کتاب مرغ قدم (جلد دوازدهم)
معرفی کتاب مرغ قدم (جلد دوازدهم)
کتاب مرغ قدم (جلد دوازدهم) نوشتۀ مسعود ریاعی است. انتشارات عصر کنکاش این مجموعۀ جستار را روانۀ بازار کرده است.
درباره کتاب مرغ قدم (جلد دوازدهم)
مجموعۀ مرغ قدم مجموعهای از متون کوتاهی است که مسعود ریاعی بهصورت روزانه برای استفادۀ مخاطبان در فضای مجازی نوشته است. انتشارات عصر کنکاش برای حفظ آن متنها، اقدام به جمعآوری و چاپ و نشرشان در یک مجموعهٔ ۱۲جلدی کرده است. این مجموعه شامل مباحث اخلاقی و کلامی در حوزۀ اسلام و شریعت و نیز مباحثی در حوزۀ عرفان و سلوک است.
خواندن کتاب مرغ قدم (جلد دوازدهم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به علاقهمندان حوزۀ اخلاق و احادیث پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مرغ قدم (جلد دوازدهم)
«یک تمرین مجرب در مراقبه
اگر به مراقبه نشستی و از همان ابتدا نیروهای مخرب درون و انواع تأثیرات اعم از افکار و احساسات بـر تـو هجوم آوردند، همانطور که بیحرکت نشستهای و کمرت صاف است، نوک انگشتان دست راست را به نرمی به نوک انگشتان دست چپ بچسبان، طوری که ضربان نبض سرانگشتانت را حس کنی. (سرانگشتان حساسترین بخش حس لامسهاند). آنگاه با هر دم یعنی با نفسات به بخش زیرین مغزت یعنی جایی که مخچه و بصلالنخاع (بخش حرکتی مغز قرار دارد، ضربهای لطیف و محسوس وارد کن. یعنی احساس کن که هر نفسات بهمثابۀ یک ضربۀ لطیف به آن نقطه است. این نقطه درست در جایی است که منتهیالیه بالای گردنت محسوب میشود. پس فقط کافی است هنگام تنفسات احساس کنی که هر دم یا نفست، ضربهای لطیف به آن نقطه است. همین بگذار ملائکۀ درونت کارشان را بکنند. تو فقط تسلیموار چند دقیقه در خدمت این تمرین باش... و آنگاه تو موفق شدهای! زیرا محال است که در چنین حالتی ذهن تو بهجای دیگری برود خواهی دید که در این مدت تو به هیچچیز فکر نکردهای و هیچ تأثیراتی تو را به اضطراب و خیالات واهی نکشانده است نیروهای مخرب بر تو مسلط نبودهاند. حتی در این مدت با آنکه چشمانت باز بوده، به چیزی خیره نبودهای و گویی اصلاً مظاهر روبرو وجود خارجی نداشتهاند. چند نوبت که چنین تمرینی را به انجام رسانی، حال و هوای مراقبۀ اصیل دستت میآید و آنگاه دگر نیازی حتی به این تمرین هم نیست؛ زیرا تو با ارادۀ مراقبه گون خود در هر زمان که بخواهی، میتوانی از شر انواع تأثیرات مخرب رها گردی.
"ناممکن برایش بیمعناست! "
تنها آن خدایی را بنده باش که ناممکنها برایش بیمعناست.
همان خدایی که قادر است؛
سوزندگی را از آتش بگیرد [یا نارُ کُونِی بَردَاً و سَلاماً]
و برندگی را از تیغ ابراهیم خلیل
همان بخشندۀ بیمنتهایی که
از مؤثر باز میگیرد اثر
خیر مطلق آورد از بطن شر
رهایی از هر تکیهگاهی تکیه بر خداست
وقتی از همه چیز و همهکس قطع امید کنی، خدا را با تمام وجود حس خواهی کرد اگر تا کنون خداوند را اینگونه احساس نکردهای معلوم است که هنوز ذهنت به چیزها و کسها وابسته است. بدان که رهایی از هر تکیهگاهی تکیه بر خداست. وقتی به چنین کیفیتی دستیابی تمامی عوالم چه بخواهند چه نخواهند. پشتیبان تو خواهند بود.»
حجم
۷۷۵٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه
حجم
۷۷۵٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه