دانلود و خرید کتاب سیزده چهارده گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی
تصویر جلد کتاب سیزده چهارده

کتاب سیزده چهارده

معرفی کتاب سیزده چهارده

کتاب سیزده چهارده نوشتۀ گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی در انتشارات شهید ابراهیم هادی به چاپ رسیده است. این کتاب دربارۀ تجربه‌های نزدیک به مرگ در زمینۀ حجاب است و به این موضوع در دل حکایات تاریخی و آیات و روایات نیز می‌پردازد.

درباره کتاب سیزده چهارده

کتاب سیزده چهارده موضوع حجاب و حیا را در حوزه‌های مختلف از دل تاریخ تا آیات و روایات تا تجربه‌های نزدیک به مرگ دنبال می‌کند. یکی از موضوعات همیشه جنجالی و عجیب، تجربه‌های کسانی است که نزدیکی به مرگ را تجربه کرده‌اند. کتاب سیزده چهارده نشان می‌دهد که  کسانی که تجربه‌های نزدیک به مرگ داشته‌اند در مورد حجاب و حیا چه می‌گویند؟ در این کتاب، ۲۰ روایت به‌صورت داستان‌های کوتاه آمده و تجربه‌گران نزدیک به مرگ مطالب عجیبی از گرفتاری کسانی که به حجاب و حیا بی‌توجه بوده‌اند بیان کرده‌اند. در کنار آن تاریخچۀ حجاب و پوشش در روزگار قدیم و جدید هم بررسی شده و به موضوع زن در گذشته و حال، از نگاه اسلام و غرب نگاهی انداخته شده است.

عنوان کتاب سیزده چهارده از روی یکی از وقایع تاریخ معاصر ایران برداشته شده است. دوره‌ای که رضا شاه تصمیم گرفت فرمان برداشتن برقع و پوشیه را صادر کند. کتاب می‌گوید سال ۱۳۱۴، اوج تقابل‌ها در زمینۀ حجاب بود و به نقطۀ عطفی در تاریخ فرهنگ این سرزمین تبدیل شد.

خواندن کتاب سیزده چهارده را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

به دوستداران کتاب‌های اخلاق اسلامی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب سیزده چهارده

«در آیه ۱۳ سوره حجرات می‌فرماید: «ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را گروه‌ها و قبیله‌ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید. (این‌ها ملاک برتری نیست،) گرامی‌ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست...» طبق این آیه، هر چه درجه تقوی بالاتر باشد آن شخص نزد خداوند گرامی‌تر است و کاری به زن و مرد بودن آن ندارد. یا در جای جای قرآن، زنان و مردان را مخاطب اوامر خداوند قرار می‌دهد و حتی وقتی می‌خواهد الگوی خوبی‌ها را برای تمام مردان و زنان معرفی کند، از مریم و آسیه (همسر فرعون) یاد می‌کند و برعکس به عنوان مصداق بدی‌ها نیز، دو زن را معرفی می‌کند. همسران نوح و لوط. اما در زمانی که زن، هیچگونه جایگاه اجتماعی ندارد، پیامبر خاتم (ص) با احترام با شخصیت زن برخورد می‌کند و به مسلمانان نیز این مطلب را یادآور می‌شود. ایشان اینقدر از عظمت مقام مادر برای مسلمانان می‌گوید که تاریخ در مورد زن دگرگون می‌شود. اوج ماجرای حفظ حقوق و مشارکت اجتماعی زن را در ماجرای غدیر مشاهده می‌کنیم. در آن صحرای سوزان، پیامبر (ص) تشت آبی طلب کرده و فرمودند: زن‌ها بیایند و دست خود را در داخل تشت قرار دهند و با علی (ع) بیعت کنند. حتی پیامبر اکرم (ص) در مورد همکاری مرد در خانه و کمک به همسر، مطالبی بیان می‌دارد که برای بسیاری از مردان مسلمان عجیب بود. آنچه از سخنان پیامبر (ص) فهمیده می‌شود این است که مرد، با کمک به همسر خود و تقویت نهاد خانواده، بهترین توشه را برای آخرت خود کسب می‌کند. به این روایت شگفت انگیزی که علی (ع) نقل می‌کند دقت کنیم: روزی حضرت رسول (ص) به منزل ما وارد شد. حضرت فاطمه (س) نزدیک دیگ غذا نشسته بود و من هم برایش عدس تمیز می‌کردم. آن حضرت مرا با لقب ابالحسن صدا کردند و اظهار داشتند: بشنو از من آنچه را که به دستور پروردگارم می‌گویم. هیچ مردی نیست که در کارهای منزل به همسرش کمک کند، مگر اینکه پاداش او به هر تار مویی که بر بدنش روییده باشد، ثواب یک سال عبادتی است که تمام روزهایش را روزه گرفته و تمام شب‌هایش را به عبادت ایستاده، شب زنده داری کرده باشد و خداوند به او ثوابی می‌بخشد که به انبیای صابر خود مثل حضرت داود و یعقوب و عیسی (ع) بخشیده باشد. ای علی، کسی که در کارهای خانه به همسر خود بدون ناراحتی و تکبر خدمت نماید، پروردگار اسمش را در دفتر شهدا ثبت می‌کند و برایش به هر روز و شب، ثواب هزار شهید و به هر قدمی که بر می‌دارد، به آن مرد ثواب حج و عمره می‌دهد و به هر قطره‌ای که از بدنش عرق بیاید، یک خانه در بهشت برایش منظور می‌نماید. ای علی، یک ساعت خدمت کردن به همسر در کارهای خانه، بهتر از هزار سال عبادت و هزار حج و هزار عمره و بهتر از آزاد کردن هزار بنده در راه خدا و هزار جنگ در راه دین و عیادت از هزار مریض و هزار نماز جمعه و هزار تشییع جنازه و سیر کردن هزار گرسنه برای رضای خداوند رحمان و پوشاندن هزار برهنه و اهدای هزار اسب در راه پروردگار و بهتر از هزار دینار به مستمندان صدقه دادن و بهتر از تلاوت تورات و انجیل و زبور و قرآن است و بهتر از آزاد کردن هزار اسیر و بخشیدن هزار شتر به فقراست.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است
گفتم: خُب آن‌ها چشمانشان را حفظ می‌کردند و نگاه نمی‌کردند. به من جواب داد: شما اگر پوشش و حجاب را رعایت می‌کردی و آن‌ها به شما نگاه می‌کردند، دیگر گناهی برای شما نبود. چون خداوند به هر دو گروه زن و مرد دستور داده که چشمانتان را حفظ کنید. اما اکنون به دلیل عدم رعایت دستور خداوند در زمینه حجاب، در گناه آن‌ها شریک هستی. تو باعث این مشکلات شدی و این کار شما، از بین بردن حق مردم در داشتن زندگی آرام است.
mohsen
من دیدم که آلودگی و گنهکاری این مرد، در آیندگان و حتی نسل‌های بعدی او اثرگذار خواهد شد!
mohsen
مردم به چهره تو نگاه می‌کنند و گمراه می‌شوند. هر آتشی در دل جوان‌ها ایجاد کنی، آتشی در زندگی خودت ایجاد می‌شود.
mohsen
او حجاب داشت، اما نه حجابی که پوشش به حساب بیاید. من باتعجب دیدم که از میان هزاران دنبال کننده‌ای که تصاویر او را مشاهده و لایک می‌کردند، افراد بسیاری بودند که با حسرت به چهره او و میز غذای او نگاه می‌کردند، آن‌ها توانایی تهیه این غذاها را نداشتند و این ناراحتی آن‌ها، در زندگی این خانم تأثیر منفی داشت!
mohsen
