دانلود و خرید کتاب مسجد آبی محسن ذوالفقاری
تصویر جلد کتاب مسجد آبی

کتاب مسجد آبی

انتشارات:نشر معارف
دسته‌بندی:
امتیاز:
۳.۶از ۵ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب مسجد آبی

کتاب مسجد آبی نوشتهٔ محسن ذوالفقاری است و نشر معارف آن را منتشر کرده است. این کتاب مجموعه خاطرات و اقدامات شهید آیت‌الله دکتر بهشتی از مسجد امام علی (ع) است.

درباره کتاب مسجد آبی

دین اسلام از همان زمانی که پیامبر (ص) شروع به تبلیغ آن کردند، یک دین اجتماعی بوده است. تمام آموزه‌های قرآن براساس رعایت حقوق دیگر انسان‌ها است و یک زندگی صرفاً زاهدانه و در انزوا، نزدیک‌ترین حالت به اسلام واقعی نخواهد بود. به همین دلیل یکی از اهداف جمهوری اسلامی ایران نیز گسترش دین اسلام در کشورهای همسایه بوده و با موفقیت در این امر، پا را به دوردست‌ها گذاشته است. کتاب «مسجد آبی» درمورد یکی از همین موفقیت‌ها است؛ مسجدی که در قلب آلمان قرار گرفته است و به نام مبارک امام علی(ع) مزیّن شده است. این مسجد که از سال ۱۳۳۲ شمسی (۱۹۵۳ میلادی) در شهر هامبورگ بنا شده، حاصل تلاش یک ایرانی ساکن آلمان است و در دهۀ بعد از جنگ جهانی ساخته شده است. موضوع این کتاب حول محور فعالیت‌های شهید آیت‌الله دکتر بهشتی (ره) در این مسجد می‌گذرد. ایشان به عنوان مبلغ اسلامی در سال ۱۳۴۴ به آلمان رفته و در شهر هامبورگ مستقر می‌شوند؛ در همین دوره است که مرکز اسلامی هامبورگ با تلاش شیعیان و مسلمانان ساکن در این شهر بنا می‌شود و شهید بهشتی، در راه تبدیل کردن این مکان به مقرّ تجمع و اتحاد مسلمانان، مهم‌ترین نقش را داشته‌اند. 

«محسن ذوالفقاری» محقق و گردآورندۀ محتوای این کتاب است که تماماً از سخنرانی‌ها، کلاس‌های درس، بیانات و خاطرات دکتر برای نگارش این کتاب استفاده کرده است. ما در سه فصلِ «مقدمات و انگیزه‌ها، اقدامات و خاطره‌ها، پرسش‌ها و پاسخ‌ها» تمام اطلاعات مربوط به مسجد آبی و وقایع حاشیه‌ای آن را از زبان شهید بهشتی می‌خوانیم؛ و در این راه تلاش نویسنده برای دسته‌بندی سخنان این متفکر اسلامی و ایجاد امکان آشنایی بهتر با اندیشه ایشان، ارزشمند و ستودنی است. در این کتاب به جزئیاتی مانند چگونگی برخورد با دین در کشورهای اروپایی، نیاز عمومی مردم برای برگزاری جلسات مستمر، نقش حکومت اسلامی در گسترش جهانی مذهب شیعه و نوع واکنش و برخورد این فعّال ایرانی در برخورد با پدیدۀ جهانی دین، پرداخته شده است. در پایان فصل سوم نیز عکس‌های متعددی از حضور شهید بهشتی و برگزاری نماز جماعت و جلسات سخنرانی ایشان در مسجد امام علی هامبورگ می‌بینیم.

خواندن کتاب مسجد آبی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران و پژوهشگران آرا و اعتقادات آیت‌الله دکتر بهشتی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب مسجد آبی

«جمعیت اسلامی ایرانیان در اواخر سال‌های اقامت مرحوم آقای محققی به‌ثبت رسیده بود و محل آن، در منزل مسکونی وی در خیابان ایزه‌اشتراسه شمارهٔ ۱۳، به‌صورت یک دفتر کار و محل اجتماعات کوچک بود. فاصلهٔ این محل تا مسجد در حدود سه کیلومتر است. به این ترتیب، مسجد به‌صورت یک ساختمان معطل و بیکاره در وسط زمینی نسبتاً بزرگ به مساحت تقریبی ۳۸۰۰ متر مربع، بدون استفاده، بیکار و نیمه‌خراب بود. جمعیت اسلامی ایرانیان تا موقعی که مرحوم آقای محققی آنجا تشریف داشتند، از نظر جمعیتی در درجهٔ اول اهمیت بود و شاید تا ۹۵ درصد ایرانی‌ها و مسلمان‌های ایرانیِ مشغول کار و خدمت در آنجا را دربر می‌گرفت. برنامه‌های اساسی آن‌ها در شب‌های جمعه جلسهٔ قرآن و تفسیر بود. در اعیاد و وفیات هم دعوت عمومی‌تری می‌شد و در همان‌جا، جلسات نسبتاً بزرگ‌تری در حدودی که ظرفیت منزل اجازه می‌داد برگزار می‌گردید. علاوه‌بر این، به کارهایی، ازقبیل ازدواج، اموات، ذبح شرعی، پاسخ به نامه‌هایی که از اطراف می‌رسید و برخوردها و ملاقات‌هایی که گاه و بی‌گاه پیش می‌آمد می‌پرداخت. در یک سال و چهار ماه عدم حضور یک شخصیت روحانی در هامبورگ، جمعیت اسلامی ایرانیان دیگر آن کارها و فعالیت‌های زمان آقای محققی را هم نداشت و صرفاً به‌صورت دفتری درآمده بود که به‌وسیلهٔ برادر ایشان، که او فوت شد ـ خدایش رحمت کند ـ و منشی انجمن، به کارهای ازدواج رسیدگی می‌کرد و دیگر کار خاصی نداشت و حتی جلسات شب‌های جمعه هم تقریباً به‌صورت تعطیل درآمده بود. نامه‌های زیادی نیز بلاجواب مانده بود، تو گویی جمعیت اسلامی ایرانیان در هامبورگ متروک شده بود.»


