کتاب گزین گویه های علمی
معرفی کتاب گزین گویه های علمی
کتاب الکترونیکی گزین گویه های علمی نوشتۀ عباس محمدی اصل است و انتشارات دیبای دانش آن را منتشر کرده است. کتاب گزین گویه های علمی، مباحث و نظریههای علمی را از زوایای مختلف بررسی کرده و مسئلۀ خطاپذیری علم بشر را مورد تحلیل و نقد قرار داده است.
درباره کتاب گزین گویه های علمی
علم، یکی از انواع شناختها است که واقعیتهای محدود به زمان و مکانی معین را تحت هدایت نظری، موضوع مطالعه روشمند تجربی قرار میدهد و قوانین استنتاجیاش را دستمایه تدوین نظریه میسازد. تکوین و کارکرد علم هم ریشه در هنجارها و نهادهای اجتماعی برسازندهاش دارد و هم با مطالعه آنها زمینهساز نوسازیشان میشود. این شناخت نظری - تجربی مبتنی بر برنامهریزی زندگی و آزادی اندیشه و بیان و نقد است و در پی حقیقت به عقلانیت عرفی و برآیند معنا از تعاملات نمادین انسانی - اجتماعی تمسک میجوید. نسبت صدق و واقعیت با زندگی روزمره و ترتیبات اجتماعی ضمناً کارآمدی دریافتهای علمی جوامع به اتکای باورهایشان نظیر شناخت عینیت یا تأمل ذهنی در ذهنیت را نشان میدهد. ترقی عقل در علم نیز مبیّن شناخت مکانیسمهای تولید و اثباتپذیری آن در عمل و پاسخگویی به نیازها علاوه بر رعایت قواعد سلوک علمی و نقد اصحاب علم است. چنین است که دانشمندان متوجه اجزای فنی نظریه و تجربه شدند و همچون انتساب معنا به رفتار در زندگی روزمره درصدد توضیح رفتار علمی برآمدند؛ لذا کتاب گزین گویه های علمی میکوشد ضمن بیان مجمل دریافتهای مزبور نزد دانشمندان، زمینهساز تکمیل مشاهده رفتار آنها با نتایج دریافتهایشان برای عموم شود.
خواندن کتاب گزین گویه های علمی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به مباحث علمی و فلسفی مناسب است.
بخشی از کتاب گزین گویه های علمی
«نظریه علمی تجربی است و در صورت ارائه شواهد جدید همیشه در معرض جعل است. به این معنا که هیچ نظریهای هرگز کاملاً قطعی تلقی نمیشود؛ زیرا علم مفهوم خطاپذیری را میپذیرد. کارل پوپر حقیقت را از یقین به شدت متمایز میکند. او مدعی است دانش علمی در جستجوی حقیقت و نه یقین است؛ زیرا همه دانش بشری خطاپذیر و بنابراین غیرقطعی است...»
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۷۴ صفحه
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۷۴ صفحه