کتاب تزاحم حـق مسکن و ریاست خانواده در فقه و نظام حقوقی ایران
معرفی کتاب تزاحم حـق مسکن و ریاست خانواده در فقه و نظام حقوقی ایران
کتاب «تزاحم حـق مسکن و ریاست خانواده در فقه و نظام حقوقی ایران» نوشتۀ فاطمه صالحی نصر است و کلید پژوه آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب تزاحم حـق مسکن و ریاست خانواده در فقه و نظام حقوقی ایران
یکی از موضوعات مهم و خاص حقوق مدنی، خانواده است. خانواده از اهمیت و جایگاه اساسی و ویژهای برخوردار است. علت آن این است که بر پایۀ عواطف و ارزشهای اخلاقی بنا شده است، بنابراین نقش و نفوذ هنجارهاى اخلاقی در خانواده بسیار چشمگیرتر از قواعد امرى و انعطافناپذیر حقوق است، هر چقدر اخلاق در روابط خانوادگی پررنگتر باشد، خانواده استحکام بیشترى خواهد داشت.
ریشۀ بسیارى از اختلافها و بیثباتیهایی که در خانوادهها دیده میشود برآمده از ناآشنایی یا بدفهمی قواعد حقوقی یا نقص و نارسایی مقرّرات قانونی حاکم بر آن دارد. به همین دلیل است که قوانین باید باتوجهبه مقتضیات زمان و مکان و شرایط جامعه وضع شود تا بتواند روابط خانوادگی خوب و درست را تضمین کند. شاید این درست باشد که براى تحکیم بنیاد خانواده، وجود یک سرپرست لازم است و بدون آن، خانواده به سستی کشیده میشود؛ اما خودسریها و اعمال قدرت بی جا هم بنیاد خانواده را متزلزل خواهد کرد؛ بنابراین مردان، نباید از حق سرپرستی خود سوءاستفاده کنند وتنها میتوانند در محدودۀ شرع، اقدامی انجام دهند. کتاب تزاحم حـق مسکن و ریاست خانواده در فقه و نظام حقوقی ایران به طور مفصل به این موضوع میپردازد و خانوادهها را از حقوق و قوانین آگاه میکند.
کتاب تزاحم حـق مسکن و ریاست خانواده در فقه و نظام حقوقی ایران در ۴ فصل تنظیم شده است. عناوین فصلهای کتاب عبارت است از: «فصل اول: بررسی شرط ضمن عقد در نکاح»، «فصل دوم: حق مسکن و آثار آن بر روابط زوجین»، «فصل سوم: قوامیت و ریاست خانواده و تعارض آن با حق مسکن» و «فصل چهارم: جمعبندی نهایی»
خواندن کتاب تزاحم حـق مسکن و ریاست خانواده در فقه و نظام حقوقی ایران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دانشجویان رشتۀ حقوق و مشاوران خانواده پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب تزاحم حـق مسکن و ریاست خانواده در فقه و نظام حقوقی ایران
«تعریفی از نکاح در قانون مدنی ایران به عمل نیامده و نیز در اکثر فقهی تعریفی از آن نشده است. در حین حال در زبان فارسی بهازای نکاح همان عقد ازدواج و یا وضعیت حاصل از آن عقد را نوشتهاند. برخی از فقهاي عامه عقد نکاح را به اینگونه تعریف کردهاند: «نکاح، عقدی است که بهموجب آن زن و مردی بهمنظور تشکیل خانواده و شرکت در زندگی با یکدیگر متحد میشوند». تعریف معروف و کلاسیک در حقوق انگلیس از ازدواج آمده چنین است: «وحدت ارادی یک زن و یک مرد برای زندگی». در قوانین برخی کشورهای اسلامی در تعریف نکاح به هر دو جنبه استمتاع جنسی و تشکیل زندگی مشترک اشاره شده است».
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۹۲ صفحه
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۹۲ صفحه