کتاب روابط عمومی برای مدیران
معرفی کتاب روابط عمومی برای مدیران
کتاب روابط عمومی برای مدیران نوشتهٔ جواد قاسمی و ویراستهٔ هاله قاسمی است و نشر تماس آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب روابط عمومی برای مدیران
کتاب روابط عمومی برای مدیران، با رویکرد مسئولیت اجتماعی شامل نکاتی برآمده از تجربیات و مجموعه مقالات چاپشده از نویسنده در دوران کاری وی به عنوان یکی از اولین مدیران روابط عمومی کشور و همچنین گفتوگویی با دکتر حمید نطقی، پدر روابط عمومی ایران است.
جواد قاسمی در این کتاب به شرح اهمیت روابط عمومی، تعاریف و جایگاه آن در سازمانها و جامعه، هویت روابط عمومی در ایران و تفاوتها و اشتراکات آن با مبحث تبلیغات پرداخته است. همچنین گفتوگویی با دکتر حمید نطقی، پدر علم روابط عمومی ایران، در فصل سوم این کتاب چاپ شده است. در فصل پایانی کتاب نیز نکاتی عملی مطرح شده است که دانستن شان برای کارشناسان و مدیران روابط عمومی و مدیران سازمانها و شرکتها بسیار مفید است.
درباره جواد قاسمی
جواد قاسمی متولد سال ۱۳۳۰ هجری شمسی، دانشآموخته کارشناسی رشته علوم ارتباطات اجتماعی و کارشناسی ارشد مدیریت است. وی در سال ۱۳۵۹ روابط عمومی و روابط بینالملل بنیاد مستضعفان را بنا نهاده است و تا سال ۱۳۶۸ مدیرکل این مجموعه بوده است. پس از آن به عنوان مدیر کل روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری (هما) و سپس معاون منابع انسانی این سازمان مشغول به کار بوده است. جواد قاسمی همزمان با این امور و سمتها، در حوزه گردشگری نیز فعالیت داشته است و به مدت دو سال معاون سیاحتی بنیاد مستضعفان و ۳ سال نیز معاون سیاحتی هما بوده است. ایشان از بنیانگذاران و مدیران «انجمن روابط عمومی ایران» و «انجمن متخصصان گردشگری ایران» نیز هست. نویسنده این کتاب به مدت دو سال عضو کمیته جهانگردی یونسکو در ایران بوده است.
خواندن کتاب روابط عمومی برای مدیران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران و فعالان حوزهٔ روابط عمومی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب روابط عمومی برای مدیران
«روابط عمومی یکی از شاخههای علوم ارتباطات اجتماعی است و برحسب ضرورت و نیاز از علوم دیگر بهره میبرد. بنابراین روابط عمومی از دیدگاه نظری «علم» به حساب می آید. از سوی دیگر برای ایجاد ارتباط به لحاظ عملی و اجرایی دارای ابعادی تکنیکی است که میتوان از این جنبه، روابط عمومی را «فن» محسوب کرد. همچنین فرایند برقراری ارتباط بنا بر شرایط، موقعیتها و درجه تاثیرگذاری بر مخاطبان، از خلاقیتها، نوآوریها و شیوههای نوین و اثربخش هنری استفاده می کند؛ بنابراین فعالیت روابط عمومی از جنبههای خلاقانه و زیبایی شناسانه «هنر» نیز تلقی میشود.
روابط عمومی بخشی از وظایف مدیریت سازمان و فعالیتی است ممتد، مداوم و طرح ریزی شده که از طریق آن، افراد و سازمان ها می کوشند تا تفاهم و پشتیبانی کسانی را که با آن ها سر و کار دارند، به دست آورند. بر اساس این تعریف که از سوی انجمن جهانی روابط عمومی ارائه شده است، روابط عمومی بخشی از اعمال مدیریت است که اغلب به صورت واحد، بخش، مدیریت یا مجمو های مستقل در نمودار سازمانی زیر نظر مدیریت ارشد سازمان قرار میگیرد.
هدف روابط عمومی، کسب تفاهم و پشتیبانی کسانی است که با سازمان سر و کار دارند. این تفاهم و پشتیبانی از طریق ارتباطات تعاملی و موثر میان فرد یا سازمان از یک سو و مخاطبان از سوی دیگر، پدید می آید. کار روابط عمومی در این میان ایجاد ارتباطی دو سویه به منظور ایجاد حس اشتراک است. در این راستا دفاع از مواضع و کارکردها، اقناع و ترغیب مخاطب و تاثیر بر افکار عمومی در دستور کار این واحد قرار میگیرد.»
فهرست کتاب
پیشگفتار
فصل اول: جستارهایی در روابط عمومی
مقدمه
روابط عمومی چیست؟
روابط عمومی و مسئولیت اجتماعی
لزوم حمایت از سازمانهای مردم نهاد
روابط عمومی و اعتبار اجتماعی سازمان
نقش روابط عمومی در ارتباطات تعاملی
روابط عمومی، مشاور ارشد مدیران
خشت اول گر نهد معمار کج
نقش روابط عمومی در اطلاعمداری و دانایی
روابط عمومی در آستانه فصلی جدید
چشمها را باید شست
روز روابط عمومی، نیازمند هویتی مستقل
مشاوره نخبگان و پویایی روابط عمومی
روابط عمومی و اعتبار اجتماعی سازمان
درک درست از روابط عمومی
روابط عمومی کارآمد
مدیریت تغییر
لزوم تغییر در روند کار روابط عمومی
خطوط کلی ماموریتهای روابط عمومی
ترسیم افقهای روشن
طبقهبندی مدیران روابط عمومی
روز روابط عمومی
فصل دوم: مقالات
نقش روابط عمومی اثرگذار در توسعه آموزش و پرورش
منتورینگ، تحول یادگیری درروابط عمومی
چرا انتخاب مدیر روابط عمومی مهم است؟
فصل سوم: گفتوگو
نگاهی به تبلیغات از دیدگاه روابط عمومی
فصل چهارم: نکته ها
چند نکته کاربردی در ارتباطات و روابط عمومی
سازوکارهای اساسی روابط عمومی
شش ضلعی مخاطبان ارتباط
روابط عمومی یکسونگر
چند توصیه اثرگذار
معیارهای انتخاب مدیر روابط عمومی
شاخصهای روابط عمومی توسعهمدار
حجم
۶۸۰٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۳۶ صفحه
حجم
۶۸۰٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۳۶ صفحه