دانلود و خرید کتاب دوازده به علاوه یک
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب دوازده به علاوه یک

کتاب دوازده به علاوه یک

انتشارات:نشر افق
دسته‌بندی:
امتیاز:
۱.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب دوازده به علاوه یک

کتاب دوازده به علاوه یک نوشتهٔ سعید کمالی دهقان است. نشر افق این کتاب را منتشر کرده است. این اثر در باب نویسندگی و نویسندگان است.

درباره کتاب دوازده به علاوه یک

کتاب دوازده به علاوه یک (Twelve plus one) برابر است با گفت‌وگو با «ماریو بارگاس یوسا»، «پل استر»، «ای. ال. دکتروف»، «اریک امانوئل اشمیت»، «املی نوتومب»، «ویسواوا شیمبورسکا»، «جان بارت»، «آلن دو باتن»، «تی. سی. بویل»، «ایزابل آلنده»، «ارِی دلوکا»، «دیوید لینچ» و «اسماعیل فصیح»؛ در واقع این کتاب یک مجموعه گفت‌وگو با نویسندگان سرشناس جهان است که به‌وسیلهٔ یک خبرنگار گاردین به نام سعید کمالی دهقان انجام شده است. نویسنده گفته است که این کتاب مجموعه گفت‌وگوهایی است که اغلبِ آن‌ها را در نخستین سال‌های پس از ۲۰سالگی‌اش انجام داده است. ۱۲ چهرهٔ خارجی و یک چهرهٔ ایرانی یا ۱۲ ادیب و یک کارگردان محتوای این اثر را تشکیل داده‌اند. تعدادی از این گفت‌وگوها حضوری انجام شده (مثل مصاحبه با «دکتروف» در نیویورک و «اشمیت» در پاریس) و چندتایی تلفنی. آثار بیشتر چهره‌ها به پارسی ترجمه شده و دو تن برندهٔ جایزهٔ نوبل ادبیاتند. بخش پایانی کتاب شامل گفت‌وگویی با نویسندهٔ نام‌آشنای ایرانی، «اسماعیل فصیح» است که برای نویسندهٔ اثر حاضر هم جایگاه ویژه‌ای دارد.

خواندن کتاب دوازده به علاوه یک را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب نویسندگی و نویسندگان پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب دوازده به علاوه یک

«"ایزابل آلنده: رازی برای پنهان کردن ندارم"

ایزابل آلنده آدم راحت و خوش‌برخوردی است. راحت می‌شود صدایش کرد: "ایزابل!" بی‌آنکه سگرمه‌هایش برود توی هم. "ایزابل، چرا این‌قدر شیفتهٔ مارکز هستی؟"؛ "ایزابل! چرا دست از سر رئالیسم جادویی برنمی‌داری؟"؛ "ایزابل! فکر نمی‌کنی خانهٔ ارواح درست مثل صد سال تنهایی شده؟!"؛ "ایزابل! چرا خودت را قاتی سیاست می‌کنی؟"؛ "ایزابل! فامیل سالوادور آلنده بودن عجب فایده‌هایی دارد ها!"

به همین خاطر گفت‌وگو با ایزابل آلنده از یک جهت کار مشکلی نیست، چون نگران این نیستی که حرفی بزنی که به او بر بخورد. آلنده دوشنبه تا شنبهٔ هر هفته ساعت نه صبح می‌رود سراغ کامپیوترش و تا ساعت هفت شب می‌نویسد. نه ابایی دارد از اینکه بگوید هفته‌ای نمی‌شود که با شوهرش دعوا نکنند و حرف طلاق را نزنند و نه ترسی دارد از اینکه عکس‌های شخصی و خانوادگی را بگذارد توی وب‌سایتش. نه‌تنها بدش نمی‌آید که یک جور شیفتگی و علاقهٔ خاصی هم دارد به این کار، به اینکه زندگی‌نامهٔ شخصی و خانوادگی‌اش را در خانهٔ ارواح روایت کند، یا هر آنچه اغمای بیست و نه‌سالهٔ دخترش سرش آورده توی پائولا بیاورد. به قول خودش رازی برای پنهان کردن ندارد.

ایزابل آلنده نویسندهٔ شیلیایی در پرو به دنیا آمده چرا که پدرش توماس آنجا سفیر شیلی بوده است. توماس آلنده که پسرعموی سالوادور آلنده رئیس‌جمهور شیلی بوده، وقتی ایزابل هنوز سه سالش هم نبود از همسرش جدا می‌شود. همان وقت بوده که ایزابل به همراه مادرش برمی‌گردد شیلی. کودکی برای او خاطرات خوبی به همراه نداشته، طوری که خودش در این باره می‌گوید: "یاد کودکی که می‌کنم خیلی تکان‌دهنده است؛ مادرم می‌گوید هیچ چیزی وحشتناک‌تر از چیزهایی نیست که من به یاد می‌آورم."

مادر ایزابل هنگام این گفت‌وگو هنوز زنده بود، هشتاد و شش سال داشت و همیشهٔ خدا هم مریض بود. می‌گوید: "مادرم همیشه مریض است چون مریضی تنها راهی بوده که می‌توانسته به وسیلهٔ آن توجه پدرم را جلب کند."

ایزابل و مادرش سال ۱۹۵۳ شیلی را ترک کردند و مدتی را در بولیوی و سپس لبنان سپری کردند تا اینکه سال ۱۹۵۸ دوباره به شیلی برگشتند تا تحصیلاتش را ادامه بدهد. در همین روزها بوده که ایزابل ویلیام شکسپیر می‌خوانده و با همسر اولش مایکل فریاس ازدواج کرده بوده. پس از آن ازدواج مجبور می‌شود دو شخصیت داشته باشد، همسر حرف‌گوش‌کن، مطیع و مادر دو فرزند در خانه و چهرهٔ سرشناس تلویزیونی و روزنامه‌نگاری در محیط خارج از خانه. پائولا دختر مرحوم ایزابل که بیست و نه سال در اغما بوده در سال ۱۹۶۳ به دنیا آمده و سه سال بعد پسرش نیکولاس به دنیا می‌آید.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است
"حقیقت را نمی‌شود تنها به واسطهٔ مجموعه‌ای از واقعیت‌ها دید. این نظر رمان‌نویس است، اینکه حقیقت‌های بزرگ‌تری وجود دارد."
پویا پانا
وقتی سیاست به زندگی‌تان تجاوز می‌کند، به‌سختی می‌توانید از آن دوری کنید. تنها در کشورهایی با دموکراسی‌های پیشرفته است که می‌شود از مزایای فراموش کردن سیاست برخوردار بود. اگر در کشوری زندگی کنید که مشکلاتش بسیار بسیار بزرگ باشد و سیاست در زندگی روزمرهٔ مردم حضور داشته باشد، آن وقت نمی‌توان از سیاست اجتناب کرد، حتی اگر خودتان تلاش کنید که از سیاست دوری کنید، سیاست بیست و چهارساعته توی زندگی‌تان سبز می‌شود.
پویا پانا
به اعتقاد من هر نوعی از دیکتاتوری مضر است و موجب تخریب ریشه‌های تمدن و همزیستی و صلح در یک جامعه می‌شود. به اعتقاد من هر نوعی از دیکتاتوری، چه دیکتاتوری سیاسی و چه دیکتاتوری دینی، موجب وارونه شدن روند تاریخ و بازگشت مردم به دوران وحشی‌گری می‌شود، به دورانی که هنوز ابتدایی‌ترین مشکلات بشر حل نشده‌اند. به همین خاطر است که من در تمام طول زندگی‌ام تلاش کرده‌ام که با هر نوعی از دیکتاتوری مبارزه و از اهداف دموکراتیک دفاع کنم. با وجود تمام خطاها و مشکلات و نارسایی‌ها، معتقدم که دموکراسی بهترین گزینه در برابر هر گونه دیکتاتوری است.
پویا پانا
بزند. ژوزه ساراماگو یک کمونیست است و اصلاً به دموکراسی اعتقادی ندارد. او دلش می‌خواهد که همهٔ آدم‌های دنیا کمونیست بشوند. اما من مخالف کمونیسم هستم و به آزادی و فردیت و همزیستی در عین تفاوت‌ها اعتقاد دارم. من مخالف هر گونه دیکتاتوری هستم درحالی‌که ساراماگو شیفتهٔ دیکتاتوری است. ساراماگو معتقد است که استالین آدم فوق‌العاده‌ای بوده و من معتقدم که استالین یک جنایتکار تمام و کمال بوده. معلوم است که باید همچون حرفی بزند، ما با هم کاملاً فرق می‌کنیم.
پویا پانا
پنجاه سال پیش، کمونیسم در آمریکای لاتین تنها چارهٔ موجود بود و ما هم آن را انتخاب کردیم تا جامعه‌ای بهتر و موفق‌تر و کامیاب‌تر بسازیم اما کم‌کم متوجه شدیم که کمونیسم راه حلی منطقی نیست و به‌عکس همه چیز را بدتر کرده و مشکلات زیادی به وجود آورده. پنجاه سال پیش، کمونیست بودن با کمونیست بودن الان بسیار متفاوت بود. پنجاه سال پیش همه به کسی که کمونیست می‌شد به چشم یک آدم نادان و ساده‌لوح نگاه می‌کردند، امروز اصلاً این‌طور نیست، امروز مفهوم کمونیسم دیگر مشخص شده است.
پویا پانا
من به‌شخصه از نظریهٔ "مرحلهٔ آینه‌ای" لاکان خوشم می‌آید و به نظرم نظریهٔ کاملاً درستی است. اینکه شما خودتان را در چشمان کس دیگری پرورش می‌دهید و سپس خودتان را در بازتاب چشمان مثلاً پدر یا مادر یا هر کسی که در بچگی به او وابسته بودید، مجسم می‌کنید. اینکه ما به تنهایی خودمان را خلق نمی‌کنیم، بلکه به واسطهٔ دیگران است که خودمان را ایجاد می‌کنیم.
پویا پانا
"سؤال اینجاست که هدف چیست. دنیا هدفی ندارد. از همه چیز دنیا نمی‌توان سر درآورد، اما کم‌کم می‌توان درکش کرد. در عوض دنیای هنر محدود است و به همین خاطر [در مقایسه با دنیای واقعی] لایتناهی نیست و می‌شود به‌راحتی آن را تحلیل کرد. وقتی به صفحهٔ ده برسی، یا شاید هم صفحهٔ بیست و شاید پنجاه، ممکن است به هدفی برسی. می‌توان به‌سادگی دربارهٔ ساختار و مفاهیم داستان حرف زد. آدم‌ها می‌میرند اما کتاب‌ها به حیاتشان ادامه می‌دهند. اثر کاغذ از گوشت و استخوان بیشتر است."
پویا پانا
وقتی که کتاب می‌نویسید، می‌توانید به هر زمانی سفر کنید و با هیچ مرزی روبه‌رو نباشید. هیچ مرز جغرافیایی یا روحی یا زمانی نیست که شما را محدود کند. زمان معنایی ندارد. زمان تنها یک وسیله است برای روایت یک داستان.
پویا پانا
یاد این عبارت ارنست همینگوی در کتاب پاریس، جشن بیکران ترجمهٔ مرحوم فرهاد غبرایی افتادم که می‌گوید: "پاریس را هرگز پایانی نیست و خاطرهٔ هر کسی که در آن زیسته باشد با خاطرهٔ دیگری فرق دارد. ما همیشه آنجا باز می‌گشتیم، بی‌توجه به اینکه که بودیم یا پاریس چگونه تغییر کرده بود یا با چه دشواری‌ها و راحتی‌ها می‌شد به آن رسید. پاریس همیشه ارزشش را داشت و در ازای هر چه برایش می‌بردی چیزی می‌گرفتی. به هر حال این بود پاریس در آن روزهایی که ما بسیار تهیدست و بسیار خوشبخت بودیم."
پویا پانا
زندگی مشترک زن و شوهر به نظر من سخت‌ترین، پرهرج‌ومرج‌ترین و خطرناک‌ترین سفر زندگی است.
پویا پانا

حجم

۴۰۱٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۲۴۸ صفحه

حجم

۴۰۱٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۲۴۸ صفحه

قیمت:
۱۲۴,۰۰۰
تومان