکرد با مخالفت و انتقاد برخی اعضای هیئت امنای مسجد و فعالان مذهبی روبهرو میشود که نگران تغییرات و ورود افراد جدید با ظاهر و رفتار متفاوت به مسجد هستند. در کنار روایت داوود، داستان زندگی الهام و مادرش المیرا و همچنین نرجس ایزدی بهعنوان مسئول بخش خواهران مسجد، بهصورت موازی روایت میشود. اختلافات نسلی، چالشهای ارتباطی، قضاوتها و سوءتفاهمها میان اعضای مسجد و خانوادهها، فضای داستان را شکل میدهد. داوود با وجود مخالفتها و مشکلات، سعی میکند با زبان و دغدغههای نسل جدید ارتباط برقرار کند و فضای مسجد را برای نوجوانان و خانوادهها جذابتر سازد. داستان با شکلگیری جبههای از زنان فعال و حمایت برخی خانوادهها از داوود و همچنین مقاومت گروهی دیگر، به فراز و نشیبهای تازهای میرسد که زمینه را برای ادامهٔ روایت در جلدهای بعدی فراهم میکند.
فهرست کتاب یکی مثل همه ۱
قسمت بیستم: مسجدالرسول
قسمت بیستویکم: مسجدالرسول
قسمت بیستودوم: منزل مهدوی
چرا باید کتاب یکی مثل همه ۱ را بخوانیم؟
این کتاب با نگاهی متفاوت به مسائل روز جامعهٔ دینی و فاصلههای نسلی، تلاش میکند تصویری ملموس از چالشهای تبلیغ دین در میان نوجوانان و خانوادههای امروزی ارائه دهد. روایت زنده و شخصیتپردازی متنوع، امکان همذاتپنداری با دغدغهها و تردیدهای نسل جدید و همچنین مشکلات ساختاری در نهادهای دینی را فراهم میکند. «یکی مثل همه ۱» نهتنها به آسیبشناسی فضای مسجد و حوزه میپردازد، بلکه راههایی برای ارتباط مؤثرتر با نسل جوان و بازنگری در روشهای سنتی تبلیغ دین پیشنهاد میدهد. این اثر برای کسانی که بهدنبال شناخت بهتر فضای اجتماعی و دینی معاصر هستند، مناسب است.
مطالعهٔ این کتاب برای علاقهمندان به رمانهای اجتماعی-دینی، فعالان فرهنگی و مذهبی، طلاب و روحانیون و همچنین والدینی که دغدغهٔ ارتباط با نسل نوجوان را دارند، مناسب است.
بخشی از کتاب یکی مثل همه ۱
«یکی از آخوندها به نام سلمانی که حدوداً سیساله بود و محاسن بلندی داشت و از همه دهاندارتر بود، در حالی که دهانش کف کرده بود با حالت خاصِ علمایی و مصلحتاندیشی میگفت: «آقا مگه مسجدالرسول جایِ کمی هست؟ محلهٔ پولدار و کلاسبالای شهر نیست که هست؛ آدمهاش خاص نیستن که هستن؛ دومین مسجد بزرگ این شهر بعد از مصلای جمعه نیست که هست؛ از قدیم الایام، علما در اونجا منبر نمیرفتن که میرفتن. دیگه من چطوری باید بگم که این مسجد چقدر مهمه؟! الان هم که ده روز از ماه رمضون گذشته. رفیق عزیز ما، حاج آقای مهدوی، هم بندهٔ خدا برای دومین بار کرونا گرفته و حالش خیلی بده و فکر نکنم تا آخر ماه رمضون بتونه برگرده مسجد. من میگم یکی از بین خودمون که تجربهٔ مسجدداری و منبر و سروکلهزدن با اون مردم داره، جای حاجی مهدوی رو بگیره تا ببینیم بعدش خدا چی میخواد! بد میگم حاجآقا؟»
حاج آقا خلج چیزی نگفت و همینطورکه سرش پایین بود، کمی سرش را تکان داد. یکی دیگر از آخوندها که سعادتپرور نام داشت و یکی دو سال از سلمانی کوچکتر بود، اما ماشاءالله عمامهٔ بزرگی بسته بود و کمی چاقتر از بقیه بود، گفت: «نباید سنگر به اون مهمی خالی بمونه. خدا بیامرزه پدرتون. شنیدم مرحوم پدرتون بیست سال تو اون محل نماز و منبر داشتن. طوری که مسجدالرسول رو به اسم پدر بزرگوار شما میشناختن. درسته که مردم رو همینطور رها کنیم و مؤمنین و مؤمنات اونجا بیکسوکار بشن؟ نه! مشخصه که نه! پیشنهادم اینه که خودِ حاج آقای سلمانی که ماشاءالله رودست ندارن و مبلغ درجهٔ یکی هستن، بسمالله بگن و سنگر رفیقمون رو خالی نذارن!»»
یکی از جالب ترین کتابایی که خوندم بود، هم طنز داشت هم نکته سنجی، یه رمان که در مورد کار تبلیغی داوود طلبه ی امروزیه که حتی معمم نشده! با ۱۰ روز تاخیر یعنی از ۱۱ ام ماه رمضون میره مسجد
اینکه یه نفر بتونه از داستان های واقعی همچین روایت های بی نظیری داشته باشه واقعا فوق العاده ست! آقای جهرمی واقعا نویسنده توانمندی ان :) این کتاب به داستان داوودی که بین دیگران به دیوید معروفه و بدون اینکه انتظارشو داشته
پیشنهاد می کنم که هر کسی کار فرهنگی با نوجوانان انجام میده بخونه
به نظرم تمام افرادی که کار با نوجوان میکنن و تمام افراد مسجدی پیر و جوون باید این کتابو بخونن کتابای حدادپور کلا در عین اینکه رمان گونه و روانه ، نکات عالی و آموزنده و کاربردی زیادی داره ،
نشان دادن تلاش که ثمر میشینه رو عالی ترسیم کردن
خیلی کتاب جالبی است هر سه جلد را بخوانید چون شخصیت اصلی یکی است
کتابش خوب بود و واقعا برای مبلغین برای جذب نسل جوان عالیه
توصیف صحنه ها و بیان فضای حاکمه توسط نویسنده فوق العاده است. داستان این کتاب ، ماجرای مبتلا به این روز های جامعه ی ماست و قشر خشکه مذهب را در خلال داستان اصلی نمایش میدهد که عامل دین زدگی خیلی
واقعا متشکرم از نویسنده به جهت داستان زیبا و عالی و متن بسیار خوب و روان... خداوند هرآنچه که از خیر هست نصیبتون کنه.. کتابی شیرین، جذاب، کمدی و قابل تامل