دانلود و خرید کتاب تحزب و سیاست ورزی حزبی در ایران (جلد اول؛ ۱۲۸۵ - ۱۳۶۸) مظفر شاهدی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب تحزب و سیاست ورزی حزبی در ایران (جلد اول؛ ۱۲۸۵ - ۱۳۶۸)

کتاب تحزب و سیاست ورزی حزبی در ایران (جلد اول؛ ۱۲۸۵ - ۱۳۶۸)

معرفی کتاب تحزب و سیاست ورزی حزبی در ایران (جلد اول؛ ۱۲۸۵ - ۱۳۶۸)

کتاب تحزب و سیاست ورزی حزبی در ایران (جلد اول؛ ۱۲۸۵ - ۱۳۶۸) نوشتهٔ مظفر شاهدی است. پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی این کتاب را منتشر کرده است.

درباره کتاب تحزب و سیاست ورزی حزبی در ایران (جلد اول؛ ۱۲۸۵ - ۱۳۶۸)

کتاب تحزب و سیاست ورزی حزبی در ایران (جلد اول؛ ۱۲۸۵ - ۱۳۶۸) به بررسی تاریخی و در چارچوب دیسپلین علم تاریخ می‌پردازد و تلاش می‌کند، مسئلهٔ تحزب و سیاست‌ورزی حزبی را در سال‌های ۱۲۸۵- ۱۳۶۸ مورد داوری قرار دهد. این مهم مستلزم بهره‌گیری گسترده و درعین‌حال، دقیق و سامان‌یافته از اسناد و منابع متنوعی است که‌ به‌رغم اهمیت قابل‌توجهی که دارند، علاوه بر ضرورت نقد تاریخی از دامنهٔ دسترسی همسانی هم برخوردار نیستند. بالاخص تا جایی که به‌ اسناد و منابع آرشیوی، اسناد و مدارک طبقه‌بندی شدهٔ رسمی محرمانه و احیاناً اسناد غیررسمی،‌ ولی مهم خصوصی یا غیرخصوصی‌ و امثالهم مربوط می‌شود، به دلایلی که عموم اهالی رشته‌‌ٔ علم تاریخ هم از آن آگاهی دارند، امکان بسیار کمی وجود داشته که محققان‌ در فرآیندی که آغاز تا انجام پژوهش را در برمی‌گیرد، بتوانند، به همه و بلکه بخش اعظم منابع مطالعاتی مورد نیاز موضوع پژوهش خود دسترسی پیدا کنند. 

کتاب حزب و سیاست ورزی حزبی در ایران (جلد اول؛ ۱۲۸۵ - ۱۳۶۸) به‌ مسئله تحزب در ایران، طی سال‌های ۱۳۵۷- ۱۳۶۸ می‌پردازد که نویسنده آن را به ‌مثابهٔ سومین فرصت تاریخی بالقوه، برای نهادینه‌‌شدن تحزب و سیاست‌ورزی رقابت‌آمیز حزبی در چارچوب یک نظام سیاسی تکثرگرا، صورت‌بندی کرده است. این برهه با پیروزی انقلاب، در بهمن سال ۱۳۵۷ آغاز می‌شود و تا هنگام رحلت امام خمینی در خرداد سال ۱۳۶۸ ادامه می‌یابد. دربارۀ دلایل عبور جامعهٔ ایرانی از تکثرگرایی دورهٔ انقلاب به‌ وضعیت انسداد سیاسی دورهٔ پساانقلابی، دیدگاه‌های مختلفی ارائه شده است؛ از جمله اخوان‌کاظمی ضمن گردآوری و تلقیق دیدگاه‌های مختلف، علل ناکامی احزاب سیاسی در ایران را در ذیل پنج عامل کلی تاریخی- ساختاری، اقتصادی،‌ حقوقی- قضایی، فرهنگی و عملکردی صورت‌بندی کرده است. در این اثر، از استبداد و ساختار مطلقه‌ قدرت، حضور تعیین‌کننده ایلات و عشایر در عرصۀ سیاسی، تقابل سنت و مدرنیسم،‌ بدبینی عمومی نسبت به‌ اصل تحزب، ضعف جامعه مدنی، حضور احزاب حکومت‌ ساخته، وابستگی احزاب به‌کشورهای خارجی و ایدئولوژی‌های الحادی و جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، به عنوان مهم‌ترین عوامل تاریخی- ساختاری نهادینه نشدن سیاست‌ورزی حزبی در ایران سخن به‌ میان آمده است. کتاب فوق در دو جلد و ده فصل تألیف و تدوین گردیده است: فصل اول تا ششم در جلد اول است:

  • فصل اول: کلیات؛ 
  • فصل دوم: پیشینهٔ تحزب و سیاست‌ورزی حزبی در ایران (۱۲۸۵- ۱۳۵۷)؛ 
  • فصل سوم: تبارشناسی تاریخی احزاب و تشکل‌های سیاسی به‌انقلاب‌پیوسته؛ تعاملات و تعارض‌ها (۱۳۲۰- ۱۳۵۷)؛
  • فصل چهارم: یک اتحاد مصلحت‌جویانه - انقلاب تا پیروزی (۱۳۵۶- ۱۳۵۷)؛ 
  • فصل پنجم: رابطهٔ جریان‌های سیاسی به‌انقلاب‌پیوسته با تفکر حزبی، تکثرگرایی و سیاست‌ورزی حزبی در آستانهٔ پیروزی انقلاب؛
  • فصل ششم: تبیین حقوقی- قانونی جایگاه تحزب و حکمرانی حزبی (از رفراندوم تعیین نوع نظام تا تصویب و تأیید نهایی قانون اساسی) دغدغه‌ها، مجادلات نظری و صف‌بندی‌های سیاسی جریان‌های سیاسی به‌ انقلاب‌ پیوسته؛
  • فصل هفتم: تحزب و سیاست‌ورزی حزبی در مرحله گذار: از انتخابات ریاست‌جمهوری تا گشایش مجلس شورای ملی؛ 
  • فصل هشتم: بحران دموکراسی در ایران؛ تکثرگرایی و سیاست‌ورزی حزبی از خرداد ۱۳۵۹ تا مهر ۱۳۶۰؛ 
  • فصل نهم: عبور از تکثرگرایی؛‌ تحزب و سیاست‌ورزی حزبی در سال‌های ۱۳۶۰- ۱۳۶۸؛
  • فصل دهم: نتیجه‌گیری و یافته‌های پژوهش؛

خواندن کتاب تحزب و سیاست ورزی حزبی در ایران (جلد اول؛ ۱۲۸۵ - ۱۳۶۸) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران علوم سیاسی و روابط بین‌الملل پیشنهاد می‌کنیم.


نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۳٫۷ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۵۸۶ صفحه

حجم

۳٫۷ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۵۸۶ صفحه

قیمت:
۱۳۷,۷۶۰
تومان