Elias
۱۴۰۳/۰۹/۰۶

کتاب قشنگ و جالبی هست نکات مختلفی درباره فعالیت این شهید در المان و امور فرهتگی اجتماعی ذکر شده یک ستاره کم کردن به دلیل فصل بندی کتاب هست میتوانست بهتر از این تقسیم شود تا سیر جذاب تر و مرتب تر داشته

- بیشتر
فعالیت‌های من، در همین بُعد بود که جوان‌های مسلمان را در سازمان‌های اسلامی متشکل کنیم
R.Khabazian
ما می‌خواهیم جوانان باایمانمان جزو جوان‌های بانشاط در زندگی باشند.
R.Khabazian
ما مسلمان‌ها باید هرچه بیشتر همدیگر را بشناسیم و بفهمیم و این تاب‌وتوان را داشته باشیم که در مسائل مشترک اسلامی، برادروار و بی‌دریغ با هم همکاری کنیم. توجه به مختصات، هرچه و از هر قبیل باشد، فرعی است و در درجهٔ دوم از اهمیت است؛ ما را از درک کامل و کوشش در راه اصول و تعالیم مشترک اسلامی و مصالح مشترک امت اسلام، که در درجهٔ اول اهمیت است، باز ندارد.
R.Khabazian
با نیروی کم و امکانات محدود، انسان باید برنامه‌اش را طوری تنظیم کند که به کارهایی که برعهده گرفته‌است خوب برسد. به همهٔ کار دست زدن و به هیچ‌کدام خوب نرسیدن، خود برخلاف اسلام است.
R.Khabazian
دوستان عزیز، از یک راه باید بکوشید که آگاهی خودتان را نسبت‌به اسلام اصیل بیشتر کنید و بعد، در گفت‌وگوهایتان با دیگران (دیگران که می‌گویم یعنی مسلمانان دیگر که هنوز در راه شما نیستند و غیرمسلمانان)، اسلام اصیل را معرفی کنید و در میان بگذارید.
R.Khabazian
اسلام مسلمانِ تلاشگر در راه نیکی‌ها می‌خواهد
R.Khabazian
اگر کمی هم کُند پیش بروید، اما روی پای خودتان، بهتر است تا تند پیش بروید، ولی روی پای دیگران.
R.Khabazian
دوستان عزیز، مسلّم بدانید که درست است که موفقیت‌های اساسی به‌خصوص در این راه‌ها در گرو کاردانی، لیاقت، سرمایه‌های علمی و انسانی است، ولی قبل از هر چیز، در گرو اخلاص است. به‌خصوص تلاش‌های دینی، اگر از مجرای اخلاص و هدف‌گیری صحیح منحرف بشود، ممکن است چند صباحی زرق‌وبرقی داشته باشد، اما سرانجام ندارد.
R.Khabazian
آنجا که پای سؤال از خویشتن می‌رسد پاسخ دادن کار مشکلی است. در این موارد، انسان آن‌قدر دچار خودفریبی می‌شود، آن‌قدر انسان کار زشت و ناشایست خودش را در پیش چشم وجدانش زیبا و آراسته جلوه می‌دهد که چه‌بسا انسان به گناهی دست می‌آلاید و خیال می‌کند ثواب می‌کند
R.Khabazian
«بگو به شما خبر دهیم چه کسانی در میدان زندگی و در تلاش زندگی از همه بی‌بهره‌تر و زیان‌بارترند؟ آن‌ها که در زندگی این دنیا تلاش‌ها و کوشش‌هاشان از جهت هدف‌های صحیح و عالیِ انسانی منحرف است و بیراهه می‌روند، اما خودشان خیال می‌کنند چه آدم‌های خوبی هستند و چه کارهای خوبی انجام می‌دهند».
R.Khabazian

حجم

۹۸۳٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۲۲۴ صفحه

حجم

۹۸۳٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۲۲۴ صفحه

قیمت:
۴۹,۵۰۰
۲۴,۷۵۰
۵۰%
تومان