کتاب سیزده چهارده
معرفی کتاب سیزده چهارده
کتاب سیزده چهارده نوشتۀ گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی در انتشارات شهید ابراهیم هادی به چاپ رسیده است. این کتاب دربارۀ تجربههای نزدیک به مرگ در زمینۀ حجاب است و به این موضوع در دل حکایات تاریخی و آیات و روایات نیز میپردازد.
درباره کتاب سیزده چهارده
کتاب سیزده چهارده موضوع حجاب و حیا را در حوزههای مختلف از دل تاریخ تا آیات و روایات تا تجربههای نزدیک به مرگ دنبال میکند. یکی از موضوعات همیشه جنجالی و عجیب، تجربههای کسانی است که نزدیکی به مرگ را تجربه کردهاند. کتاب سیزده چهارده نشان میدهد که کسانی که تجربههای نزدیک به مرگ داشتهاند در مورد حجاب و حیا چه میگویند؟ در این کتاب، ۲۰ روایت بهصورت داستانهای کوتاه آمده و تجربهگران نزدیک به مرگ مطالب عجیبی از گرفتاری کسانی که به حجاب و حیا بیتوجه بودهاند بیان کردهاند. در کنار آن تاریخچۀ حجاب و پوشش در روزگار قدیم و جدید هم بررسی شده و به موضوع زن در گذشته و حال، از نگاه اسلام و غرب نگاهی انداخته شده است.
عنوان کتاب سیزده چهارده از روی یکی از وقایع تاریخ معاصر ایران برداشته شده است. دورهای که رضا شاه تصمیم گرفت فرمان برداشتن برقع و پوشیه را صادر کند. کتاب میگوید سال ۱۳۱۴، اوج تقابلها در زمینۀ حجاب بود و به نقطۀ عطفی در تاریخ فرهنگ این سرزمین تبدیل شد.
خواندن کتاب سیزده چهارده را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران کتابهای اخلاق اسلامی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب سیزده چهارده
«در آیه ۱۳ سوره حجرات میفرماید: «ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را گروهها و قبیلهها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید. (اینها ملاک برتری نیست،) گرامیترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست...» طبق این آیه، هر چه درجه تقوی بالاتر باشد آن شخص نزد خداوند گرامیتر است و کاری به زن و مرد بودن آن ندارد. یا در جای جای قرآن، زنان و مردان را مخاطب اوامر خداوند قرار میدهد و حتی وقتی میخواهد الگوی خوبیها را برای تمام مردان و زنان معرفی کند، از مریم و آسیه (همسر فرعون) یاد میکند و برعکس به عنوان مصداق بدیها نیز، دو زن را معرفی میکند. همسران نوح و لوط. اما در زمانی که زن، هیچگونه جایگاه اجتماعی ندارد، پیامبر خاتم (ص) با احترام با شخصیت زن برخورد میکند و به مسلمانان نیز این مطلب را یادآور میشود. ایشان اینقدر از عظمت مقام مادر برای مسلمانان میگوید که تاریخ در مورد زن دگرگون میشود. اوج ماجرای حفظ حقوق و مشارکت اجتماعی زن را در ماجرای غدیر مشاهده میکنیم. در آن صحرای سوزان، پیامبر (ص) تشت آبی طلب کرده و فرمودند: زنها بیایند و دست خود را در داخل تشت قرار دهند و با علی (ع) بیعت کنند. حتی پیامبر اکرم (ص) در مورد همکاری مرد در خانه و کمک به همسر، مطالبی بیان میدارد که برای بسیاری از مردان مسلمان عجیب بود. آنچه از سخنان پیامبر (ص) فهمیده میشود این است که مرد، با کمک به همسر خود و تقویت نهاد خانواده، بهترین توشه را برای آخرت خود کسب میکند. به این روایت شگفت انگیزی که علی (ع) نقل میکند دقت کنیم: روزی حضرت رسول (ص) به منزل ما وارد شد. حضرت فاطمه (س) نزدیک دیگ غذا نشسته بود و من هم برایش عدس تمیز میکردم. آن حضرت مرا با لقب ابالحسن صدا کردند و اظهار داشتند: بشنو از من آنچه را که به دستور پروردگارم میگویم. هیچ مردی نیست که در کارهای منزل به همسرش کمک کند، مگر اینکه پاداش او به هر تار مویی که بر بدنش روییده باشد، ثواب یک سال عبادتی است که تمام روزهایش را روزه گرفته و تمام شبهایش را به عبادت ایستاده، شب زنده داری کرده باشد و خداوند به او ثوابی میبخشد که به انبیای صابر خود مثل حضرت داود و یعقوب و عیسی (ع) بخشیده باشد. ای علی، کسی که در کارهای خانه به همسر خود بدون ناراحتی و تکبر خدمت نماید، پروردگار اسمش را در دفتر شهدا ثبت میکند و برایش به هر روز و شب، ثواب هزار شهید و به هر قدمی که بر میدارد، به آن مرد ثواب حج و عمره میدهد و به هر قطرهای که از بدنش عرق بیاید، یک خانه در بهشت برایش منظور مینماید. ای علی، یک ساعت خدمت کردن به همسر در کارهای خانه، بهتر از هزار سال عبادت و هزار حج و هزار عمره و بهتر از آزاد کردن هزار بنده در راه خدا و هزار جنگ در راه دین و عیادت از هزار مریض و هزار نماز جمعه و هزار تشییع جنازه و سیر کردن هزار گرسنه برای رضای خداوند رحمان و پوشاندن هزار برهنه و اهدای هزار اسب در راه پروردگار و بهتر از هزار دینار به مستمندان صدقه دادن و بهتر از تلاوت تورات و انجیل و زبور و قرآن است و بهتر از آزاد کردن هزار اسیر و بخشیدن هزار شتر به فقراست.»
حجم
۲۷۸٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۴۴ صفحه
حجم
۲۷۸٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۴۴ صفحه