کتاب نفوذ در ایران
معرفی کتاب نفوذ در ایران
کتاب الکترونیکی نفوذ در ایران اثری از گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی است. این کتاب دربارۀ مرور برنامههای نفوذ و جاسوسی انگلیس در ایران است و به تحلیل نقش تاریخی و معاصر این کشور در تحولات ایران میپردازد.
درباره کتاب نفوذ در ایران
این کتاب با هدف بررسی تاریخچۀ نفوذ و دخالت دولت بریتانیا در ایران نوشته شده است. نویسندگان به نقش انگلستان در تحولات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران پرداخته و موارد متعددی از نفوذ نرم و سخت این دولت را بازگو کردهاند. از جمله موضوعات بررسیشده در کتاب، دخالت انگلیس در تغییر نظامهای حکومتی ایران، مانند انتقال سلطنت از قاجار به پهلوی، و همچنین غارت منابع ملی و تحمیل قحطی بزرگ در دوران جنگ جهانی اول است.
کتاب نفوذ در ایران به تشریح ابزارهای نفوذ از جمله استفاده از دولتهای دستنشانده، تفرقهافکنی مذهبی و قومی، و اعمال سیاستهای استعماری در جهت تضعیف هویت ملی ایرانیان پرداخته است. علاوه بر این، به تلاشهای انگلیس برای اثرگذاری بر تصمیمگیریهای کلان کشور و دسترسی به منابع ملی ایران اشاره دارد. این روند نفوذ از قرون گذشته تاکنون ادامه داشته و کتاب تلاش میکند مخاطبان را نسبت به این مسائل آگاه سازد.
کتاب نفوذ در ایران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به تاریخ معاصر ایران، پژوهشگران حوزه نفوذ و استعمار، و تمامی کسانی که به شناخت نقش کشورهای خارجی در تحولات داخلی ایران علاقه دارند، مناسب است.
بخشی از کتاب نفوذ در ایران
«در سالهای اخیر، مسئله نفوذ، داغ ترین و مهمترین مسئله اخبار و خبرگزاریها در کنار مسئله هستهای است. هشدارهای متعدد مقام معظم رهبری گواه عمق نگرانی ایشان از این مسأله و نزدیک بودن خطر میباشد. ایشان در تعدادی از سخنرانیهای خود، مسأله نفوذ و انواع آنرا تشریح نمودهاند. ما نیز سعی نمودیم که این موارد پراکنده را جمع بندی کنیم تا به تعریف مشخص و جامعی از نفوذ و انواع آن از نگاه مقام معظم رهبری دست یابیم:
۱- نفوذ موردی (فردی): سادهترین شکل نفوذ همین نفوذ موردی میباشد که در آن، دشمن، جاسوس یا جاسوسانی را در لباس دوست وارد دستگاه مورد نظر میکند و سعی میکند تا از طریق آنها به اهداف خود برسد.
هدف در این مدل از نفوذ، گاه کسب اطلاعات و یا ارائه اطلاعات نادرست است و گاهی نیز، هدف آنها دخالت در امور تصمیم گیری است تا تصمیمات آن نهاد یا سازمان در راه منافع دشمنان گرفته شود.
۲- نفوذ اقتصادی: حوزه اقتصاد، یکی از عرصههای تلاش دشمنان برای نفوذ است. در این حوزه دشمن میکوشد به گونهای عمل نماید تا اقتصاد ایران به سمت وابستگی پیش برود و به خودکفایی دست نیابد.
آنها سعی میکنند تا اقتصاد ایران را به دست گیرند تا هر وقت که اراده کردند کشور را به زانو درآورند.
۳- نفوذ امنیتی: در این حوزه، نفوذ بیشتر جنبه سخت افزاری دارد و در این عرصه، نهادهای نظامی و انتظامی کشور (نیروهای مسلح) باید هوشیار باشند. دشمن سعی میکند از طرق مختلف از تواناییهای نظامی کشور و نیز ضعفهای آن کسب اطلاعات نماید تا در زمان لازم امنیت کشور را مورد خطر قرار دهد. بحمدالله دشمن در این عرصه همواره شکست خورده است.»
حجم
۲۰۷٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه
حجم
۲۰۷٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه