
کتاب مقابله با پرخاشگری در کودکان (جلد اول؛ برنامه گروه والدین)
معرفی کتاب مقابله با پرخاشگری در کودکان (جلد اول؛ برنامه گروه والدین)
کتاب مقابله با پرخاشگری در کودکان (جلد اول؛ برنامه گروه والدین) با عنوان اصلی Coping power: parent group program: facilitator guide نوشتهٔ کارن سی. ولز و جان لاکمن و لیزا ا. لنهارت، ترجمهٔ شیرین ولی زاده و رحمان بردی اوزونیدوجی و ویراستهٔ لیلی حسینی است. انتشارات ارجمند این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ روانشناسی کودک قرار گرفته، در باب اختلالات سلوک در کودکان و پرخاشگری در این گروه سنی است. این کتاب جزو مجموعهٔ «برنامههای اثربخش» است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مقابله با پرخاشگری در کودکان (جلد اول؛ برنامه گروه والدین) اثر کارن سی. ولز و جان لاکمن و لیزا ا. لنهارت
کتاب «مقابله با پرخاشگری در کودکان (جلد اول؛ برنامهٔ گروه والدین)» که نخستینبار در سال ۲۰۰۸ میلادی و در ایران در سال ۱۳۹۹ (چاپ دوم) منتشر شده، راهنمای تسهیلگران و برنامهٔ درمان گروهی برای مقابله با خشم و پرخاشگری و حل تعارضهای اجتماعی است. جلد دوم این کتاب «برنامهٔ گروه کودکان» است، اما کتاب حاضر شما را با «برنامهٔ قدرت مقابله» آشنا میکند؛ یک مداخلهٔ پیشگیرانه که بهمنظور جلوگیری از مشکلات رفتاری کودکان طراحی شده و قابلیت اجرای آسان در مدارس، کلینیکهای مشاوره و روانشناسی را دارد. شیوهٔ اصلی ارائهٔ این برنامه، جلسات گروهی شناختی - رفتاری ساختاریافته است که شامل دو بخش جداگانه برای کودکان و والدین میشود. بخش ویژهٔ والدین در برنامهٔ قدرت مقابله، شامل ۱۶ جلسهٔ گروهی و جلسات فردی دورهای است که هدف آن ایجاد و تقویت استفادهٔ والدین از توجه مثبت به کودک، داشتن انتظارات واضح و تعیین وظایف مشخص برای او، ارتقای مهارتهای مشاهدهٔ کودک، بهکارگیری روشهای انضباطی مناسب، مدیریت استرس ناشی از والدگری، بهبود ارتباط خانوادگی، حل مسئله و تقویت مهارتهای حل مسئلهٔ آموختهشده توسط کودکان در برنامهٔ قدرت مقابله است. مقدمهٔ این اثر را «دیوید اچ. بارلو»، سرویراستار (سردبیر) برنامههای اثربخش از بوستون (آمریکا) نوشته است.
چرا باید کتاب مقابله با پرخاشگری در کودکان (جلد اول؛ برنامه گروه والدین) را بخوانیم؟
این راهنمای جامع از یک روال گامبهگام و جلسهمحور پیروی کرده تا اجرای مداخله برای والدین را سازمانیافته ارائه کند. دستورالعملهای مفصلی برای کار با والدین در اختیار تسهیلگر گروه قرار میگیرد که شامل نمونههای گفتوگو، تمرینهای ایفای نقش و تکالیف منزل است.
کتاب مقابله با پرخاشگری در کودکان (جلد اول؛ برنامه گروه والدین) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به مشاوران، روانشناسان و سایر متخصصان بالینی که برنامهٔ قدرت مقابله را برای گروههای والدین اجرا میکنند، پیشنهاد میکنیم.
درباره کارن سی. ولز
«کارن سی. ولز» دانشیار روانشناسی پزشکی در بخش روانشناسی و علوم رفتاری مرکز پزشکی دانشگاه دوک، مدیر کلینیک و برنامهٔ پژوهشی خانواده و همچنین مدیر دورهٔ کارآموزی روانشناسی در همین مرکز است. دکتر ولز مقالات متعددی در زمینهٔ درمانهای روانشناختی کودکان و اختلالات روانی بزرگسالان بهویژه در زمینهٔ اختلال نقص توجه/ بیشفعالی، اختلال نافرمانی مقابلهای، افسردگی، خودکشی بزرگسالان و نقش عوامل خانوادگی و والدین در درمان و اثربخشی آنها منتشر کرده است. او و «جان لاکمن» بهمدت ۱۵ سال در زمینهٔ توسعه و ارزیابی برنامهٔ قدرت مقابله با یکدیگر همکاری داشتهاند.
