کتاب رساله حالات سالکان (دفتر اول)
معرفی کتاب رساله حالات سالکان (دفتر اول)
کتاب الکترونیکی رساله حالات سالکان (دفتر اول) نوشتۀ سیدعباس موسوی مطلق است و انتشارات واژه پرداز اندیشه آن را منتشر کرده است. کتاب رساله حالات سالکان (دفتر اول)، راهنمایی برای گام گذاشتن در مسیر الهی و رسیدن به خشنودی پروردگار است.
درباره کتاب رساله حالات سالکان (دفتر اول)
سیر به معنای حرکت و سلوک به معنای توجه و آشناشدن با حرکت و سیر است. به همین علت سیروسلوک الی الله به معنای حرکت به سمت خدا و آشنایی و لذتبردن از مسیر است. اگر کسی میخواهد با خصوصیات مسیر سلوک الی الله آشنا شود و با چشمباز پا در این طریق گذارد خوب است که از دو بال قرآن و عترت بهره بگیرد؛ زیرا در این دو یادگار رسولالله هر آنچه از اسباب و لوازم هشدارها خطرات نیاز است وجود دارد. در سیر و سلوک، حالات و مقاماتی برای سالک پدید میآید. حال نزد عارفان تأثر قلب از وارداتی است که از ناحیه محبوب میآید و مقامْ صفاتی است که برای سالک ملکه میشود از اینرو حالْ صفتی غیر دائم و مقامْ صفتی دائم است. برخی حال را موهبتی از جانب خداوند و مقام را امری کسبی و نتیجه مجاهده و ریاضت سالک میدانند. ازجمله حالات و مقامات سالک قبض و بسط، محبت، شوق، خوف، رجا، انس و هیبت است. یکی از حالاتی که گاهی بر سالک عارض میشود، شَطْح است. شطح به سخنانی گفته میشود که در حالت وجد و بیخودی و به هنگام غلبه حق، در حال شدت وجد بیان شود، به گونهای که در آن هنگام جز حق نبیند. کتاب رساله حالات سالکان (دفتر اول)، حاصل تجربیات نویسنده و حاصل یادداشتهای کوتاهی است که برای اطرافیان خود مینگاشتند.
خواندن کتاب رساله حالات سالکان (دفتر اول) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای کسانی که به مباحث دینی و عرفانی علاقه دارند مناسب است.
بخشی از کتاب رساله حالات سالکان (دفتر اول)
«اهل معرفت لازمه سلوک را عبور از منزل شهوات طبیعی و مشتهیات نفسانی میدانند. سالک در سلوکش باید از لباس صفات بشری خارج شود و از ظلمت تعین خودی که حجاب اصل و حقیقت اوست جدا گردد و پرده پندار را از روی حقیقت بردارد.
عرفا برای سلوک شرایطی ذکر کردهاند، ازجمله:
ترک دلبستگی به مال و جاه
ترک اخلاق رذیله
صلح با بندگان
شفقت به آنان
عزلت و کنارهگیری از مظاهر دنیوی
صمت و ترک سخن بیهوده
گرسنگی
بیداری در شب
ذکر
تبعیت از استاد و مرشد کامل...»
حجم
۴٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۰۱ صفحه
حجم
۴٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۰۱ صفحه