کتاب راندو و کروکی از بناهای بندر عباس
معرفی کتاب راندو و کروکی از بناهای بندر عباس
کتاب «راندو و کروکی از بناهای بندر عباس» نوشتۀ حمید روحی است و انتشارات عصر کنکاش آن را منتشر کرده است. کتاب راندو و کروکی از بناهای بندر عباس جلد دوم مجموعۀ هاشور است.
درباره کتاب راندو و کروکی از بناهای بندر عباس
مهندس حمید روحی، مدرس باتجربۀ رشتۀ معماری در مؤسسۀ آموزش عالی دانا، کتاب راندو و کروکی از بناهای بندرعباس را تألیف کرده است. این کتاب جلد دوم مجموعۀ هاشور است. در جلد اول این مجموعه، حمید روحی به اصول ترسیم صحیح با دست آزاد و تکنیکهای یاری دهندۀ آن پرداخته است. در جلد دوم این کتاب، بناهای تاریخی ثبتشدهٔ شهر بندرعباس به صورت کروکی ترسیم و پس از آن با تکنیکهای مختلف راندو شده است. دانشجویان آموزشکدۀ فنی پسران بندرعباس (شهید کرانی) در پاییز ۱۳۹۳ بناهای تاریخی بندرعباس را ترسیم کردند و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس و دانشکده فنی سما در زمستان ۱۳۹۳ و بهار ۱۳۹۴ راندو کردن آنها را با تکنیکهای مختلف بر عهده داشتند.
کتاب راندو و کروکی از بناهای بندرعباس علاوه بر معرفی بناهای شهر بندرعباس، برای تمرین بیان معماری و راندو تمرینات مناسبی ارائه میدهد. بناهای تاریخی شهر بندرعباس که در این کتاب ترسیم و راندو شدهاند عبارت است از: معبد هندوها، مسجد گلهداری، مسجد جامع دلگشا، عمارت کلاهفرنگی، خانه گلهداری، خانه شریف، خانه احمدی، حمام گلهداری، حمام گپ، برکههای باران، برکه گرد، برکه طولی، بادگیر منبر گپ و آبانبار شاهحسینی.
خواندن کتاب راندو و کروکی از بناهای بندر عباس را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دانشجویان معماری، طراحی و نقاشی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب راندو و کروکی از بناهای بندر عباس
«از جمله نشانههای تاریخی بندرعباس که توجه هر تازهوارد را به خود جلب میسازد، بنای سفیدرنگ معبد هندوان است. این معبد در کنار خیابان اصلی شهر قرار دارد و به (پت گوری) معروف است. بنا به نوشتۀ کتاب بندرعباس و خلیجفارس بنای بتخانه در سال ۱۳۱۰ هجری قمری در زمان حکومت محمدخان سعدالملک صورت پذیرفته است ولی سالهاست که متروک شده این بت کده به روایتی به وسیلۀ تجار هندو که از هندوان مولتانی بودند و در گذشته در بندرعباس به شغل تجارت مشغول بودهاند، ساخته شده است. اساس بنای این معبد عبارت است از یک اتاق چهارگوش میانی که طول هر ضلع آن ۴۳۵ سانتی متردر وسط سه ضلع شرقی، جنوبی،غربی آن دری قرار دارد که به راهروی سرپوشیده دورتادور اتاق میانی باز میشود. در وسط ضلع شمالی، معبد محراب مانندی از چوب ساخته شده و در بالای آن نیم گنبدی از گچ به شکل گنبد برپا کردهاند.»
حجم
۱۰۶٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۱۶۶ صفحه
حجم
۱۰۶٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۱۶۶ صفحه