کتاب دو دهه با اقتصاد ایران
معرفی کتاب دو دهه با اقتصاد ایران
کتاب الکترونیکی «دو دهه با اقتصاد ایران» نوشتهٔ علیرضا بختیاری در انتشارات دنیای اقتصاد تابان چاپ شده است. این کتاب به تاریخ مختصر روزنامه دنیای اقتصاد میپردازد.
درباره کتاب دو دهه با اقتصاد ایران
در کتاب دو دهه با اقتصاد ایران تاریخچهٔ روزنامه دنیای اقتصاد و نقش آن در انعکاس تحولات اقتصادی کشور به تفصیل بررسی شده است. کتاب از ۱۵ فصل تشکیل شده است که با پرداختن به اصول کلی مقالهنویسی از جمله تعریف مقاله و مقدمات لازم برای نگارش آن آغاز میشود.
فصلهای ابتدایی کتاب دو دهه با اقتصاد ایران، به تحلیل تاریخ روزنامهنگاری ایران از دوران قاجار تا دهه ۱۳۸۰ میپردازد و نشان میدهد که چگونه روزنامهها تحت تأثیر وقایع سیاسی و اجتماعی مختلف، شکل گرفته و تکامل یافتهاند. از روزنامههای اولیه مانند کاغذ اخبار و وقایع اتفاقیه تا روزنامههای مهم دوران معاصر مانند کیهان و اطلاعات، همه بهطور مختصر معرفی میشوند.
در فصول میانی و پایانی کتاب، علیرضا بختیاری به جزئیات بیشتری دربارهٔ چگونگی شکلگیری و توسعه روزنامه دنیای اقتصاد پرداخته است. این بخشها شامل تجزیه و تحلیل چالشها، موفقیتها و راهبردهایی است که این روزنامه را به یکی از منابع معتبر اقتصادی در ایران تبدیل کرده است. نویسنده با ارائهٔ تجارب خود در مدیریت و هدایت این روزنامه، به بررسی عواملی میپردازد که میتواند به موفقیت سایر فعالیتهای فرهنگی و اقتصادی نیز کمک کند.
کتاب همچنین به بررسی دقیق دو دههٔ اخیر اقتصاد ایران میپردازد و تاثیرات مختلف سیاستهای اقتصادی، تحریمها، و دیگر عوامل داخلی و خارجی را بر اقتصاد کشور تحلیل میکند. با استفاده از این تحلیلها، نویسنده نشان میدهد که چگونه روزنامه دنیای اقتصاد توانسته است با پایبندی به اصول حرفهای و اخلاقی، به انعکاس دقیق و منصفانهٔ این تحولات بپردازد.
کتاب دو دهه با اقتصاد ایران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به علاقهمندان به حوزههای اقتصاد و روزنامهنگاری پیشنهاد میکنیم. این کتاب بهویژه برای دانشجویان، پژوهشگران و فعالان اقتصادی که به دنبال درک عمیقتری از تحولات اقتصادی ایران هستند، مناسب است.
بخشی از کتاب دو دهه با اقتصاد ایران
«به منبع دیگری هم برای تامین مالی فکر کردم: به اعتبار سوابق اجراییام، دوستان زیادی در بخشهای مختلف صنعت، اعم از دولتی و خصوصی داشتم و میتوانستم امیدوار باشم که آنها در زمینه آگهی و اشتراک و خرید روزنامه یاریام کنند؛ اما استفاده از این امکان را کاری درست و روشی مطمئن نمیدانستم. پس تصمیم گرفتم بهجای تقاضای کمک از دیگران، هزینههای انتشار را از خود روزنامه بهدست آورم و از دوستانم بهجای کمک مالی، مشورت بگیرم و درعینحال، اهمیت یک روزنامه اقتصادی و تاثیر احتمالی آن بر فضای کسبوکار و فعالیت ایشان را برایشان توضیح دهم. بعدها معلوم شد تشریح و تبیین هدفهای روزنامه برای دوستان، موثرتر از کمک مالی خواستن از ایشان بوده است؛ زیرا طولی نکشید که دفتر روزنامه محل آمدوشد بزرگانی شد که آشنایی و دوستی با ایشان قطعا بر کمکهای تجاری احتمالی ایشان رجحان داشت و دارد. همنشینی با دوستانی که غالبا صاحبنظران امور مالی و صنعت و بازرگانی ایران و جهان بودند، این فرصت را در اختیارم گذاشت که از سویی دغدغههای اقتصادی ایران را از زبان متخصصان بشنوم و از سوی دیگر، هدفهای روزنامه دنیای اقتصاد را برای کنشگران موثر کشور توضیح دهم. تعاملات گسترده با اهل نظر، که طیف گستردهای از تصمیمگیران دولتی و فعالان بخش خصوصی را دربر میگرفت، فرصت مغتنمی بود که از آن بهره فراوان بردم و جا دارد همینجا از همه کسانی که به من چیزهایی آموختند سپاسگزاری کنم.»