کتاب پیشرفتن با جمع: تجربه اقتصاد تودهای در آمریکای لاتین
انتشارات:انتشارات دنیای اقتصاد تابان
دستهبندی:
امتیاز:بدون نظر
معرفی کتاب پیشرفتن با جمع: تجربه اقتصاد تودهای در آمریکای لاتین
«پیشرفتن با جمع» نوشته آلبرت هیرشمن(۲۰۱۲-۱۹۱۵)، اقتصاددان آلمانی است و نگاهی دارد به تجربۀ اقتصاد تودهای در آمریکای لاتین. این کتاب حاصل یک فرصت مطالعاتی برای نویسنده است تا با سفر به کشورهای آمریکای لاتین، به بررسی تلاشهای جمعی برای بهبود زندگی اقتصادی میپردازد.
نویسنده درباره ساختار این کتاب مینویسد:
کتاب را با مشاهداتی مانند انواع مشخص توالیهای توسعه (فصل اول و دوم) شروع خواهم کرد که در زمره مفاهیم پیشین مورد علاقه من هستند. پس از آن، با تصویری تلفیقی از «توسعه مردمی» که به آرامی نمایان میشود، موضوعاتی کلی را بیان میکنم که کمتر تحت تأثیر کارهای پیشین من قرار دارند و حق مطلب را در مورد موضوعات مورد نظر ما ادا میکنند (فصل سوم تا پنجم). فصل ششم سازمانهای «واسطه» را مورد بحث قرار میدهد که در سرتاسر امریکای لاتین برای کمک به بهترکردنِ شرایطِ مردمِ کمدرآمد توسعه یافتهاند، و در فصل پایانی، در مورد پیامدهای اجتماعی و سیاسی شبکه متراکم آثار توسعه مردمی بحث میکنم.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
یکی از شاخصترین ویژگیهای شرایط اجتماعی فعلی امریکای لاتین حضور فراگیر سازمانهای بهاصطلاح «واسطهای» است که به فعالیت در زمینه «توسعه اجتماعی» محلههای فقیر و حومه شهر میپردازند. این سازمانها معمولاً توسط متخصصان جوانــ وکلا، اقتصاددانان، جامعهشناسان، مددکاران اجتماعی، کشاورزان، کشیشها یا کشیشهای سابق و سایرینــ راهاندازی شدهاند و میکوشند دو حوزه تحقیق و عمل را با هم تلفیق کنند. اما، انگیزه اصلی آنها «رفتن به سراغ مردم» و کمک به آنهاست، دقیقاً مانند پوپولیستهای روسی دهه ۱۸۷۰، با این تفاوت که این نارودنیکیهای مدرن به برخی مهارتهای فنی نیز مجهز هستند؛ علاوهبراین، ممکن است بعد از برخی موفقیتهای ابتدایی، بتوانند حمایتهای مالی خارجی نیز جذب کنند. اغلب این کمکها توسط برخی نهادهای مددکار بینالمللی ارائه میشود که مایل به کمک به مردم بوده و معمولاً از تکیه بر دانش بومی و برقراری ارتباط با این نوع جدید از «دلالان» یا «واسطهگران» احساس خوبی دارند.
قدرت و اقتصاد نئوکلاسیک
اندیشه آزادی: نگاهی از منظر اقتصاد سیاسی به تجربۀ ایران معاصرمحمد طبیبیان
قانون، قانونگذاری و آزادی (جلد ۳: نظم سیاسی مردمان آزاد)فریدریش فون هایک
اشرافیت، سلطنت، دموکراسی: داستان حماقت و تباهیِ اخلاقی و اقتصادیهانس هرمان هوپ
سرمایه در سده بیست و یکمتوماس پیکتی
بحران بیپایان: چگونه سرمایهی مالی- انحصاری جهان را از آمریکا تا چین به رکود و آشوب میکشاندجان بلامیفاستر
گفتاری درباره اقتصاد سیاسیژان ژاک روسو
سرمایه مالی: پژوهشی در باب تازهترین مرحله تحول سرمایهداریرودولف هیلفردینگ