مرحوم آیت الله ناصری می‌فرمودند: «کسی نیست بگوید من خدا را دوست ندارم؛ همه دوست دارند، اما شرط دوست داشتن تبعیت است.»
نور
خدا به واسطه توبه و حجابم، زندگی خوب و برکت‌های زیادی به من عطا کرد که گفتنی نیست.
mohsen
می‌خواستم به سوی بهشت بروم، اما به من فهماندند: چه کاری برای خدا انجام داده‌ای که می‌خواهی به بهشت بروی!؟ به من گفتند: تو خیلی پرخوابی داشتی، عملی برای این سوی خودت نفرستادی و حال در این بیابان سرگردانی!
نور
جامعه‌ای که از زینت عفاف و حیا و پوشش کامل زنان و غیرت مردان برخوردار باشد و نمایش جاذبه‌های زنانه محدود به خانه و همسر باشد، از یک سو ارزش و منزلت و موقعیت زنان در نظر مردان فوق العاده بالا می‌رود و از سوی دیگر قدرت میل و حرص مردان به جاذبه‌ها و زیبایی‌های زنان افزایش می‌یابد. مردان از آنجا که در خارج خانه به زنان دسترسی ندارند، طبیعتاً به همسران خویش و جاذبه‌های آنان جذب می‌شوند که همین امر، مایه گرانبها شدن آن‌ها، تداوم بخش محبوبیت آنان و استحکام خانواده خواهد بود
sr70
جامعه‌ای که از زینت عفاف و حیا و پوشش کامل زنان و غیرت مردان برخوردار باشد و نمایش جاذبه‌های زنانه محدود به خانه و همسر باشد، از یک سو ارزش و منزلت و موقعیت زنان در نظر مردان فوق العاده بالا می‌رود و از سوی دیگر قدرت میل و حرص مردان به جاذبه‌ها و زیبایی‌های زنان افزایش می‌یابد. مردان از آنجا که در خارج خانه به زنان دسترسی ندارند، طبیعتاً به همسران خویش و جاذبه‌های آنان جذب می‌شوند که همین امر، مایه گرانبها شدن آن‌ها، تداوم بخش محبوبیت آنان و استحکام خانواده خواهد بود.
sr70
جامعه‌ای که از زینت عفاف و حیا و پوشش کامل زنان و غیرت مردان برخوردار باشد و نمایش جاذبه‌های زنانه محدود به خانه و همسر باشد، از یک سو ارزش و منزلت و موقعیت زنان در نظر مردان فوق العاده بالا می‌رود و از سوی دیگر قدرت میل و حرص مردان به جاذبه‌ها و زیبایی‌های زنان افزایش می‌یابد. مردان از آنجا که در خارج خانه به زنان دسترسی ندارند، طبیعتاً به همسران خویش و جاذبه‌های آنان جذب می‌شوند که همین امر، مایه گرانبها شدن آن‌ها، تداوم بخش محبوبیت آنان و استحکام خانواده خواهد بود.
sr70
کاملاً می‌فهمیدم که علت این عذاب‌ها چیست. این‌ها زنان مسلمانی بودند که حریم حجاب و حیا را رعایت نمی‌کردند. ناپاکی، تمام وجود آن‌ها را گرفته بود و هیچ توجهی به دستورات خداوند متعال نداشتند و اینگونه گرفتار بودند.
mohsen
وییس این فرهنگ ایران و زن ایرانی را بزرگترین خطر برای صهیونیست می‌داند و ایران را قابل تبدیل شدن به یک ابرقدرت می‌داند. او اولین بار تئوری تجزیه ایران را مطرح می‌کند.
نور
وییس این فرهنگ ایران و زن ایرانی را بزرگترین خطر برای صهیونیست می‌داند و ایران را قابل تبدیل شدن به یک ابرقدرت می‌داند. او اولین بار تئوری تجزیه ایران را مطرح می‌کند.
نور
او مشاور چندین ریس جمهور آمریکا بود و در مورد ایران نظرات خاصی داشت. او می‌گفت ما با ترکیه و مصر و عربستان و یا هیچ کشور اسلامی دیگر مشکلی نداریم. مشکل ما فقط فرهنگ مردم ایران است. این فرهنگ ایران است که در ۲۰۰۰ سال گذشته هر کشورگشا یا پادشاهی به ایران حمله کرده، در این فرهنگ حل شده!
نور
مرداک چندین سال است که دیگر مصاحبه‌ای نمی‌کند تا اهدافش را در سکوت پیش ببرد. اما آقای مرداک، بیل گیتس، مارک زاکر برگ (مالک اینستاگرام، فیس بوک و واتساپ) و دیگر یهودیان صهیونیست و مشهور و ثروتمند دنیا، یک پدر معنوی یا تئوریسین معروف به نام برنارد لوییس داشتند که خط سیر آینده را برای آن‌ها معرفی کرده. لوییس بزرگترین اسلام شناس یهودی دنیا بود که سال‌ها در کشورهای اسلامی زندگی کرد. نقل است که او تمامی کتاب‌هایی که در زمینه اسلام نگاشته شده را مطالعه کرده و نظرات عجیبی داشت. او هزاران کتاب و مقاله در زمینه اسلام نگاشت. لوییس ۱۰۲ سال عمر کرد و در سال ۲۰۱۸ مُرد.
نور
در تاریخ ایران، اولین زنی که رسماً کشف حجاب کرد، قره العین (زرین تاج) از بزرگان فرقه بابی است که پیروانش را قرتی می‌خواندند. آن‌ها در هرزگی و فساد، پیشرو دیگر فرقه‌ها بودند. بعدها مردم بدون آنکه ریشه این کلمه را یاد آورند، به هر فرد هرزه و فاسد «قرتی» می‌گفتند.
نور

حجم

۲۷۸٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۱۴۴ صفحه

حجم

۲۷۸٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۱۴۴ صفحه

قیمت:
۱۲,۰۰۰
تومان