درباره جان لاکمن
«جان لاکمن» استاد و سرپرست بخش اختلال نافرمانی مقابلهای در کلینیک روانشناسی دانشگاه آلاباما و مدیر مرکز پیشگیری از مشکلات رفتاری جوانان در این دانشگاه است. دکتر لاکمن بیش از ۲۴۰ اثر در زمینهٔ عوامل خطر، شناخت اجتماعی و پژوهشهای مداخلهای و پیشگیرانه درمورد کودکان پرخاشگر از جمله پژوهش در زمینهٔ مداخلهی قدرت مقابله منتشر کرده است. او سردبیر ارشد مجلهٔ روانشناسی کودکان (غیرطبیعی) استثنایی و عضو بخش پژوهشی NIH در زمینهٔ رشد روانشناختی، خطر و پیشگیری است. دکتر لاکمن همچنین رئیس هیئت روانشناسی بالینی کودک و نوجوان آمریکا است.
درباره لیزا ا. لنهارت
«لیزا ا. لنهارت» روانشناس ارشد خدمات آموزشی و ارزیابی در مراکز آموزشی و درمانی (TLC) در مریلند و روانشناس بالینی کودکان است که بهمدت ۱۵ سال خدمات درمانی و تشخیصی مبتنی بر پژوهش را به کودکان و خانوادهها ارائه داده است. او تجربهٔ نظارت گستردهای بر دانشجویان و متخصصان داشته و بهطور منظم با سایر متخصصان در قالب تیمهای چندرشتهای مشاوره کرده است. دکتر لنهارت سرپرست بخش ارزیابی در TLC بوده و کیفیت بالینی تمامی ارزیابیها و درمانهای انجامشده در این مرکز را بررسی کرده است. او بهمدت سه سال هماهنگکنندهٔ پروژهٔ برنامهٔ قدرت مقابله بوده و از راهکارهای ارائهشده در این برنامه برای کودکان و خانوادهها استفاده کرده است.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
کتاب «مقابله با پرخاشگری در کودکان (جلد اول؛ برنامهٔ گروه والدین)» نخستینبار با عنوان «قدرت مقابله» با همین مترجمان توسط انتشارات کتاب ارجمند و در سال ۱۳۹۰ منتشر شده است.
بخشی از کتاب مقابله با پرخاشگری در کودکان (جلد اول؛ برنامه گروه والدین)
«ایجاد همبستگی خانوادگی
به والدین بگویید تمرکز بحث امروز معطوف به آینده و چگونگی کنترل رفتارهای کودکشان طی چند سال آینده خواهد بود. طی این دوره زمانی، با رشد کودکان و بالغ شدن آنها وارد مراحل رشدی جدید شده و با موضوعات جدیدی کشمکش خواهند داشت. از والدین بخواهید در مورد برخی از آرزوهایی که در مورد کودک خود در آینده دارند صحبت کنند. از والدین درباره ترسهایشان سؤال کنید و بپرسید که با تصوّر کودک خود در ۸-۶ سال آینده دچار چه نگرانیهایی میشوند؟
والدین را ترغیب کنید دربارهٔ این موضوعات در درون گروه صحبت کنند. سعی کنید نگرانیهای پدر و مادر را در این بحث بیرون بکشید. درباره احتمالات استفاده از الکل یا دارو و رفتار پر خاشگر و خشونتآمیز که ممکن است کودکان نشان دهند یا در آن دخیل باشند، بحث کنید. دادههای همهگیرشناسی در شیوع سوءمصرف مواد در کودکان دوره راهنمایی و دبیرستان هم میتواند مورد تأکید قرار گیرد (مثلاً، بسیاری از کودکان از الکل استفاده میکنند و برخی هم در مدارس راهنمایی و دبیرستان از داروهای روان گردان استفاده میکنند و برخی از این کودکان هم به استفاده از الکل و مواد ادامه خواهند داد به طوری که الکلی یا معتاد میشوند).
از والدین بخواهید درباره این موضوع فکر کنند که نقششان به هنگام مواجهه کودکشان با چنین مسائلی چه خواهد بود. به آنها یادآور شویدکه گر چه مدرسه و دوستان تأثیر زیادی بر رشد بلند مدت کودکشان دارد ولی آنها به عنوان والدین، نقش بسیار مهمی دارند. کارهایی وجود دارد که والدین میتوانند برای جلوگیری از تأثیرات منفی روی کودک خود انجام دهند. والدین را به بخش ارتقای عملکرد خانواده در فصل ۱۳ کتاب کار ارجاع دهید و با استفاده از اطلاعاتی که در ادامه آن وجود دارد، بحث کنید. بر این موضوع تأکید کنید که متغیرهای فهرست شده ارتباط ضعیفی با مشکلات رشد و بلوغ کودک دارند.»
حجم
۳۴۷٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۷۲ صفحه
حجم
۳۴۷٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۷۲ صفحه